Facebook Pixel Έκανε πάλι πάρτι, αλλά έλειπε η κούπα!
| 2012-09-14 22:29:00

Έκανε πάλι πάρτι, αλλά έλειπε η κούπα!

Έκανε πάλι πάρτι, αλλά έλειπε η κούπα!

Μια ημέρα μετά τη συμπλήρωση 4 μηνών από τον τελικό της Πόλης, ο Ολυμπιακός γιόρτασε την... επέτειο του με νέα νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (83-76) στο φιλικό του τουρνουά στο Κάλιαρι.

Κορυφαίος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος ο Βασίλης Σπανούλης με 19 πόντους, 4 ασίστ, αλλά και 4 λάθη. Προβλημάτισαν και πάλι με την άμυνα τους οι Πειραιώτες για 25' λεπτά. Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία είχε πολλές και σημαντικές απουσίες (Κρστιτς, Τεόντοσιτς, Έρτσεγκ) πρώτος σκόρερ ήταν ο Σόνι Ουίμς (26π).

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τους Ντόρσεϊ και Σπανούλη να δίνουν λύσεις επιθετικά. Αμυντικά, όμως, οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος είχαν και πάλι προβλήματα. Ο Σόνι Ουίμς έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Πειραιωτών και έτσι οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 13-10 στο 6'. Σλούκας, Άντιτς και Χάινς μπήκαν στο παιχνίδι και μαζί με τον Περπέρογλου έδωσαν λύσεις και ο Ολυμπιακός έκανε ένα επιμέρους 15-2 για να φτάσει για πρώτη φορά στο +10 (25-15) πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Πειραιά στο +9 (28-19).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος συνέχισαν να έχουν προβλήματα στην άμυνα. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα με τον Ουίμς να κάνει απίστευτο παιχνίδι και τους Νίκολας και Βοροντσέβιτς να δίνουν βοήθειες, κατάφερε να μειώσει σε 36-32. Χάινς και Πρίντεζης ανέλαβαν δράση και έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ημίχρονο 40-37.

Στην τρίτη περίοδο ο ρυθμός και των δύο ομάδων έμεινε στα ίδια επίπεδα. Γρήγορες επιθέσεις και πολλές κατοχές. Ο Σπανούλης έκανε όλη τη δουλειά για τον Ολυμπιακό και κράτησε την παρέα του μπροστά, την ώρα που ο Τζάκσον προσπαθούσε μόνος του για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με 66-60 με τον Ολυμπιακό να φτάνει ακόμη και στο +10 (72-62) χάρη στο ξέσπασμα των Ντόρσεϊ, Χάινς και Περπέρογλου.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους στην τέταρτη περίοδο. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μιας και άρχισε να βγαίνει η κούραση των παικτών και των δύο ομάδων και έτσι στο τέταρτο δεκάλεπτο κυριάρχησαν οι άμυνες. Ο Σπανούλης βγήκε μπροστά στα δύσκολα και οδήγησε τελικά την ομάδα του στη νίκη με 83-76.

*Για τη ρωσική ομάδα δεν αγωνίστηκαν οι Τεόντοσιτς, Κρστιτς, Έρτσεγκ που έχουν άδεια λόγω των υποχρεώσεων τους με την εθνική Σερβίας.

*Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το αύριο Σάββατο (15/9) τη Σιένα (21:45) στο τελευταίο του φιλικό επί ιταλικού εδάφους και την Κυριακή η ομάδα θα επιστρέψει στη βάση της.

Δεκάλεπτα: 28-19, 40-37, 66-60,83-76

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 11 (2ριμπ, 1ασ), Άντιτς 12 (2τριπ, 7ριμπ, 2ασ), Σπανούλης 19 (1τριπ, 3ριμπ, 4ασ, 4λαθ), Ντόρσεϊ 8 (7ριμπ, 2ασ), Σλούκας 4, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 8 (2ριμπ, 3λαθ), Παπανικολάου 7 (1τριπ), Μάντζαρης, Κατσίβελης, Περπέρογλου 6 (2τριπ).

Πηγή: Gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags