Facebook Pixel Αυτό το μπάσκετ έχει μικρό ορίζοντα
| 2012-11-03 11:24:00

Αυτό το μπάσκετ έχει μικρό ορίζοντα

Αυτό το μπάσκετ έχει μικρό ορίζοντα

O Βασίλης Σκουντής γράφει για την νέα κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού, τα προβλήματα που έχει να λύσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τον φόβο που έκανε τον Σπανούλη να δεχτεί 3 τάπες!

«Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν ξεχάσει να παίζουν μπάσκετ» έλεγε την παραμονή του αγώνα ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, αλλά- μεταξύ μας και μη γίνει κουβέντα παραέξω- ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν παίρνει όρκο γι' αυτό!

Στον επίλογο ενός απροσδόκητου θρίλερ απέναντι στη νεοφώτιστη στην Ευρωλίγκα Τσεντεβίτα ο Ολυμπιακός νίκησε, αλλά, όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις οι συμπατριώτες του (προσδοκώμενου ως μεσσία για να θωρακίσει τη ρακέτα) Τζος Πάουελ, «they almost lost»!

Χρειάστηκε να βάλει τρεις ελεύθερες βολές ο Σλούκας κι άλλες δύο ο Παπανικολάου (προκαλώντας μάλιστα έναν μορφασμό ανακούφισης στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο) και στο μεταξύ να αστοχήσει ο Ράιτ για να σφραγίσουν οι «ερυθρόλευκοι» τη νίκη, η οποία ωστόσο δεν αποτελεί βάλσαμο στις οφθαλμοφανείς πληγές τους.

Μετά την πανωλεθρία από τη Ζαλγκίρις ο Πρίντεζης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα (επανα)διανομής των ρόλων, που και χθες ήταν συγκεχυμένοι. Τους έκαναν ακόμη πιο συγκεχυμένους ο Αντιτς, ο οποίος εξακολουθεί να ζει στην κοσμάρα του, η απουσία ενός σέντερ ο οποίος θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους θεόρατους (για τα κυβικά του «την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενου» Χάινς) Μπίλαν και τον Αντριτς, η πολύ κακή άμυνα (είτε με τον ψηλό να μένει μέσα είτε με τα hedge-out) στα αλλεπάλληλα pick 'n' roll των Κροατών, η αστοχία και τα προβλήματα στην επίθεση εναντίον ζώνης και η αδυναμία στην παγίωση μιας κατάστασης.

Αποτέλεσμα; Μετά το κρεσέντο του Σπανούλη, που κάποια στιγμή νικούσε μονάχος του την Τσεντεβίτα με 14-12 και από το 28-18 και πέρα ο Ολυμπιακός άρχισε να υποχωρεί, να παραδίδει γη και ύδωρ στους αντιπάλους του, να αγκομαχεί και να ιδρωκοπά.

Με εξαίρεση τη νίκη, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν να επιδείξουν κανένα άλλο θετικό στοιχείο στη χθεσινή εμφάνισή τους. Γλίτωσαν την τρίτη ήττα αν όχι κατά τύχη, τουλάχιστον ελέω των συγκυριών που διαμορφώθηκαν στα τελευταία λεπτά, αλλά είναι προφανές ότι με αυτό το συγκεκριμένο μπάσκετ ο ορίζοντάς τους μοιάζει πολύ μικρός.

Δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά ζητήματα που έχουν να επιλύσουν, αλλά και τα παρελκόμενα αυτών: η κακή ψυχολογία, η διολίσθηση της αυτοπεποίθησης, η διατάραξη της ισορροπίας, η αμηχανία και ένας λανθάνων φόβος, που χθες για παράδειγμα έκανε τον συνήθως ατρόμητο Σπανούλη να φάει τρεις τάπες!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags