Facebook Pixel Για κάθε τέλος (του Ντόρσεϊ) μια αρχή (του Ολυμπιακού)
| 2012-10-26 10:14:00

Για κάθε τέλος (του Ντόρσεϊ) μια αρχή (του Ολυμπιακού)

Για κάθε τέλος (του Ντόρσεϊ) μια αρχή (του Ολυμπιακού)

Καλά θα κάνει ο Ολυμπιακός να αρχίσει να ψάχνει για σέντερ… Αν ο Τζόι Ντόρσεϊ δεν θέλει μία, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν πρέπει να θέλουν 100. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Και είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να βρουν έναν άλλον ψηλό, που θα τους ανεβάσει ένα επίπεδο…

Ως τώρα ο Αμερικανός δεν ήταν καλός, με εξαίρεση ίσως το ματς στο ΟΑΚΑ. Και το θέμα δεν είναι ότι δεν βοήθησε στην επίθεση. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Δεν είναι ο παίκτης που θα σκοράρει. Όμως φέτος δεν έκανε τη δουλειά ούτε στην άμυνα. Γενικά δεν ήταν θετικό στοιχείο στην ομάδα, με αποκορύφωμα τα λόγια του στα αποδυτήρια.

Ο Ντόρσεϊ θέλει να φύγει, ο Ολυμπιακός δεν έχει παρά να του αφήσει ανοιχτή την πόρτα και να ψάξει την αγορά. Όχι απαραίτητα για σέντερ, αλλά για ψηλό που θα παίζει με πλάτη. Κι ας είναι και 4ρι … Ο Ολυμπιακός δεν έχει παιχνίδι στο λόου ποστ κι όσο δύσκολο κι αν είναι να βρει τέτοιο παίκτη στην αγορά, έχει μπροστά του τη λύση… Ακόμα και ο Αντιτς μπορεί να παίξει στο "5", μην λησμονούμε και τον Μαυροειδή.

Ο Ντόρσεϊ φεύγει, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να το πάρει από την αρχή. Εδώ και μέρες ακούγεται και το όνομα του Κρίστμας, δηλαδή ενός παίκτη ακόμα που μπορεί να δημιουργήσει στην επίθεση μόνος του… Οι ερυθρόλευκοι είναι προβλέψιμοι, όλη η Ευρώπη τους γνωρίζει από πέρυσι. Δεν γίνεται μόνο ο Σπανούλης να είναι δημιουργικός, η Ζαλγκίρις τον διάβασε και νίκησε δια περιπάτου. Είναι προφανές ότι οι συντριβές από Εφές και Ζαλγκίρις φανέρωσαν το πρόβλημα, που δεν πρόλαβε να κρυφτεί μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ. Με τον Κρίστμας –λογικά θα αποκτηθεί – και με ένα σέντερ με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, μπορεί να γίνει καλύτερος. Ας μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι, μετά τις δύο αλλαγές μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και έφτασε στην κατάκτηση δύο τίτλων.

Το θετικό είναι ότι με τη νίκη της Δευτέρας ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ήσυχος για την Α1 μέχρι ενός σημείου και τώρα χρειάζεται να επικεντρωθεί στην Ευρωλίγκα. Κινδυνεύει να αποκλειστεί από την πρώτη κιόλας φάση, βρίσκεται σε έναν περίεργο όμιλο που η εντός έδρας ήττα μπορεί να του κοστίσει…

Γι αυτό και χρειάζεται τελικά να προχωρήσει άμεσα σε διαφοροποίηση του ρόστερ, τώρα που είναι νωρίς… Χρόνος υπάρχει για να ανέβει ένα επίπεδο ο Ολυμπιακός, αρκεί να προλάβει να προκριθεί και στο Top 16. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags