Facebook Pixel Η πρόκριση λειτουργεί σαν... δίαιτα;
Μπάσκετ
| 2012-12-01 15:48:00

Η πρόκριση λειτουργεί σαν... δίαιτα;

Η πρόκριση λειτουργεί σαν... δίαιτα;

Ξέρετε τι σχολίασε ο Πάνκο, για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Top16 της Ευρωλίγκας; Πως έφυγε ένα βάρος από τους παίκτες...

 

Αναλυτικά όσα έγραψε στο paobcblog.gr ο Άντι Πάνκο:

Ελπίζω να είστε καλά… Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι μας, απέναντι στο Περιστέρι και μετά για έναν ακόμη αγώνα στην Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ο προηγούμενος αγώνας ήταν κάπως ιδιαίτερος για μένα και την ομάδα, γιατί ήταν τα γενέθλιά μου, αλλά το πιο σημαντικό, γιατί σφράγισε την πρόκρισή μας στο Top16.

Σε ότι αφορά τα γενέθλια… Εννοείται πως όσο ήμουν στο παρκέ δεν τα σκεφτόμουν καθόλου. Θα ήταν περίεργο αν τα σκεφτόμουν έτσι δεν είναι; Προσπάθησα να μην το… κυκλοφορήσω, μόνο η οικογένειά μου το γνώριζε. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα, γιατί στην πορεία έμαθα για τις ευχές σας μέσω του facebook και του twitter της ομάδας και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτές. Τώρα θα πρέπει να κεράσω και αφού δεν μπορώ να κεράσω όλους εσάς, θα το πάρω γλυκά τουλάχιστον για τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια.

Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ καλό δώρο η πρόκριση στο Top16. Είναι πραγματικά εκπληκτικό συναίσθημα. Δεν μπορώ να πω ότι νιώθαμε πίεση, δεν θα ήταν η σωστή λέξη, αλλά σίγουρα ένα βάρος έφυγε από τους ώμους μας. Προχωράμε στην επόμενη φάση. Έχουμε δύο ακόμη αγώνες για την κανονική περίοδο και θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί. Είμαστε όλοι μαχητές και θέλουμε να δούμε αν θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Αυτό είναι… Μην νομίζετε ότι θα μπούμε να παίξουμε «χαλαρά» στους δύο τελευταίους αγώνες. Αξίζει στην ίδια την ομάδα να παίξουμε καλά και θέλουμε να δώσουμε στους φίλους της ομάδας περισσότερες νίκες. Αξίζουν να δουν, αυτό που θέλουν να δουν. Δεν με νοιάζει αν βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη φάση. Θέλω να νικάω σε κάθε αγώνα και είμαι σίγουρος ότι έτσι σκέφτεται ο οποιοσδήποτε σε αυτή την ομάδα.

Αυτό που μας κάνει να νιώθουμε όλους καλύτερα, είναι ότι έχουμε αρχίσει να παίζουμε καλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί παίζουμε καλύτερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στον αγώνα. Πριν υπήρχαν περισσότερα σκαμπανεβάσματα, λίγα καλά λεπτά εδώ, λίγα καλά λεπτά εκεί. Τώρα παίζουμε καλύτερα για περισσότερο χρόνο, οπότε αυτό που θέλουμε τώρα είναι να αυξήσουμε αυτό το χρόνο ακόμη περισσότερο, φτάνοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από την αρχή, ως το τέλος. Το καλό είναι ότι κερδίζουμε και ότι παίζουμε καλύτερα και ότι κάνουμε αυτό που θέλει ο προπονητής μας να κάνουμε. Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουν το ρόλο τους στην ομάδα πολύ καλύτερα τώρα και είναι κάτι θετικό.

Όσο περισσότερο βρισκόμαστε εδώ εγώ και οι άλλοι παίκτες, όλοι σχεδόν νέα πρόσωπα, τόσο περισσότερο κατανοούμε τι θέλει ο προπονητής μας από εμάς, τόσο πιο άνετα νιώθουμε, παίζοντας με τον τρόπο που θέλει ο προπονητής μας να παίζουμε. Είναι κάτι που απαιτεί χρόνο. Δεν είναι κάτι που γίνεται σε μια νύχτα. Έτσι είναι… Αυτό είναι το μπάσκετ, αυτό είναι ο αθλητισμός. Καταλαβαίνουμε τι θέλει ο προπονητής και όσο προχωράμε στην αγωνιστική περίοδο, νιώθουμε πιο άνετα ως παίκτες ο καθένας ξεχωριστά και ως ομάδα. Αυτά πάνε χέρι-χέρι…

Ακόμη και στο Καντού, όπου η ομάδα ταξίδεψε με τόσες απουσίες, ένιωθα σίγουρος για τους παίκτες που θα αγωνίζονταν. Ήμουν σίγουρος για τη νίκη. Η ομάδα έδειχνε παρά τα προβλήματα να είναι καλά. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και το τελείωσαν δυνατά. Μισούσα το γεγονός ότι ήμουν άρρωστος και δεν μπορούσα να βοηθήσω, αλλά ένιωσα πραγματικά χαρούμενος βλέποντας ότι πήραμε όντως τη νίκη. Πίστευα στους συμπαίκτες μου.

Ξέρω ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει πολλά από αυτή την ομάδα και αυτό είναι κάτι καλό. Ελπίζω ότι κάναμε χαρούμενους τους φίλους της ομάδας αυτές τις τελευταίες μέρες. Επίσης ξέρω ότι σε αυτό το χώρο κάποιοι φίλαθλοι σε συμπαθούν και κάποιοι όχι. Όλοι είμαστε καινούριοι για τον κόσμο, για την ίδια τη χώρα… Για εμάς υπάρχει μόνο ένα: Να παίξουμε για τους φίλους του Παναθηναϊκού, να παίξουμε για τους συμπαίκτες μας, να παίξουμε για να νικήσουμε. Και όλοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε εκεί έξω και να νικήσουμε για την ομάδα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ελπίζω να σας δω την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ,

Άντι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags