Facebook Pixel Οι τεράστιοι Σπανούλης και Περπέρογλου και η ...λησμονιά του Πεδουλάκη
| 2012-10-23 15:53:00

Οι τεράστιοι Σπανούλης και Περπέρογλου και η ...λησμονιά του Πεδουλάκη

Οι τεράστιοι Σπανούλης και Περπέρογλου και η ...λησμονιά του Πεδουλάκη

Να ξεκινήσουμε από το δεδομένο: Νίκησε η καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός διαθέτει τη χημεία, την κλάση, το δέσιμο αλλά κυρίως τις προσωπικότητες που καθόριζαν το ντέρμπι. Γράφει ο Β. Βέργης.

Οπως συνέβαινε μέχρι...πρόπερσι από την πράσινη πλευρά, όταν δηλαδή η μπάλα ζύγιζε τόνους, έτσι αποτυπώθηκε χθες από την ερυθρόλευκη. Κάθε φορά που πλησίαζε ο Παναθηναϊκός, ?σκότωναν? οι ηγέτες του Ολυμπιακού. Ο Σπανούλης (μυθικό ματς μέσα στο ΟΑΚΑ), ο Περπέρογλου (με εκπληκτικά στατιστικά στην πρώτη εμφάνισή κόντρα στην πρώην ομάδα του) αλλά και οι Πρίντεζης, Παπανικολάου με... κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι.

Ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι στο β' δεκάλεπτο και από τη στιγμή που στο ημίχρονο προηγήθηκε με 12 πόντους -έχοντας τον Σπανούλη σαν τον... Γουάιτ Ερπ να ?πυροβολάει? με 16 πόντους σε αυτο το διάστημα- οικοδόμησε τον θρίαμβο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πέρα από τη μεγάλη νίκη (λογικά εξασφάλιση της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο) πιστώνεται το γεγονός ότι επανέφερε γρήγορα την ομάδα του μετά το κάζο του αγώνα με την Εφες. Διάβασε άψογα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Σχιορτσιανίτη και έβγαλε τον ?Σόφο? σχεδόν εκτός αγώνα.

Αυτά για 20 λεπτά. Ο Ολυμπιακός του β' ημιχρόνου έμοιαζε να παίζει σε... All Star Game και διαγωνισμό τριπόντων! Πήρε βεβαίως 6 μεγάλα σουτ, όμως εξαιτίας της συνολικής αστοχίας του επέτρεψε στον Παναθηναϊκό (που επέλεξε τη ζώνη) να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Δεν το πλήρωσε στο φινάλε αλλά ο Μπαρτζώκας οφείλει να προβληματιστεί έντονα καθώς η σεζόν μόλις έχει ξεκινήσει.

Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά ?στραβά? να διαβάσει αλλά και κάποια θετικά. Καταρχάς έχασε το ματς από τα... μισά του α' δεκαλέπτου. Το νταμπλ σκορ (7-14) έφθασε μετά κόπων και βασάνων μέχρι το... μείον 4. Ετερον ουδέν. Ο Πεδουλάκης πιστώνεται ότι με τον Λάσμε στο παρκέ κατάφερε να φθίρει τη διαφορά και να επιστρέψει στη διεκδίκηση ενός "χαμένου" ντέρμπι.

Εχω όμως μια απλή απορία: πως γίνεται, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε συμπληρώσει πέντε φάουλ από το 35΄λεπτό, ο προπονητής του Παναθηναίκού να... λησμονεί και να μην χρησιμοποιεί καθόλου τον δεύτερο -μετά τον Διαμαντίδη- παίκτη του (Σχορτσιανίτη) που μπορούσε να πάρει εύκολα φάουλ και να οδηγηθεί στις βολές;

Το τριφύλλι έχει πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ και δεν γίνεται ο (εξαιρετικός και χθες) Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής να παίζουν... ώρες από Οκτώβρη μήνα, καθώς η σεζόν έχει πολύ δρόμο. Μεγάλο του κέρδος ο Λάσμε, ο οποίος έδειξε πως θα τον βοηθήσει ουσιαστικά. Μεγάλο του στοίχημα ο χρόνος ώστε να αποκτήσει χημεία...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags