Facebook Pixel Σχορτσιανίτης και Πάνκο πρέπει να κερδίζουν και για τον ...Ούκιτς;
| 2012-10-19 16:07:00

Σχορτσιανίτης και Πάνκο πρέπει να κερδίζουν και για τον ...Ούκιτς;

Σχορτσιανίτης και Πάνκο πρέπει να κερδίζουν και για τον ...Ούκιτς;

Είναι φανερό ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα χρειαστεί πολύ χρόνο ακόμη μέχρι να βρει την ταυτότητά του. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.

Λογικό κι αναμενόμενο για μία ομάδα η οποία έχει μόλις δύο παίκτες από το περσινό ρόστερ της και κυρίως κουβαλάει το βάρος (τόνους) της πιο επιτυχημένης σε Ελλάδα και Ευρώπη την τελευταία 15ετία.

«Τώρα χρειάζεται υπομονή στα δύσκολα... Εδώ είναι η μαγκιά» δήλωσε χθες το πρωί στον αέρα του Sentra 103,3 ο αθλητής-σημαία του Παναθηναϊκού, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ολη η αλήθεια σε λίγες λέξεις. Ταυτόχρονα όμως -το γνωρίζει πρώτος ο Φράγκι- στην Ελλάδα, ειδικά αυτούς τους καιρούς, η υπομονή μοιάζει πολυτέλεια.

Πόση... υπομονή, π.χ. πρέπει να δείξει ο Παναθηναϊκός για τον Αρμστρονγκ; Το παλικάρι θυμίζει... αστροναύτη που προσγειώθηκε και βλέπει την μπάλα του μπάσκετ σαν βόμβα! Ο Πεδουλάκης είναι υποχρεωμένος να... υπομένει τα σκαμπανεβάσματα του Ούκιτς, ενός παίκτη που αμείβεται με 800.000 ευρώ ετησίως και αποκτήθηκε για να είναι πρωταγωνιστής, όχι να παλαβώνει την ομάδα του. Στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με την Καντού έδωσε την εντύπωση ότι μπαίνει στο νόημα «Παναθηναϊκός», αλλά στο δεύτερο ήταν «τραγωδία» σε άμυνα και επίθεση.

Ο καταπληκτικός (ξανά) Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο «κίλερ» όταν η μπάλα έκαιγε (με τρίποντο και δίποντο) Αντι Πάνκο πήραν το «τριφύλλι» στις πλάτες τους και καθάρισαν την μπουγάδα.

Παρά τη νίκη, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν πλησίασε καν την απόδοσή του στη Μαδρίτη. Η άμυνα έφαγε αρκετά εύκολα καλάθια και η επίθεση «κόλλησε» πολλάκις ψάχνοντας διαρκώς το σωσίβιο Σόφο και κάνοντας το παιχνίδι του «τριφυλλιού» απολύτως προβλέψιμο.

Ο Σχορτσιανίτης μπορεί να είναι πυρηνικό όπλο στη μέρα του, όμως αν συνεχίσουν να του φορτώνουν όλο το βάρος κάθε αγώνα λες και είναι ο Σακίλ, θα τον «σκάσουν». Κι ακόμη είναι πολύ νωρίς...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags