Facebook Pixel Κρατήστε τα για τον έλεγχο
| 2012-10-16 16:18:00

Κρατήστε τα για τον έλεγχο

Κρατήστε τα για τον έλεγχο

Ο Άρης έχασε από τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, καθώς στο μπάσκετ δεν γίνονται θαύματα και τρελές ανατροπές προγνωστικών.

Γράφει ο Γιάννης Δασκάλου...

Είναι το μοναδικό ίσως άθλημα, στο οποίο η καλύτερη ομάδα κερδίζει 9 στις 10 φορές. Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω τους λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός, είναι καλύτερος από τον ΑΡΗ. Μια ματιά στα ρόστερ, φανερώνει περίτρανα την ποσοτική και ποιοτική διαφορά των δυο ομάδων.

Πολλοί λένε ότι ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να κοντράρει καλύτερα ή ακόμη και να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, αν είχε και τρεις Αμερικανούς στην διάθεσή του. Δεκτό. Αλλά τι, αλήθεια, θα άλλαζε ουσιαστικά στα της ομάδας; Ποιο θα ήταν το όφελος για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ; Ποια θα ήταν η θετική επίδραση στα τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα; Ποια θα ήταν τα μακροπρόθεσμα αγωνιστικά οφέλη; Την απάντηση την ξέρετε όλοι. Τίποτα δεν θα άλλαζε. Τίποτα δεν θα διόρθωνε την κατάσταση. Τα χρέη στην εφορία θα παρέμεναν τα ίδια, η απαγόρευση την ΦΙΜΠΑ θα συνέχιζε να ισχύει, ο ΑΡΗΣ και πάλι θα ήταν εκτός της πρώτης δυάδας του πρωταθλήματος.

«Και καλά ρε φίλε, γιατί συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα» θα με ρωτήσει κάποιος. Γιατί πρέπει είναι η απάντηση. Γιατί οφείλουμε να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε όπως μπορούμε, μέχρι την στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι και δυνατοί να σταθούμε στα πόδια μας και να απαλλάξουμε το ελληνικό μπάσκετ από τον πρασινοκόκκινο ζυγό. Τα δεδομένα ευνοούν. Το μπάσκετ είναι στα χειρότερά του. Η οικονομική κρίση το έχει επηρεάσει σε τρομακτικό βαθμό. Για ακόμη 2-3 χρόνια, οι Αγγελόπουλοι και ο Γιαννακοπουλάκος θα συνεχίσουν να κουμαντάρουν την κατάσταση. Αλλά αυτός ο κύκλος θα κλείσει. Και όταν κλείσει, ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι έτοιμος να ξαναπάρει τα σκήπτρα του. Διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά.

Η προσωπική μου άποψη, την οποία σας την καταθέτω χωρίς δεύτερη σκέψη, λέει πως ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να κάνει ΚΑΜΙΑ απολύτως μεταγραφή. ΚΑΜΙΑ απολύτως προσθήκη. Πρέπει να βγει η διοίκηση με τον προπονητή, να κοιτάξουν στα μάτια τον κόσμο και να του πουν την αλήθεια: «Στηρίξτε μας για μια τριετία, μην περιμένετε υψηλούς αγωνιστικούς στόχους, δώστε μας την δυνατότητα να εξυγιάνουμε την ομάδα και μετά θα δείτε τον ΑΡΗ που ονειρεύεστε μέσα στα παρκέ…» Απλά, όμορφα και τίμια. Είμαι πεπεισμένος ότι μια τέτοια αντρίκια εξήγηση, θα χτυπήσει την καρδιά του κάθε Αρειανού και θα γίνει απολύτως αποδεκτή.

Καλός και χρυσός ο Νάτζφεϊ. Καλός και ο Τσιάρας. Αλλά την ιστορία του ΑΡΗ, την πορεία του προς το μέλλον, κανένα από αυτά τα παιδιά δεν θα μπορέσει να την αλλάξει. Ας κρατήσει η ΚΑΕ τα 40-50-60 χιλιάρικα που θα της στοιχίσει μια μεταγραφή, για να πραγματοποιήσει κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Να μάθουμε ποιοι, από το 2007 και μετά, «ανατίναξαν» οικονομικά την ΚΑΕ. Να δούμε ποιοι καταχρέωσαν τον ΑΡΗ στην εφορία. Να δούμε ποιοι «στόλισαν» τα ταμεία με χρέη προς τρίτους, ποιους πλήρωσαν και ποιους όχι, που πήγαν τα έσοδα, που είναι τα παραστατικά και οι αποδείξεις μεταγραφών, προμηθειών προς μάνατζερ και τρίτους. Να δούμε ποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν, ποιοι πρέπει να επιστρέψουν χρήματα στα ταμεία της ΚΑΕ, ποιοι πρέπει – αν αυτό κριθεί απαραίτητο από το αποτέλεσμα του ελέγχου – να οδηγηθούν ακόμη και στην δικαιοσύνη!

Αυτή θα ήταν για μένα η καλύτερη μεταγραφή. Η κάθαρση. Το να λάμψει η αλήθεια. Το να πειστεί ο Αρειανός πως η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, δεν έχει καμιά διάθεση συγκάλυψης των σκανδάλων και των εγκλημάτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Αλεξάνδρειο. Για να αποδειχθεί, τελικά, πόσο μεγάλο «παπά» πουλούσαν ορισμένοι, όταν έβγαζαν από το στόμα τους τις λέξεις «διαχειρίσιμα χρέη». Να ξέρετε ότι δεν είναι θέμα ρεβανσισμού. Απλά, αν δεν καθαρίσεις τα πάντα σχετικά με το «χθες», δεν μπορείς να περπατήσεις με σιγουριά σήμερα με το βλέμμα στο «αύριο».

Κάποιοι φυσικά, έχουν διαφορετική άποψη. Πιστεύουν ότι είναι πιο σημαντικό να ασχοληθούμε με το αν παίζονται σωστά στον ΑΡΗ τα «πικ εντ ρολ», αν τα σκριν είναι αποτελεσματικά ή μη, αν ο Πάσαλιτς και ο Βεργίνης είναι καλοί ή μέτριοι οργανωτές. Καλές οι μπασκετικές κουβέντες και οι αναλύσεις, αλλά θα έχουμε όλο το χρόνο να τις κάνουμε και να έχουν νόημα, μόλις μπουν ορισμένα ζωτικής σημασίας θέματα στην θέση τους. Μέχρι τότε, θα εξακολουθώ να υποστηρίζω την άποψη ότι η οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ και η απόδοση των ευθυνών στους υπευθύνους που την κατέστρεψαν , θα πρέπει να είναι τα πρώτα θέματα της κιτρινόμαυρης μπασκετικής ατζέντας.

Υ.Γ. 1: Άλλος ένας μεγάλος της Αρειανής οικογένειας, ο Παναγιώτης Σπύρου, έφυγε από την ζωή. Πίσω του άφησε χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές που πίνουν νερό στο όνομά του, επειδή με τα μαγικά του χέρια ξεγέλασαν τον θάνατο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει αυτόν τον εκπληκτικό άνθρωπο και επιστήμονα.

Υ.Γ. 2: Περί γνήσιων Αυτοκρατόρων του ελληνικού μπάσκετ: Κύριοι, ο Παναθηναϊκός έκτισε τα τελευταία χρόνια με τίτλους και διακρίσεις, ένα πολύ μεγάλο οικοδόμημα. Ωστόσο, το οικόπεδο πάνω στο οποίο κτίστηκε αυτό το οικοδόμημα, είναι του ΑΡΗ. Και αυτό, όσο και αν σας πονά, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Υ.Γ. 3: Πολύ θετικό το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος με την παρουσία του στο Αλεξάνδρειο. Τα περίπου 2.000 εισιτήρια που κόπηκαν, απόγευμα Δευτέρας, είναι δείγμα της διάθεσης που υπάρχει από τους φιλάθλους της ομάδας να στηρίξουν το τμήμα μπάσκετ. Στο χέρι της διοίκησης είναι να εκμεταλλευτεί αυτήν την διάθεση και να επενδύσει επάνω της.

Πηγή: allaboutaris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags