Facebook Pixel ΑΓΟΡ-αρε!!
| 2013-05-23 17:24:00

ΑΓΟΡ-αρε!!

ΑΓΟΡ-αρε!!

Ο ΑΓΟΡ ολοκλήρωσε την έκπληξη, καθώς νίκησε και στο Ρέθυμνο τον ΠΑΟΚ με 88-65, έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση των πλέι οφ της Α1!!

Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ νίκησε 88-65 τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά των play off του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Απόλλωνας Πατρών. Πριν από αυτή τη σειρά το Ρέθυμνο δεν είχε κάνει ποτέ νίκη στα play off, αλλά πλέον μπορεί να λέει πως όχι μόνο πέτυχε δύο, αλλά και πως άφησε εκτός τον ΠΑΟΚ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Το Ρέθυμνο έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς πως πατάει πολύ καλά στο παρκέ και έτσι κατάφερε με δύο νίκες να αφήσει εκτός ημιτελικών τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν η τρίτη φορά φέτος που ο ΑΓΟΡ νίκησε τον ΠΑΟΚ και απέδειξε πως η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου του ταιριάζει αγωνιστικά.

ΜVP: Ο Μαρκ Κάρτερ έκανε πολύ καλό παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ να φτάσει στη νίκη. Ο 28χρονος γκαρντ του ΑΓΟΡ έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση και ήταν ο άνθρωπος που έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήταν καταπληκτικός τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος γκαρντ, όμως, στα δύο ματς με το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του όσο θα ήθελε και όσο τη βοηθούσε όλη τη χρονιά σε κάθε παιχνίδι, ειδικά στην επίθεση. Ο «Μπίδης» δεν ήταν σε καλή μέρα ούτε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ απέναντι σε μια ομάδα που στηρίζει πάρα πολλά στην επίθεση της, ειδικότερα στα ματς μπροστά στο κοινό της.

ΚΕΥ POINT: Η απόδοση του Ρεθύμνου στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να το τελειώσει πριν καν αυτό αρχίσει. Και το κατάφερε καθώς στο 20' ήταν ήδη στο +21 (50-29). Οι Κρητικοί κατάφεραν να ευστοχήσουν σε 11 δίποντα και άλλα τόσα τρίποντα στα πρώτα δύο δεκάλεπτα και ουσιαστικά να κάνουν το... 2-0 από πολύ νωρίς.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του κλειστού «Μελίνα Μερκούρη» και πανηγύρισε με την ψυχή του την πρόκριση της ομάδας του Θανάση Γιαπλέ στα ημιτελικά των play off.

Δεκάλεπτα: 27-21, 50-29, 65-47, 88-65

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Xορν 10 (2), Καλλινικίδης 7 (1), Προύιτ 13 (2τριπ,6ριμπ, 6ασ), Αγγελόπουλος 3, Τσαρουχάς, Τσόχλας 3 (1), Ντούβνιακ 6 (2), Κόμματος 8 (1), Κάρτερ 25 (6/8τριπ, 7ριμπ), Λάτοβιτς 2, Πέτγουεϊ 11, Σιζόπουλος.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 20 (2), Κασελάκης 11 (3), Χαραλαμπίδης 4, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 7, Δέδας 2, Μαργαρίτης 8, Παπαδόπουλος 6, Καλλές 2, Χρυσικόπουλος, Νικολόπουλος, Αμπαράς 5 (1).

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags