Facebook Pixel "Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος"
Μπάσκετ
| 2012-10-10 21:45:00

"Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος"

"Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος"

Ο Σέρχιο Γιουλ μίλησε για τη "μάχη" του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποθέωσε τους "πράσινους" και εξήγησε γιατί οι οπαδοί του «τριφυλλιού» πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα τους και ας έγιναν το καλοκαίρι πολλές αλλαγές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο superbasket.gr

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μια νέα εποχή. Με νέο κόουτς έπειτα από 13 χρόνια και πολλούς καινούργιους παίκτες. Πως περιμένεις να παρουσιαστεί την Παρασκευή, αλλά και γενικότερα όλη τη σεζόν;

"Περιμένω πως θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Kαι γενικότερα μέσα στη σεζόν, αλλά και την Παρασκευή στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Ποτέ δεν ξέρεις μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ της πως μπορεί να παίξει. Όπως και να έχει, όμως, ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός, δηλαδή μια σπουδαία ομάδα, άκρως ανταγωνιστική που πολύ δύσκολα μπορεί να την κερδίσει κάποιος. Νομίζω πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να φοβούνται με όλες αυτές τις αλλαγές που έγιναν τους προηγούμενους μήνες γιατί τα τελευταία 20 χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος".

Η ομάδα σου βρίσκεται σε ένα γκρουπ με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η Κίμκι και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Αν και ακόμη είναι νωρίς, υπάρχει φαβορί κατά τη γνώμη σου για την πρώτη θέση;

"Δεν μπορώ να πω ότι κάποια ομάδα έχει το προβάδισμα. Δεν έχουμε καν δώσει έναν αγώνα ακόμη για να μιλήσουμε για φαβορί και αουτσάιντερ. Οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το συγκεκριμένο γκρουπ είναι το πιο δύσκολο στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και όλες οι ομάδες που το απαρτίζουν μπορούν να βρεθούν στο TOP-16. Θεωρώ πως το πιο σημαντικό σε αυτό τον όμιλο για όλες τις ομάδες είναι να μην κάνουν ήττες στις έδρες τους. Γιατί αν προσέξει κανείς τον όμιλο και ποιες ομάδες τον απαρτίζουν, θα καταλάβει πως δύσκολα θα υπάρξουν πολλές νίκες από φιλοξενούμενους".

Έχετε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ρόστερ και πολλοί θεωρούν πως είστε από τα φαβορί για να φτάσετε ως το Final Four του Λονδίνου. Η γνώμη σου;

"Εμείς διατηρήσαμε το ρόστερ μας και αποκτήσαμε τους Ντρέιπερ και Σλότερ. Ο Ρούντι Φερνάντεθ έπαιξε εδώ κατά τη διάρκεια του lockout πέρσι, οπότε ξέρει καλά τι εστί Ρεάλ Μαδρίτης. Διατηρήσαμε λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος του περσινού ρόστερ, έχουμε ισορροπία ως ομάδα και αρκετό νεανικό ενθουσιασμό. Πιστεύω και θέλω η Ρεάλ Μαδρίτης να βρεθεί στο FinalFour, αλλά ειλικρινά δεν θέλω να βλέπω τόσο μακριά. Θέλω να βάζουμε κοντινούς στόχους και να μην κάνουμε όνειρα. Πρέπει να κοιτάμε πάντα τον επόμενο αντίπαλο μας και όχι πολύ μακριά γιατί οι παγίδες είναι μπροστά μας και εάν κοιτάμε μακριά δεν θα τις δούμε".

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί η μεταξύ σας αναμέτρηση το βράδυ της Παρασκευής;

"Όποια ομάδα επιβάλλει τον δικό της ρυθμό και τον δικό της τρόπο παιχνιδιού, τότε θα είναι αυτή που θα φτάσει και στη νίκη. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε όσο περισσότερο γίνεται και να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ. Βέβαια ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις. Όπως και να έχει, θεωρώ πως θα γίνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι και οι φίλαθλοι θα το ευχαριστηθούν".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags