Facebook Pixel Στο τέλος είναι πάντα πρωταθλητής!
Μπάσκετ
| 2012-10-11 22:44:00

Στο τέλος είναι πάντα πρωταθλητής!

Στο τέλος είναι πάντα πρωταθλητής!

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε για 35 λεπτά, ωστόσο στο φινάλε θυμίζοντάς στιγμές από την περσινή χρονιά, επικράτησε της Κάχα Λαμποράλ με 85-81. Πρώτος σκόρερ ο Πρίντεζης με 17 πόντους, 16 ο Σπανούλης.

Με νίκη ξεκίνησε στην Ευρωλίγκα ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, ο οποίος με αρκετά... σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, επικράτησε της Κάχα στο ΣΕΦ με 85-81. Οι Πειραιώτες κρατάνε από το συγκεκριμένο ματς την εκπληκτική δεύτερη περίοδο, αλλά και την σοβαρότητα που έδειξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ θα πρέπει να ξαναδούν τα λάθη που έκαναν μετά την επιστροφή τους από την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Πρίντεζης με 17 πόντους, 16 είχε ο Σπανούλης και 14 ο Περπέρογλου. Σε καλή μέρα για την Κάχα ο Ματσέι Λάμπε, που έκανε φοβερό δεύτερο ημίχρονο.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα και... μπλακ άουτ!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και από πολύ νωρίς πήρε προβάδισμα στο σκορ. Με δύο εντυπωσιακά καρφώματα του Ντόρσεϊ που ξεσήκωσαν τον κόσμο και δύο τρίποντα από Παπανικολάου και Σπανούλη, προηγήθηκε πρώτα με 8-3 και μετά με 14-9. Ωστόσο, μετά το πρώτο πεντάλεπτο οι Πειραιώτες άρχισαν να κάνουν βεβιασμένες επιθέσεις, ενώ στην άμυνα έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η Κάχα Λαμποράλ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το... μπλακ άουτ των γηπεδούχων και με ένα σερί 10-0 έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη 23-18. Για τον Ολυμπιακό πρώτοι σκόρερ ήταν οι Σπανούλης και Παπανικολάου με πέντε πόντους.

Πάτησε γκάζι και τον... έχασαν

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να δείξει πως αυτός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης! Οι Πειραιώτες παίζοντας φοβερή άμυνα... αποσυντόνισαν απόλυτα τους Ισπανούς, ενώ στην επίθεση πρώτα με τους συνεχόμενους πόντους του Πρίντεζη και μετά με τους Σπανούλη και Περπέρογλου να τρέχουν το σκορ, άρχισαν να κυριαρχούν στο ματς. Με ένα σερί λοιπόν 16-1, οι «ερυθρόλευκοι» από το 23-18 του πρώτου δεκαλέπτου πέρασαν μπροστά με 36-29 στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Στην συνέχεια η Κάχα με ένα μικρό σερί και δύο συνεχόμενα τρίποντα των Νοτσιόνι και Μπιέλιτσα μείωσε σε 38-37, ωστόσο κάπου εκεί ο Ολυμπιακός πάτησε και πάλι γκάζι και με ένα σερί 10-0 έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος 48-37. Μετά και το τέλος της δεύτερης περιόδου, πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σπανούλης με 12 πόντους, ενώ ακολουθούσαν ο Πρίντεζης με 9 και ο Περπέρογλου με 7.

Τον... τρέλανε ο Λάμπε, κράτησε ο Πρίντεζης!

Μετά την διακοπή του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τον... αέρα της διαφοράς των 11 πόντων και αυτό το πλήρωσε. Οι Πειραιώτες δεν ήταν καθόλου καλοί στην άμυνα και έχοντας εκτός ματς τον Ντόρσεϊ που είχε τρία φάουλ, δέχθηκαν συνεχόμενους πόντους κάτω από την ρακέτα. Ο... εκτελεστής της Κάχα ήταν ο Λάμπε, ο οποίος με 14 πόντους στην τρίτη περίοδο γύρισε μόνος του το ματς και αφού πρώτα ισοφάρισε σε 54-54, έβαλε και μπροστά τους Ισπανούς με 59-57! Κάπου εκεί όμως και αφού είχε περάσει πια στο παιχνίδι ο Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός... ξύπνησε επιθετικά. Με οδηγό τον Πρίντεζη που πέτυχε επτά σερί πόντους, ισοφάρισε σε 62-62 και προηγήθηκε με 65-64, ωστόσο το δεκάλεπτο έκλεισε με την Κάχα να προσπερνάει στο 66-65 με δύο βολές του Μπιέλιτσα.

Σοβαρεύτηκε αμυντικά και το καθάρισε!

Όταν πλέον τα πράγματα είχαν... ζορίσει, ο Ολυμπιακός στην τέταρτη περίοδο σοβαρεύτηκε και νίκησε τελικά την Κάχα. Οι Πειραιώτες με πέντε πόντους από τον Περπέρογλου πέρασαν μπροστά στο σκορ με 77-72, ενώ στην συνέχεια με τον Άντιτς να πετυχαίνει ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, έφτασαν στο 82-73! Κάπου εκεί όλοι πίστεψαν πως το ματς τελείωσε, μάλλον και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να μειώσουν 40'' πριν το φινάλε σε 82-78. Εκεί ήρθε ένα τρίποντο του Σλούκα και ακολούθησε ένα γκολ-φάουλ του Ερτέλ για το τελικό 85-81.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66, 85-81.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψ), Λο 4, Άντιτς 9, Σπανούλης 16 (6 ασιστ), Περπέρογλου 14, Ντόρσεϊ 7, Σλούκας 6, Μαυροειδής 1, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης

Κάχα Λαμποράλ(Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 11, Σονσέκα, Καμπέθας 9, Σαν Εμετέριο 11, Ερτέλ 6 (5 ασιστ), Όλεσον 13, Λάμπε 18, Ν. Μπιέλιτσα 11, Κοσέρ 2

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags