Facebook Pixel Ο Έντι Τζόνσον του Παναθηναϊκού
| 2012-11-16 13:30:00

Ο Έντι Τζόνσον του Παναθηναϊκού

Ο Έντι Τζόνσον του Παναθηναϊκού

Χωρίς πολλές συζητήσεις, ο Τζέισον Καπόνο (31, 2,01) είναι δεύτερος καλύτερος σουτέρ στην ιστορία της Α1 που έρχεται από το ΝΒΑ. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Πίσω από τον συγκλονιστικό Έντι Τζόνσον, ο Καπόνο, αποτελεί μία σπουδαία περίπτωση σουτέρ. Δεν είναι ένας ακόμα λευκός που του δίνεις την μπάλα και σουτάρει αλλά έχει την δύναμη και την ποιότητα να συμμετάσχει σε άλλες παραμέτρους του παιχνιδιού. Είναι εξαιρετικός αμυντικός, πασάρει καλά γι αυτόν όμως το ΝΒΑ κράτησε έξι χρόνια. Ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού ξεπεράστηκε όταν κατέφθασε η καινούργια και πολύ αθλητική φουρνιά σουτέρ από τα κολλέγια.

«Μίσος» για την Ευρώπη

Ο Τρέισι Μάρεϊ που πέρασε για πολύ λίγο χρόνο από τον Παναθηναϊκό το 2005, ήταν αναλογικά πολύ καλύτερος παίκτης, αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο σουτ. Ο Μάρεϊ δήλωσε πως χαίρεται που παρατάει το ΝΒΑ για να πάει εκεί που ακόμα παίζουν ομαδικό μπάσκετ.

Ο Καπόνο δεν κέρδισε μόνο δύο διαγωνισμούς τρίποντων(το 2006 και το 2007) αλλά κατάφερε να πάρει πολύ καλά συμβόλαια για μία πενταετία χάρις στην ευστοχία του από τα 7,25. Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι ο Καπόνο έρχεται, σε αντίθεση με τον Μάρεϊ, στον τόπο που θεωρεί πως του στέρησε ένα καλύτερο μέλλον: την Ευρώπη.

«Αν παρατούσα το UCLA την πρώτη μου χρονιά, πήγαινα στην Ευρώπη, άλλαζα το όνομά μου σε Καπόνοβιτς και ξεχνούσα να παίξω άμυνα, τώρα θα ήμουν ντραφτ πρώτου γύρου και δεν θα το σκέφτονταν οι ομάδες του ΝΒΑ» αυτή είναι η δήλωση που τον έκανε γνωστό στο ΝΒΑ την πρώτη του χρονιά με τους Καβαλίερς. Ο προβεβλημένος απόφοιτος του μεγάλου πανεπιστημίου, ήταν ο πρώτος που στηλίτευσε την λατρεία για οτιδήποτε ευρωπαϊκό εκείνα τα χρόνια. Τώρα όμω

Ιστορική μετεγγραφή για τον Παναθηναϊκό

Με την απόκτηση του Καπόνο ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει κάτι μοναδικό στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γίνεται η ομάδα που «έφερε» από το ΝΒΑ νικητή διαγωνισμού τρίποντων και νικητή διαγωνισμού καρφωμάτων σε ολ σταρ γκέιμ. Μην ρωτήσει κάνεις ποιος είναι ο δεύτερος, θα σας βάλουμε να βλέπετε τις καλύτερες στιγμές του Μάλκοβιτς στα χρόνια του με την Λιμόζ ή χαϊλάιτ της ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα στην πρώτη του θητεία.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags