Facebook Pixel Ένας Μάικ για όλες τις δουλειές
| 2013-08-09 11:15:00

Ένας Μάικ για όλες τις δουλειές

Ένας Μάικ για όλες τις δουλειές

Ποιος θα είναι ο πολυσύνθετος ρόλος του Μπατίστ στον Παναθηναϊκό;
 

Ο Μάικ Μπατίστ σίγουρα δεν έχει σχεδόν κανένα κοινό στοιχείο με τον χαρακτήρα του ήρωα του all time classic μυθιστορήματος του Γιάροσλαβ Χάσεκ «Ο Καλός στρατιώτης Σβέικ». Ο Γιόζεφ Σβέικ είναι ένας μάλλον αφελής και αγαθός άνθρωπος που μπλέκει σε πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Εκεί, όμως, που ο Μάικ και ο Γιόζεφ μοιάζουν είναι το πάθος τους να μπουν στον πόλεμο και να βοηθήσουν ο μεν τη χώρα του, την Αυστροουγγαρία, και ο δε την ομάδα της καρδιάς του, τον Παναθηναϊκό. Και όπως ο Γιόζεφ Σβέικ έτσι και ο Μάικ Μπατίστ θέλουν να είναι οι καλοί στρατιώτες.

Ο Μπατίστ το είπε άλλωστε αυτό προχθές στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό. Είπε ότι θα κάνει τα πάντα σαν άλλος καλός στρατιώτης. Θα παίζει όσο θέλει ο προπονητής, θα κάνει ό,τι του λέει, θα μιλάει στα αποδυτήρια. Θα είναι πανταχού παρών όταν χρειαστεί και θα κάνει τα πάντα. Θα είναι ένας Μάικ για όλες τις δουλειές και θα έχει στον Παναθηναϊκό έναν πολυσύνθετο ρόλο που δεν τον είχε στα 9 χρόνια που είχε φορέσει την πράσινη φανέλα.

Ο 36χρονος Αμερικανός δεν θα είναι πια ο ψηλός πρώτης γραμμής. Θα είναι όμως ψηλός πρώτης εφεδρείας. Θα δίνει βασικά ανάσες στον Λάσμε που πριν από τον Μπατίστ έμοιαζε απελπιστικά μόνος στη φροντ λάιν με μόνο αξιόπιστο μπακ απ τον Μαυροκεφαλίδη, που δεν είναι όμως κλασικό 5άρι.

Ο Μπατίστ προσθέτει στη γραμμή των ψηλών έναν δυνατό παίκτη που μπορεί να παίξει στην άμυνα οποιονδήποτε δυνατό σέντερ. Επίσης μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι (οι άλλοι «πράσινοι» σέντερ μάλλον χωλαίνουν στο κομμάτι αυτό), να σκοράρει από κάθε απόσταση και φυσικά να βοηθήσει στα ριμπάουντ.

Πικ εν ρολ

Ο Αμερικανός είχε κάνει επιστήμη τα πικ εν ρολ επί Ομπράντοβιτς και ο Παναθηναϊκός είχε καθαρίσει αμέτρητους αντιπάλους έτσι. Ο 36χρονος παίκτης θα τα θυμηθεί και πάλι όλα αυτά, θα στήνει πολλά πικ εν ρολ κυρίως φυσικά με τον Διαμαντίδη Ο Μπατίστ δεν θα παίζει τόσο πολύ όσο παλιά. Μα δεν τον νοιάζει όπως έχει πει.

Θα παίζει όσο χρειάζεται να πάρει ανάσες ο Λάσμε ή όσο τον χρειάζεται η ομάδα (ανάλογα με την τροπή του κάθε αγώνα, το σχήμα του αντίπαλου προπονητή). Δεν θα είναι πια βασικός πρωταγωνιστής. Θα είναι, όμως, ένα όπλο που ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμο να σκοτώσει κάθε αντίπαλο και αυτό το έχει αποδεχτεί.

Δάσκαλος σε παρκέ και αποδυτήρια

Ο Μπατίστ είναι μπαρουτοκαπνισμένος στον Παναθηναϊκό, έχει σηκώσει 17 τρόπαια με την ομάδα (με κορυφαία τα 3 της Ευρωλίγκα ), λατρεύει το «τριφύλλι» και έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα. Την πείρα του αυτή, την ηγετική του φυσιογνωμία, τον σεβασμό που αποπνέει και το γεγονός ότι θεωρείται κομμάτι της ιστορίας της ομάδας, θέλουν να εκμεταλλευτούν όσο τίποτα οι «πράσινοι» και ο Αργύρης Πεδουλάκης και έτσι ο Αμερικανός θα έχει και τον ρόλο του δασκάλου στο παρκέ αλλά και στα αποδυτήρια.

Θα αποτελέσει τον «αντι-Τσαρτσαρή», μαζί με τον Διαμαντίδη ήταν οι δυο πυλώνες που στηρίχτηκε πάνω τους η ομάδα στην περασμένη σεζόν και η πείρα τους και η αγωνιστική αξία τους βοήθησαν τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό και στους αγώνες αλλά και στο να υπάρχει ένα καταπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια.

Ο Μπατίστ μέσα σε όλα μπορεί να γίνει η ψυχή της ομάδας και το ασίγαστο πάθος που έχει μπορεί να το μεταδώσει στους συμπαίκτες του. Και δεν είναι μόνο αυτό όταν οι πιο νέοι παίκτες θα βλέπουν τον Μπατίστ να ιδρώνει και να ματώνει τη φανέλα, να μάχεται με νύχια και με δόντια (αυτό τον δέκρινε πάντα ως παίκτη και σίγουρα θα το δείξει και φέτος), αναμένεται να... ντοπάρονται ψυχολογικά απ' όλο αυτό και να προσπαθούν ακόμα περισσότερο να τον μιμηθούν και να δώσουν κι αυτοί ό,τι καλύτερο έχουν για την ομάδα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags