Facebook Pixel Οταν απολαμβάνεις τη δουλειά σου...
| 2012-09-14 15:40:00

Οταν απολαμβάνεις τη δουλειά σου...

Οταν απολαμβάνεις τη δουλειά σου...

Σε αυτά τα 26 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας έχω κάνει πολλές συνεντεύξεις. Σε άλλες έχω περάσει καλά, σε άλλες έχω βαρεθεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Γράφει ο Βάσιλης Βέργης.

Ομολογώ ότι χθες απόλαυσα τη συνέντευξη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Είχα για δύο ώρες απέναντί μου έναν άνθρωπο που είχε έρθει αποφασισμένος να μιλήσει όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις ούτε να κοροϊδέψει.

Εναν άνθρωπο που απάντησε στο 99,9% των ερωτήσεων που του έκανα και μόνο στην ερώτηση «αν εννοεί τον Ιτούδη» μου είπε «δεν θέλω να επεκταθώ». Δεν υπήρχαν εκνευριστικές υπεκφυγές ούτε «μα», «μου», «ίσως», «μπορεί» στα... δύσκολα, αλλά ξεκάθαρες απαντήσεις. Ετσι μόνο ο κόσμος μπορεί να ακούσει, να φιλτράρει, να κρίνει τις ειδήσεις που βγαίνουν από μία συνέντευξη.

Ο συνεντευξιαζόμενος λέει τη δική του αλήθεια και ο ακροατής έχει τον τελευταίο λόγο. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει ο άνθρωπος που δίνει συνέντευξη να βγει μπροστά αποφασισμένος να μιλήσει. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν «κρύφτηκε» πίσω από μία δεκάλεπτη-εικοσάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία, αλλά ήρθε στο στούντιο, στάθηκε για 120 λεπτά μπροστά στο μικρόφωνο του Sentra 103,3 και την κάμερα του sentragoaltv και ουσιαστικά κοίταξε τον κόσμο του Παναθηναϊκού στα μάτια και του μίλησε. Θεωρώ ότι ΑΥΤΗ πρέπει να είναι η επικοινωνιακή τακτική ΟΛΩΝ των παραγόντων που ηγούνται μεγάλων (και όχι μόνο) συλλόγων.

Να βγαίνουν και να απευθύνονται στον κόσμο. Να δέχονται ερωτήσεις για όλα και να απαντούν σε όλα. Θα ήταν χαρά και τιμή μου επίσης, μετά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να μου παραχωρήσουν ραδιοφωνική συνέντευξη και ο Παναγιώτης με τον Γιώργο Αγγελόπουλο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος και ο... Κιθ Χάρις αύριο μεθαύριο. Οχι για λόγους επαγγελματικής ματαιοδοξίας, αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι συμβάλλουμε άπαντες στην ουσιαστική ενημέρωση.

Εννοείται φυσικά ότι ο καθένας από τους κυρίους που προανέφερα... μπορεί να βγει σε οποιονδήποτε ραδιοφωνικό σταθμό (συνάδελφο). Το ζητούμενο δεν είναι ποιο μέσο θα προτιμήσουν, αλλά ο δρόμος της επικοινωνίας με τον κόσμο. Και γι' αυτό, επαναλαμβάνω, απόλαυσα -και το λέω δημόσια- τη χθεσινή συνέντευξη με τον κ. Γιαννακόπουλο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags