Facebook Pixel Πρωταθλητής Ευρώπης στο γήπεδο, όχι μόνο στα λόγια
| 2012-10-28 13:20:00

Πρωταθλητής Ευρώπης στο γήπεδο, όχι μόνο στα λόγια

Πρωταθλητής Ευρώπης στο γήπεδο, όχι μόνο στα λόγια

Στη ζωή υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι ο χρόνος της ακμής είναι δυσανάλογος με αυτόν που χρειάζεται για την προετοιμασία της. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο πρώτος είναι σαφώς μικρότερος από τον δεύτερο. Πάντα χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να παραχθεί ο καρπός από ό,τι για να τον απολαύσεις.
 
Στον Ολυμπιακό δεν έχουν καταλάβει ότι έτσι όπως πάνε ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης, που με τόσο κόπο κατέκτησαν, θα κινδυνεύσουν θα γίνει γρήγορα μια ανάμνηση. Το να χάσει κάτι παλεύοντας είναι κάτι το θεμιτό και μέσα στη ζωή. Το να ξεχάσεις να παλεύεις και κυρίως να διαγράψεις από τη μνήμη σου το πόσο πολύ πάλεψες για αυτόν τον τίτλο είναι το χειρότερο.
 
Η ομάδα δεν παίζει με τη νοοτροπία που έπαιζε πέρυσι. Τότε που κανείς δεν την υπολόγιζε και προσπαθούσε με πολύ κόπο να περάσει από την απαξίωση στην καταξίωση και να κερδίσει τον σεβασμό όλων. Τώρα έτσι όπως παίζουν θα απαξιώσουν άμεσα ό,τι κέρδισαν πέρυσι. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα κλείσει τόσο σύντομα ο κύκλος της μετά την κατάκτηση ενός τίτλου.
 
Δεν είναι μόνο η ιστορία με τον Ντόρσεϊ. Γενικά η ομάδα του Πειραιά έχει πρόβλημα. Είναι... αλλού. Δεν παίζει ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πέρυσι πάλεψε για να κερδίσει αυτοπεποίθηση, για να χτίσει χαρακτήρα και προσωπικότητα, και φέτος μέσα σε λίγες μέρες αυτά τα σημεία που την έφεραν στην κορυφή τα πέταξε στα σκουπίδια. Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού χρειάζονται έναν μπαμπούλα στυλ Ιβκοβιτς για να τους θυμίσει τι έκαναν πέρυσι και τι πρέπει να κάνουν φέτος, τότε υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα. Οι ίδιοι πρέπει να αξιοποιήσουν το δώρο που τους έκανε πέρυσι ο Ντούντα με το να τους κάνει να πιστέψουν στη δική τους αξία και στην ίδια τους την ομάδα. Τώρα χάνουν την υπεραξία όλων αυτών και κάνουν βήματα προς τα πίσω.
 
Ολα αυτά δεν αφήνουν άμοιρο ευθυνών τον Μπαρτζώκα. Κάθε άλλο. Οι ίδιοι οι παίκτες, όμως, πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να παίζουν ως πρωταθλητές Ευρώπης και όχι σαν ένα σύνολο τυχοδιωκτών που απλά τους χαμογέλασε πέρυσι η τύχη και μετά... δεν βαριέσαι. Ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας πρέπει να είναι ο οδηγός τους και όχι ένα απλό παράσημο. Αν δεν το καταλάβουν ώστε να αλλάξουν νοοτροπία, τότε ο αποκλεισμός, ο συνολικός διασυρμός, θα έρθει σύντομα και τότε όλοι θα τεθούν υπό κρίση...

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags