Facebook Pixel Τ. Κοτζιάς: Ναι, θα βοηθήσει ουσιαστικά ο Μπατίστ!
| 2013-10-03 11:40:00

Τ. Κοτζιάς: Ναι, θα βοηθήσει ουσιαστικά ο Μπατίστ!

Τ. Κοτζιάς: Ναι, θα βοηθήσει ουσιαστικά ο Μπατίστ!

Είδαμε, λοιπόν, και τον νέο Παναθηναϊκό στο Γκομέλσκι Καπ. Εντάξει, δεν είδαμε ακριβώς τον νέο Παναθηναϊκό, αλλά πήραμε μία γεύση από τους νταμπλούχους, λίγες μέρες πριν από το ξεκίνημα της σεζόν. Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.

Και δεν είδαμε τον κανονικό Παναθηναϊκό για τους εξής λόγους:

1) Δεν έπαιξαν οι κομβικοί Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδης. Η' αν προτιμάτε έλειψαν δύο από τα βασικά όπλα του Αργύρη Πεδουλάκη.

2) Ο Στεφάν Λάσμε μπήκε στο παρκέ, έχοντας προηγουμένως κάνει μόνο μία ολοκληρωμένη προπόνηση. Για όσους δεν θυμούνται ο Γκαμπονέζος δεν ξεκίνησε προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα λόγω τραυματισμού (οστικό οίδημα στο γόνατο).

3) Ο Γιόνας Ματσιούλις, το βασικό "3άρι" της ομάδας, ενσωματώθηκε στους "πράσινους" μόλις την Πέμπτη, που μας πέρασε, και αυτό λόγω της συμμετοχής του στο Ευρωμπάσκετ.

4) Ο Παναθηναϊκός έκανε ταξίδι στη Κίνα. Το ταξίδι αυτό θα έχει τις παρενέργειές του για κάποιο διάστημα ακόμα.

Εχοντας, λοιπόν, κατά νου τα τέσσερα δεδομένα, αυτό, που εμφάνισαν οι νταμπλούχοι στη Μόσχα ήταν φυσιολογικό. Παρουσίασαν, δηλαδή, δύο καλά ημίχρονα και δύο άσχημα. Με την ΤΣΣΚΑ προέκυψε το χαστούκι, γιατί οι Ρώσοι είναι πολύ δυνατοί και φέτος, με την Μακάμπι ήρθε η νίκη, διότι η Μακάμπι δεν είναι ΤΣΣΚΑ και αν πιστέψουμε και τον προπονητή της, Ντέιβιντ Μπλατ, (που δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε τον άνθρωπο) "η ομάδα μου μόλις ολοκλήρωσε ένα ιδιαίτερα κουραστικό 10ήμερο".

Οταν μιλάμε για τα πρώτα φιλικά, τα συμπεράσματα είναι μάλλον πρόωρα και βεβιασμένα. Θα σταθούμε, πάντως, κάπου: στον Μάικ Μπατίστ. Οι πολλοί, όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, αμφισβήτησαν το αν θα μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους "πράσινους". Βλέπετε, είναι 36 ετών και προέρχεται από τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του με την Φενέρ. Στη Μόσχα μάς έδειξε ότι την δουλειά του θα την κάνει. Οχι αυτή, που έκανε χρόνια ολόκληρα στον Παναθηναϊκό, αλλά τα δεκάλεπτα και τα δεκαπεντάλεπτα, που θα καλείται να βοηθάει, θα είναι γεμάτα ουσία. Γεμάτα...Μπατίστ. Παλιό καλό Μπατίστ. Ο λύκος και αν εγέρασε, που λένε....

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags