Facebook Pixel "Καλύτερα στον ΟΣΦΠ από τον ΠΑΟ!"
| 2012-09-24 13:54:00

"Καλύτερα στον ΟΣΦΠ από τον ΠΑΟ!"

"Καλύτερα στον ΟΣΦΠ από τον ΠΑΟ!"

Αυτό είπε ο Βασίλης Σπανούλης στον Στράτο Περπέρογλου, προκειμένου να τον ψήσει να αλλάξει φανέλα το καλοκαίρι και να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Στράτος Περπέρογλου «έχασε» τον συγκάτοικό του στις αποστολές του Παναθηναϊκού. Δύο χρόνια αργότερα έμελλε να τον συναντήσει ξανά, έστω και κάτω από διαφορετική... στέγη.

Αλλωστε, ήταν εκείνος που του έδωσε και το μεγαλύτερο έναυσμα προκειμένου να κάνει το δρομολόγιο ΟΑΚΑ-ΣΕΦ και από τους «πράσινους» να μετακομίσει -τελικά- στον Ολυμπιακό.

«Με τον Στράτο ήμασταν συγκάτοικοι στον Παναθηναϊκό και μας συνδέει μια στενή φιλία. Από τη στιγμή που έμαθα ότι υπάρχει περίπτωση να έρθει στην ομάδα, σαν αρχηγός του Ολυμπιακού, όφειλα να τον πάρω τηλέφωνο και να του πω κάποια πράγματα», λέει στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Βασίλης Σπανούλης για την... παρέμβασή του προκειμένου να γίνει η μεταγραφή.

Το κλίμα
«Μου εξήγησε ο Βασίλης το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, τον τρόπο παιχνιδιού, την οργάνωση και γενικότερα πόσο ευχαριστημένος είναι από την επιλογή που είχε κάνει και εκείνος πριν από δύο χρόνια. Μου είπε ότι θα ήταν καλύτερα για μένα να έρθω στον Ολυμπιακό», ήταν η τοποθέτηση του Στράτου Περπέρογλου, ενώ στάθηκε και στην οικογένειά του: «Και με τη σύζυγό μου είπαμε ότι θα ήταν καλό να γίνει μια αλλαγή. Οσο για την κόρη μου; Της αρέσει περισσότερο κοντά στη θάλασσα!».

Αμφότεροι μίλησαν για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα και την προσπάθεια για την παραμονή στην κορυφή.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης: «Ηταν απίστευτη χρονιά η περσινή. Μια ομάδα ξεκίνησε το χτίσιμό της από την αρχή και στο τέλος έφτασε μέχρι την κατάκτηση των πρωταθλημάτων Ευρώπης και Ελλάδας. Ηταν κάτι το φανταστικό, αλλά και κάτι που μας γεμίζει πολλές ευθύνες», λέει ο V-Span και συνεχίζει: «Η ομάδα θα παίξει ακόμα καλύτερα φέτος! Με τη βοήθεια του κόουτς να βελτιώσουμε τα πράγματα που δεν κάναμε καλά πέρυσι, αλλά αυτό που θέλω εγώ είναι όταν έρχεται ο κόσμος να δει την ομάδα να το ευχαριστιέται και να ξεχνιέται δύο ώρες από τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν».

Ο αρχηγός στέλνει το δικό του μήνυμα λέγοντας ότι «η ομάδα αξίζει τη συμπαράσταση του κόσμου από το ξεκίνημα της σεζόν. Στα ευρωπαϊκά ματς να βλέπουμε 7.000-8.000 στο ΣΕΦ. Το μεγάλο στοίχημα αυτής της ομάδας είναι ότι κέρδισε τον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει χωρίς τον κόσμο του. Η δύναμή του είναι τεράστια και αυτό το είδαμε πέρυσι στα παιχνίδια με τη Σιένα και τον Παναθηναϊκό που είχαν γεμίσει το ΣΕΦ» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν είμαστε το φαβορί. Δεν σημαίνει κάτι που κατακτήσαμε πέρσι τους τίτλους. Οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες και πλέον όλοι σε βλέπουν διαφορετικά. Το σίγουρο είναι ότι ξεκινάμε από την αρχή με νέες φιλοδοξίες και κίνητρα».

Οσο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα; «Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Ταιριάζει πολύ η φιλοσοφία του με αυτήν του κ. Ιβκοβιτς και πιστεύω ότι θα δούμε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μπάσκετ» και κατέληξε: «Μεγάλο όπλο η διατήρηση του ίδιου κορμού.

Η διοίκηση έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει τώρα να αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε μία οικογένεια και ότι ο καθένας από εμάς θα θυσιάζεται γι' αυτήν την ομάδα».

Από την πλευρά του ο Στράτος Περπέρογλου εξήγησε ότι «τα δείγματα γραφής είναι θετικά μέχρι στιγμής, δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Το κλίμα στην ομάδα είναι όπως ακριβώς το περίμενα και μου είχαν πει. Ολα τα παιδιά είναι φίλοι μεταξύ τους και αυτό είναι κάτι που βγαίνει και στο παρκέ. Από την πρώτη μέρα ένιωσα πολύ άνετα».

Οσον αφορά το γεγονός ότι δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα του Αργύρη Πεδουλάκη, όπως είχε δηλώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο 28χρονος σμολ φόργουορντ δήλωσε: «Οχι, δεν είχα ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του σχέδια στο μυαλό, αλλά ακόμα και αν ισχύει αυτό, εγώ έχω αλλάξει ήδη σελίδα και βρίσκομαι στον Ολυμπιακό». Οσο για τον ίδιο; «Εχω αφήσει πίσω μου τον τραυματισμό, προσπαθώ να δουλεύω όσο πιο δυνατά γίνεται, τόσο με τον γυμναστή όσο και με τους προπονητές. Θέλω να κάνω ένα δυνατό ξεκίνημα ατομικά και ομαδικά και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους».

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟ: Στα ευρωπαϊκά ματς να βλέπουμε 7.000-8.000 στο ΣΕΦ
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ: Ταιριάζει πολύ η φιλοσοφία του με αυτήν του κ. Ιβκοβιτς
ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ: Ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του σχέδια στο μυαλό/

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags