Facebook Pixel Ελάτε να την πιάσετε!
| 2013-09-05 23:42:00

Ελάτε να την πιάσετε!

Ελάτε να την πιάσετε!

Ποιος την πιάνει τώρα την Εθνική! Με πειστική εμφάνιση νίκησε 80-71 τη Ρωσία, έκανε το 2 στα 2 στον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ (μαζί με Ιταλία, Φινλανδία) και πάει φουλ για τη 2η φάση. Αγωνία για Σπανούλη.

Με φοβερή άμυνα για 30 λεπτά, αλλά και πολλές λύσεις στην επίθεση, η Ελλάδα νίκησε την Ρωσία με 80-71 και έκανε το 2/2 στον όμιλο του Ευρωμπάσκετ. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι δυσκολεύτηκαν μόνο για 12 λεπτά, καθώς στην συνέχεια «πάτησαν» γκάζι και οι Ρώσοι πλησίασαν ξανά στο σκορ μόνο στο φινάλε του ματς.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Σπανούλης με 11 πόντους και σημαντικά τρίποντα (τραυματίστηκε και βγήκε όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο), ακολούθησαν ο Καϊμακόγλου με 11, οι Παπανικολάου – Περπόρογλου (με 10 και οι δύο), ενώ εξαιρετική άμυνα έπαιξαν οι Μαυροκεφαλίδης και Πρίντεζης.

Προβληματάκια στην άμυνα...

Η Ελλάδα ξεκίνησε... φορτσάτη στο ματς και ήθελε από νωρίς να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο παρκέ. Με τον Μπουρούση λοιπόν να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και τον Πρίντεζη να σκοράρει η Εθνική έφτασε νωρίς – νωρίς στο 8-2, το οποίο όμως μετά την έξοδο του «Μπούρου» και τα συνεχόμενα λάθη μας στην επίθεση, έγινε 8-8 στο 6.30'. Κάπου εκεί άρχισε ο διαγωνισμός τριπόντων, με τους Ρώσους να βγαίνουν... νικητές και να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι 16-21.

Ξύπνησε όταν έπρεπε!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι... ξέχασαν να μπουν στο παρκέ και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στην Ρωσία μέσα σε δύο λεπτά να ξεφύγει με 20-27. Εκεί όμως «μίλησε» ο Σπανούλης, ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα και την βοήθεια του Καϊμακόγλου κάτω από το καλάθι, έκοψε την φόρα των Ρώσων και μείωσε σε 28-29. Ουσιαστικά, αυτό ήταν και το σημείο «κλειδί» του πρώτου ημιχρόνου, καθώς η Εθνική όχι μόνο δεν άφησε την αντίπαλό της να φύγει στο σκορ όταν είχε πάρει τα πάνω της, αλλά με πόντους του Μπουρούση προσπέρασε στο 32-29 και τελικά έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 41-34 με ένα σερί 7-0 και ένα φοβερό τρίποντο του Φώτση στην λήξη. Σπανούλης, Μπουρούσης και Περπέρογλου... έτρεχαν με 1000!

Με τέτοια άμυνα, απλά δεν χάνεις!

Με φόρα από το πρώτο ημίχρονο, στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα έτρεξε ένα σερί 17-2 από το 34-34, έφτασε πρώτα στο 51-36 και μετά στο +19, 58-39! Κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Παπανικολάου, που προσέφερε και θέαμα με ένα φοβερό κάρφωμα, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Σπανούλης, Περπέρογλου και Μαυροκεφαλίδης. Εκεί όμως που η Εθνική ήταν... αχτύπητη, ήταν η άμυνά της. Οι Ρώσοι δεν έβρισαν χώρους για ελεύθερα σουτ και έτσι μέχρι το 27' το ματς ήταν... μονότονο! Στα τελευταία τρία λεπτά ωστόσο, τα ατομικά λάθη των παικτών του Τρινκιέρι «χάρισαν» ένα σερί 6-0 στην Ρωσία και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 62-47.

Αγχώνεται, αλλά νικάει και χωρίς Σπανούλη

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Ελλάδα θα έπαιρνε μία πολύ εύκολη νίκη, στο τελευταίο δεκάλεπτο της ήρθαν όλα ανάποδα και δυσκολεύτηκε. Ο Σπανούλης στο 31' τραυματίστηκε και αποχώρησε οριστικά από το ματς, εξέλιξη που επηρέασε την ομάδα. Εκεί οι Ρώσοι βρήκαν την ευκαιρία και με ένα φοβερό σερί κατέβασαν μετά από αρκετή ώρα την διαφορά κάτω από τους 10 για το 75-67! Έτσι λοιπόν, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε ο Τρινκιέρι πήρε τάιμ άουτ, έβαλε τις φωνές και τα πράγματα... κάπως διορθώθηκαν. Η Ελλάδα πήρε τελικά τη νίκη με 80-71, αν και σίγουρα θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη διαφορά, σύμφωνα τουλάχιστον με την εικόνα του ματς μέχρι το 30'.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας, Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Φώτσης, Παπανικολάου, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης, Καϊμακόγλου, Μπράμος, Πρίντεζης

Ρωσία (Βασίλι Καράσεφ): Καράσεφ, Σοκόλοφ, Βάλιεφ, Φριτζόν, Βορόνοφ, Κουλάγκιν, Σβεντ, Αντόνοφ, Μόνια, Χβοστόφ, Σαβρασένκο, Πονκρασόφ

Η Βαθμολογία του Δ’ ομίλου

Ελλάδα 4
Φινλανδία 4
Ιταλία 4
Ρωσία 2
Τουρκία 2
Σουηδία 2

Επόμενη αγωνιστική, Σάββατο 07/09

15:30 Ρωσία-Σουηδία
18:45 Ιταλία-Φινλανδία
22:00 Τουρκία-Ελλάδα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags