Facebook Pixel Ανταλλαγή Σχορτσιανίτη - Βασιλακόπουλου
| 2012-10-27 11:23:00

Ανταλλαγή Σχορτσιανίτη - Βασιλακόπουλου

 Ανταλλαγή Σχορτσιανίτη - Βασιλακόπουλου

Η Eυρωλίγκα εξελίσσεται στον καλύτερο σύντροφο του Παναθηναϊκού στη φετινή του προσπάθεια. Δύο σπουδαίες εμφανίσεις σε 3 αγώνες, 2 νίκες. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Φαίνεται ότι η παρουσία του Λάσμε μοιράζει καλύτερα τους ρόλους, οι πάντες στην ομάδα αισθάνονται πιο άνετα.

Είναι προφανές πως ο Αργύρης Πεδουλάκης έστησε την ομάδα με έναν παίκτη που δεν...είχε. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, πρωτίστως στην άμυνα, δουλεύτηκε με τα χαρακτηριστικά που θα έδινε πιθανή απόκτηση του Λάσμε. Γι αυτό και ο Άρμστρονγκ, με εντελώς διαφορετικά στοιχεία, δεν κολλούσε σε καμία περίπτωση, γι αυτό και μοιάζει εντελώς χαμένος.

Ο προπονητής της ομάδας, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των μετεγγραφών του, έχει σχεδιάσει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία βγαίνουν πιο εύκολα στην Ευρώπη και αυτό είναι το ευχάριστο για τους κυπελλούχους.

Δεν είναι μόνο ο Λάσμε, που θα βάζει και τις βολές με 75% ποσοστό καριέρας, αλλά δύο επιπλέον στοιχεία: πρώτον το καλύτερο διάστημα στον αγώνα ήταν αυτό με τον Διαμαντίδη στον πάγκο. Όταν αρχίσεις να παίζεις καλά χωρίς τον μεγάλο σου ηγέτη, σημαίνει ότι βρίσκεις ρυθμό και δεν θα «εξοντώσεις» νωρίς στην σεζόν τον αρχηγό σου τον οποίο θες φρέσκο όλη την σεζόν.

Το δεύτερο είναι ότι αγωνίστηκαν 12 παίκτες, χωρίς η διαφορά να πέσει με τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής να δίνεται στον Άρμστρονγκ (έξι λεπτά). Ο Ξανθόπουλος έμεινε όλη την τέταρτη περίοδο στο παρκέ, ο Γιαννόπουλος έβαλε τα σουτ του και η ζωή θα συνεχιστεί. Με σκαμπανεβάσματα, με νίκες με ήττες, αλλά τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός μπήκε στον δρόμο του. Συνεχίζει να του λείπει ένα τεσσάρι και στα δύσκολα δεν ξέρουμε αν ο Μασιούλις θα βάλει τα σουτ, αλλά ίσως πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε, η ομάδα θα φτάσει κοντά στο 100% της δυναμικής της. Αν αυτό το ...απόλυτο της αρκεί για τίτλους αποτελεί άλλη ιστορία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα με την αφαίρεση υπηκοότητας του Σχορτσιανίτη. Από την στιγμή που δεν είναι Έλληνας πια, και καταλαμβάνει θέση ξένου, ο Άρμστρονγκ θα χρειαστεί να φύγει χωρίς να μπορεί να προστεθεί ένα τεσσάρι.

Εκτός εάν πείσουμε τους σαφέστατα έχοντες τόνους χιούμορ συγκεκριμένους πολιτικούς, να κάνουμε μια ανταλλαγή: τώρα που ο Βασιλακόπουλος είναι στην Αφρική και βρήκε τους....ανθρώπους του για να μιλήσει για τις ρηξικέλευθες ιδέες του για το μπάσκετ, τον κρατάνε εκεί κι εμείς αποκτάμε το δικαίωμα να ξανακάνουμε Έλληνα τον Σόφο. Με τόσα που έχει υποστεί η συγκεκριμένη ήπειρος, ένα ακόμα κακό το αντέχει.

Ένας ...κακεντρεχής φίλος είπε ότι δεν τολμούν να πουν καταπρόσωπο στον Σχορτσιανίτη ότι δεν είναι Έλληνας. Μα, δεν είναι θέμα γενναιότητας αλλά αριθμών. Δεν έχει τόσους ψηφοφόρους το συγκεκριμένο κόμμα για να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα απέναντι στον διεθνή σέντερ.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags