Facebook Pixel Μπαμπά, πονάει ο Μπατίστ;
| 2012-12-07 15:12:00

Μπαμπά, πονάει ο Μπατίστ;

Μπαμπά, πονάει ο Μπατίστ;

Για να πω την αμαρτία μου, μου 'χει λείψει πολύ ο Μπατίστ και γι' αυτό χαίρομαι που θα επιστρέψει απόψε... Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.

Σύμφωνοι, τα εν οίκω μη εν δήμω, αλλά για να είμαι ειλικρινής, ο Μάικ τον οποίο υποδέχεται απόψε ο Παναθηναϊκός ως (λατρεμένο ) αντίπαλο έχει λείψει πολύ περισσότερο στον γιο μου!

Γελώ τώρα που το θυμάμαι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση για όλα φταίει (όχι το γκαζόν του κινηματογραφικού τίτλου, ούτε το μπασκετικό παρκέ, αλλά) το σούπερ μάρκετ!

Μπροστά στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ στη Νέα Κηφισιά συναντηθήκαμε πριν από δυόμισι χρόνια, ο μικρός ήταν (όπως όλα τα παιδάκια) μέσα στο καρότσι κι όταν ο Μάικ του έτεινε το χέρι για να κάνουν «high five», έλαμψε το πρόσωπό του και μεμιάς ξέχασε και τα μπισκότα και τις σοκολάτες και τα τσιπς που είχε βάλει στο σημάδι!

Πλάκα πλάκα, εκείνο το βράδυ ο Μπατίστ αποδείχτηκε ότι εκτός από τα hedge-out ή τις περιστροφές των αντιπάλων του μπορούσε να καταπολεμήσει αποτελεσματικά και την παιδική χοληστερίνη!

Αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία του γιου μου με τον Μπατίστ: από εκεί και πέρα τον παρακολούθησε δυο τρεις φορές διά ζώσης στο γήπεδο, τον έβλεπε στην τηλεόραση, πήρε τη μινιατούρα του από την μπουτίκ που είχε εγκατασταθεί στο γήπεδο του Πύργου, επ' ευκαιρία του All Star Game του 2011, μέχρι και παπούτσια αγοράσαμε μια φορά για πάρτη του...

Του ζήτησα να διαλέξει κι αυτός σήκωσε από το ράφι ένα ζευγάρι Adidas, κόβοντας κάθε δεύτερη κουβέντα...

«Αυτά, μπαμπά, γιατί τα φοράει ο Μπατίστ»!

Πλάκα πλάκα, πρέπει όντως να ήταν τα παπούτσια (του ίδιου του) Μπατίστ, διότι πέρασαν δυο χρόνια και του κάνουν ακόμα, εκτός κι αν διπλώνει τα δάχτυλά του για να μην τα αποχωριστεί, με το σκεπτικό πως «μπρος στα κάλλη, τι 'ναι ο πόνος»!

Α, για να μην το ξεχάσω: εκτός όλων αυτών, είχα ν' αντιμετωπίσω πάντοτε την ίδια απορία, αλλά και την ίδια στενοχώρια, διότι έβλεπε τον Μπατίστ με τις επιγονατίδες και τις σακούλες με τον πάγο στα γόνατα και ρωτούσε «τι έπαθε;»...

...μάλιστα σε μια συνέντευξη Τύπου, μετά από αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, του έκανε αυτή την ερώτηση την ώρα που μίλαγε στο πάνελ!

Ο Μπατίστ επιστρέφει απόψε στο ΟΑΚΑ, φορώντας τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ, αλλά θαρρώ πως στην περίπτωσή του έχει καταργηθεί ακόμη και εκείνος ο κομψός διαχωρισμός του Λευτέρη Πανταζή...

...καθότι ο Παναθηναϊκός είναι η γυναίκα του, αλλά παραμένει και το αίσθημά του!

Γυναίκα, αίσθημα, γκόμενα, φιλενάδα κι όλα τα συμπαρομαρτούντα σε μια σχέση, η οποία διήρκεσε επί εννέα συναπτά έτη: οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ένα μισοσκότεινο στενάκι των Πατησίων, παντρεύτηκαν σε μια λιτή και σεμνή τελετή, ύστερα μετακόμισαν στην έπαυλη του ΟΑΚΑ, παρέθεσαν μια χλιδάτη γαμήλια δεξίωση το 2007, έκαναν δυο ταξίδια του μέλιτος (το 2009 στο Βερολίνο και το 2011 στη Βαρκελώνη) κι ύστερα είπαν να μείνουν για λίγο μακριά, ώστε να αναθερμάνουν την καψούρα τους!

Αυτό είναι που λένε «όχι πια σεξ, μόνο φίλοι»!

Οι αλληγορικές εκφράσεις που προηγήθηκαν έχουν σαφή ερμηνεία: όταν ο Μπατίστ αριβάρισε από το Μέμφις, ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, που βλέποντάς το απ' έξω το πέρασε για κολυμβητήριο κι αναρωτιόταν πώς χώθηκε μέσα στις πολυκατοικίες...

...ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2007, για να επαναλάβουν αυτόν τον θρίαμβο άλλες δύο φορές!

Δεν ξέρω εάν για όλα ευθύνεται η μαμά του (όπως είχε διακηρύξει από... άμβωνος στο γκαλά της Ευρωλίγκα, το 2011, στη Βαρκελώνη), σίγουρα πάντως άφησε μια μεγάλη κληρονομιά: την αφοσίωση στην ομάδα, την πίστη και την υποταγή στο... pick 'n' roll του Ιτούδη, την (ασύμβατη με τη λογική ενός λεγεωνάριου) αυταπάρνηση η οποία τον έκανε να βουτάει μέχρι τις πινακίδες για να σώσει μια μπάλα και βεβαίως τον χαμαιλεοντισμό που του επέτρεψε να έλθει στην Ελλάδα ως τριάρι, να μεταταχθεί σε τεσσάρι, στη συνέχεια να γίνει πεντάρι και να καταλήξει εξάρι!

Εξάρι του Λόττο, ασφαλώς!

Για να μην παρεξηγηθώ: έγραψα προηγουμένως για το pick 'n' roll του Ιτούδη, διότι (όπως ο ίδιος είπε στον Κώστα Σωτηρίου, στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Η ιστορία ενός πρωταθλητή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις MVP) αυτόν πέρασε για προπονητή του Παναθηναϊκού στην πρώτη προπόνησή του!

Ο Ιτούδης έδινε οδηγίες, ενώ ο Ζέλικο καθόταν, λέει, σιωπηλός στη γωνία και τους παρακολουθούσε: τότε ο Μάικ για να επιβεβαιώσει την εντύπωσή του γύρισε και ρώτησε τον συχωρεμένο τον Κένιον Τζόουνς «αυτός λοιπόν είναι ο περίφημος Ομπράντοβιτς, ε;»!

Ο Τζόουνς γέλασε και του έλυσε την απορία: «Οχι, φίλε, ο άλλος που κάθεται απέναντι είναι ο Ομπράντοβιτς, αλλά, πίστεψέ με, δεν θέλεις να τον ακούσεις ούτε να φωνάζει ούτε καν να μιλάει»!

Μ' αυτά και μ' αυτά πέρασαν σχεδόν εννιάμισι χρόνια, ο Μπατίστ επιστρέφει απόψε στο ΟΑΚΑ κι ο γιος μου, που έχει καιρό να τον δει στο σούπερ μάρκετ, θα με ρωτάει πάλι αν πονάει!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags