Facebook Pixel "Ανάμικτα συναισθήματα"
| 2012-10-14 16:26:00

"Ανάμικτα συναισθήματα"

"Ανάμικτα συναισθήματα"

O Παναθηναϊκός είχε θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία στη Μαδρίτη και σ΄ αυτό στάθηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερο το ματς κόντρα στον Άρη.

 

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο paobcblog.gr ο Σωτήρης Μανωλόπουλος:

Καλησπέρα και πάλι πριν από ένα ταξίδι…

Επιστρέψαμε από τη Μαδρίτη χθες και σήμερα το απόγευμα αναχωρούμε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον Άρη. Ας ξεκινήσουμε από τον αγώνα τον οποίο δώσαμε πριν πάμε σε αυτόν που έπεται.

Θεωρώ ότι παίξαμε αρκετά καλά. Είμαστε από τη μία ευχαριστημένοι, από την άλλη όμως δυσαρεστημένοι, καθώς δεν φύγαμε από το γήπεδο με τη νίκη. Υπάρχουν στοιχεία και θετικά και αρνητικά, όπως γίνεται άλλωστε σε κάθε αναμέτρηση.

Τα θετικά, αυτά μπορούμε να κρατήσουμε για την εποχή και το διάστημα που δουλεύει η ομάδα, είναι ότι για 25-27 λεπτά παρουσιαστήκαμε αρκετά καλοί στην τακτική, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Από εκεί και πέρα όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να πρωταγωνιστείς στην Ευρωλίγκα Θεωρώ ότι μας αιφνιδίασαν λίγο στο πρώτο πεντάλεπτο, κάτι που μπορεί και να συμβεί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο όπως ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, έπρεπε να μπούμε πολύ πιο δυνατά και όχι όπως μπήκαμε. Και δεν εννοώ μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Η συγκέντρωσή μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι ώστε και η Ρεάλ Μαδρίτης να μην μπορεί να μας οδηγήσει στο να κάνουμε τόσα λάθη. Τα 23 λάθη είναι πάρα πολλά είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Και κάποια από αυτά ήταν παιδαριώδη λάθη. Υπήρχαν φάσεις που μας έπαιρναν την μπάλα μέσα από τα χέρια μας. Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει η εμπειρία της Ευρωλίγκας και υψηλού επιπέδου αγώνων, θέλουμε δουλειά και η εμπειρία από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι πολύτιμη. Δεν είναι όμως κάτι το οποίο μπορείς να το προσφέρεις έτοιμο σε κάποιον.

Η συνέχεια δείχνει Άρη. Ο αγώνας αυτός είναι σίγουρα λίγο ιδιαίτερος για μένα, γιατί παρά το ότι έμεινα λίγο σχετικά, έκανα πολύ καλούς φίλους μέσα σε αυτή την ομάδα. Έχει έναν προπονητή, τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, με τον οποίο έχω συνεργαστεί ως βοηθός δύο χρόνια, αλλά ήμουν και παίκτης του δύο χρόνια. Κάθε αγώνας στο «Αλεξάνδρειο» κρύβει παγίδες. Ξέρουμε ότι ο Άρης έχει αυτή τη στιγμή προβλήματα σε ότι αφορά το ρόστερ. Δεν θα είναι οι τρεις Αμερικάνοι. Αυτό τον αποδυναμώνει και σε ποιότητα, αλλά και οι επιλογές του προπονητή είναι λιγότερες. Παρόλα αυτά κρύβει παγίδες μια τέτοια αναμέτρηση και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο Άρης έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Πελεκάνος, ο Καραποστόλου, ο Χαρίσης, ο Ασημακόπουλος ή ο Πάσαλιτς που έρχεται από μια καλή χρονιά στην Καβάλα. Είναι παιδιά που πρέπει να νιώσουν την πίεσή μας και να μην τους επιτρέψουμε να παίξουν με τον τρόπο που θέλουν και μπορούν. Θα πάρει δύναμη και ενέργεια από την άμυνα, θα προσπαθήσει να τρέξει… Και αυτό πρέπει εμείς να το ελέγξουμε. Επίσης έχει αρκετά καλούς σουτέρ και πρέπει να τους περιορίσουμε. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Αυτά για την ώρα… Θα μιλήσουμε ξανά σύντομα,

Σωτήρης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags