Facebook Pixel «Άγχος για σεισμούς, τσουνάμι, όχι για το Eurobasket!»
| 2013-08-30 00:01:00

«Άγχος για σεισμούς, τσουνάμι, όχι για το Eurobasket!»

«Άγχος για σεισμούς, τσουνάμι, όχι για το Eurobasket!»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι συνέχισε με νέες απολαυστικές ατάκες κι ευελπιστεί οι παίκτες του να «μιλήσουν» αναλόγως στα παρκέ της Σλοβενίας (4-22/9).

«Πιστεύω ότι μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι για έναν προπονητή να παίρνει την τελευταία απόφαση και πώς είναι να κόβει ένα παίκτη της ομάδος του. Ο Ίαν είναι ένας καλά καταρτισμένος παίκτης, αλλά η επιλογή έγινε με βάση ότι η ομάδα χρειάζεται ένα μεγάλο κορμί, ένα παίκτη να χύσει αίμα και να βουτήξει για την ομάδα, να παίξει από 0-7 λεπτά ανά παιχνίδι. Και γι' αυτό επέλεξα το Βασίλη. Δεν πιστεύω ότι είναι πρέπον ή βοηθά να έχεις 12 εξαιρετικούς παίκτες, επειδή αυτό δεν βοηθά στο ροτέισον. Όλοι πρέπει να κάνουν φόκους σ' αυτή την ομάδα κι όχι σε άλλους παράγοντες. Ήταν δύσκολο να γίνει η επιλογή, πάντως» είπε στη συνέντευξη Τύπου για την επιλογή του Βασίλη Καββαδά σε βάρος του Ίαν Βουγιούκα, ενώ συνέχισε σε γενικότερο ύφος: «Υπάρχουν τουλάχιστον 5 ομάδες που πάνε για το μετάλλιο. Δύο απ' αυτές θα ανταμειφθούν. Η σωστή ψυχολογία είναι να έχεις την φιλοδοξία για το μετάλλιο, αλλά ο στόχος να είναι η... Σουηδία. Έχω προγραμματίσει να αυξάνεται ο ρυθμός παιχνίδι με το παιχνίδι, δηλαδή να υπάρχει σταδιακή βελτίωση. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, με διακριτούς ρόλους. Είμαστε στο επίπεδο 1 και πρέπει να αυξάνεται αυτό ματς με το ματς». 

Μιλώντας για τις ανάγκες της ομάδος, ο 45χρονος Ιταλός προπονητής της Ελλάδος εξήγησε πως χρειάζεται «επιμονή στην άμυνα και στα 40' λεπτά. Και να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοσουμε τις άμυνές μας ανάλογα με τον αντίπαλο μας. Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να το κάνουμε. Χρειαζόμαστε αρκετά ριμπάουντ απ' όλους. Αυτό μας δίνει καλό ρυθμό και κατοχές. Η ομάδα παίζει καλό μπάσκετ. Μπορούμε να κάνουμε κάτι, αν έχουμε επιμονή στην άμυνα και δείξουμε ομαδικό πνεύμα στα ριμπάουντ». 

«Το πιο σημαντικό για κάθε τεχνικό είναι να έχει παίκτες που πιστεύουν σε αυτόν. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο» πρόσθεσε για τη μέχρι τώρα παρθενική εμπειρία του σε ομοσπονδιακό πόστο, ενώ ολοκλήρωσε με το προσεχές Eurobasket: «Έχω άγχος για σεισμούς, τσουνάμι, όχι για το Eurobasket. Κάναμε καλή προετοιμασία, έχουμε καλούς παίκτες. Αυτό δεν λέει τίποτα. Πάμε εκεί να παίξουμε. Τέλος τα λόγια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags