Facebook Pixel Μιχαλάκη, είσαι τρέλα!
Μπάσκετ
| 2012-11-23 23:44:00

Μιχαλάκη, είσαι τρέλα!

Μιχαλάκη, είσαι τρέλα!

Με τον εκπληκτικό Μάικ Μπράμος να σκοράρει 7/9 τρίποντα, ο ελλιπής Παναθηναϊκός νίκησε 71-69 την Καντού στην Ιταλία και "κλείδωσε" την πρόκριση στο Top16 της Ευρωλίγκα!

Με ένα συγκλονιστικό τέταρτο δεκάλεπτο και τους Μπράμο – Διαμαντίδη να... βγάζουν φωτιές, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Καντού εκτός έδρας με 69-71 και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκρισή του στο Top16 της Ευρωλίγκα. Πλέον, για να αποκλειστούν οι «πράσινοι» πρέπει να κάνουν τρεις σερί ήττες και η Καντού τρεις νίκες, πράγμα που φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Μπράμος με 21 πόντους και 7/9 τρίποντα, ενώ ακολούθησαν ο Διαμαντίδης με 15 και ο Μπανκς στο ντεμπούτο του με εννιά! Τεράστια νίκη για το «τριφύλλι» που έπαιξε χωρίς τους Πάνκο, Σχορτσιανίτη και Σκορδίλη.


Με... οδηγό τον Άρμστρονγκ!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στην Καντού με τον «φευγάτο» Άρμστρονγκ στην αρχική του ενδεκάδα και μάλιστα επειδή ήταν θετικός, ο Αργύρης Πεδουλάκης στην πρώτη περίοδο τον κράτησε στο παρκέ για εννιά λεπτά! Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με τρίποντο του Διαμαντίδη, ωστόσο η Καντού με ένα γρήγορο σερί και δύο τρίποντα έφτασε στο 8-3. Οι «πράσινοι» όμως δεν τα έχασαν, αντέδρασαν και με ένα δικό τους σερί 5-0, έφτασαν στο 8-8. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαν – πόντο, μέχρι που ο ΠΑΟ προηγήθηκε 15-16 και 15-19, που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου. Πρώτοι σκόρερ ήταν ο Ματσιούλις με έξι και ο Διαμαντίδης με πέντε.
Πολλά λάθη, ντεμπούτο Μπανκς


Στην δεύτερη περίοδο το «τριφύλλι» δεν μπήκε συγκεντρωμένο, με αποτέλεσμα η Καντού να καλύψει γρήγορα την διαφορά και να ισοφαρίσει σε 19-19. Ωστόσο, ο «ζεστός» Μπράμος απάντησε με τρίποντο για το 19-22. Κάπου εκεί όμως, άρχισαν και τα πολλά λάθη για τον Παναθηναϊκό, κυρίως στην επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν ξανά σε 30-30 και να περάσουν και μπροστά με 32-30. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τον Πεδουλάκη να ρίξει στο παρκέ για πρώτη φορά τον Μπανκς, ο οποίος στο ντεμπούτο του, αν και «ψαρωμένος», ήταν αρκετά καλός. Έτσι λοιπόν, ο ΠΑΟ έκλεισε το ημίχρονο στο 34-34, αν και θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει πάρει διαφορά, αν δεν έκανε δέκα λάθη έναντι τριών της Καντού. Στα ριμπάουντ πάντως υπερείχε σημαντικά, αφού είχε 24 έναντι μόλις έντεκα!

«Φωτιά» ο Μπράμος!

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Μάικ Μπράμος μπήκε ζεστός και με δικό του τρίποντο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 34-37. Ωστόσο, το καλάθι αυτό μάλλον... ξύπνησε την Καντού, η οποία με ένα γρήγορο σερί και δύο τρίποντα έφτασε στο 42-37! Ο Παναθηναϊκός όμως, κατάφερε και πάλι να αντιδράσει και να επιστρέψει στο ματς. Με ένα γκολ φάουλ του Τσαρτσαρή και ένα τρίποντο του Ούκιτς, πέρασε μπροστά με 42-43! Στην συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο και βλέποντας πολλές λάθος επιθέσεις και από τις δύο πλευρές φτάσαμε στο 50-49 λίγο πριν το φινάλε της περιόδου. Με καλάθι όμως του Λάσμε και ένα τρίποντο του Μπράμου στην εκπνοή, ο ΠΑΟ έκλεισε το δεκάλεπτο στο +4, 50-54!

Βραχυκύκλωμα και... διαγωνισμός τριπόντων!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε απογοητευτικά στο τελευταίο δεκάλεπτο και θύμισε το παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, καθώς κατάφερε να μείνει χωρίς καλάθι για πέντε ολόκληρα λεπτά! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Καντού να προηγηθεί 59-54. Στο 35' όμως, ο Μπανκς με γκολ φάουλ μείωσε σε 59-57, ενώ στην συνέχεια με τρίποντο Μπράμος έκανε το 61-60! Παρόλα αυτά, η Καντού κατάφερε και πάλι να ξεφύγει με 66-60, ωστόσο με δύο κρίσιμα τρίποντα από Μπράμο και Διαμαντίδης, ο ΠΑΟ ισοφάρισε σε 66-66! Στην συνέχεια ακολούθησε κάρφωμα του Λάσμε, αλλά και απάντηση από τον Τάιους για το 68-68!

Εκεί όμως... μίλησε ο «Μιχαλάκης»! Ο Μπράμος με νέο τρίποντο έκανε το 68-71 και καθάρισε το ματς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ταμπού. Ο άσος της Καντού με μία βολή μείωσε σε 69-71, ενώ στην τελευταία επίθεση του ματς, δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε τρίποντο κάτω από την ασφυκτική άμυνα του Διαμαντίδη.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, παρά τις απουσίες των Σχορτσιανίτη, Πάνκο και Σκορδίλη, αλλά και με τον Τσαρτσαρή ανέτοιμο λόγω του τραυματισμού, πήρε μία τεράστια νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 34-34, 50-54, 69-71

Καντού: Κούντλατσεκ, Μαρκοϊσβίλι 5, Λιούνεν 11, Ματσαρίνο, Μπρουκς 6, Τάιους 18 (8/9 2π), Ταμπού 17 (3/5 τρ), Αραντόρι 10, Κουσίν 2

Παναθηναϊκός: Μπράμος 21 (7/9 τρ), Ματσιούλις 6, Άρμστρονγκ 1, Ούκιτς 7, Λάσμε 7 (6 ριμπ), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 15 (3/5 τρ), Κίτσεν 2, Μπανκς 9,

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags