Facebook Pixel
23/12/13 - 13:25

"Eίμαι μικρός και λίγος να ερμηνεύσω την ιστορία αυτού του Συλλόγου"

"Eίμαι μικρός και λίγος να ερμηνεύσω την ιστορία αυτού του Συλλόγου"
24.740views

Λευτέρης, Αρβανίτης, Χρήστος Γαλιλαίας, Κώστας Χαρίσης, Αντώνης Ασημακόπουλος και Βαγγέλης Αγγέλου μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου για την αποχώρηση του τελευταίου από τον Αρη.

ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ QUIZ

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης τόνισε: Μετά από μια πολύ σημαντική πρόκριση που πανηγυρίσαμε αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε και να εστιάσουμε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ίκαρο. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Κάνουμε τη συνέντευξη για να σας ενημερώσουμε για τον προπονητή μας. Πριν από ενάμισι χρόνο ξεκινήσαμε μια προσπάθεια. Στις αρχές είχαμε βάλει συγκεκριμένη φιλοσοφία και ο άνθρωπος αυτός υλοποίησε ακριβώς αυτό που ήθελε η διοίκηση. Αυτή η ομάδα που παρουσιάστηκε χθες στο γήπεδο πιστεύω πως είναι η λύση και αυτή που θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να φτάσει τον ΑΡΗ εκεί που αξίζει.

Πριν από μερικές μέρες ο κόουτς πήρε μια σοβαρή πρόταση από πλουσιότερη ομάδα, το σκέφτηκε πήρε την απόφαση να συζητήσει και να κάνει ένα άλλο βήμα στην καριέρα του. Εμείς δεν μπορούσαμε και δεν το θέλαμε να το απαγορεύσουμε. Η σχέση μας είναι τέτοια γιατί έχει βασιστεί στη φιλία και την αγάπη.

Ο Βαγγέλης ήταν ξένος και καταφέραμε όλοι να τον κάνουμε ένα φίλο. Θα την αγαπάει την ομάδα και θα την πονάει. Έδειξε με χαρακτήρα και δουλειά το πόσο αγαπάει το σύλλογο. Πρόσφερε και πήρε πάρα πολλά από τον ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το τι μπορεί να φτιάξει και να φτάσει εκεί που βρίσκεται τώρα.

Από την πλευρά μου να πω στον κόσμο ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε θα την συνεχίσουμε. Δεν θα σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό να δουλεύουμε για την ομάδα. Θα πρέπει σαν σύλλογος να μην μένουμε σε πρόσωπα.

Ο Χρήστος Γαλιλαίας είπε πως “Πριν από λίγες βδομάδες υπήρξε αυτή η εξέλιξη και είναι και βασικό συστατικό της μέχρι τώρα πορεία. Όταν συμβαίνει κάτι καλό σε ένα μέλος της οικογένειας οφείλουμε όλοι να χαιρόμαστε. Ο κόουτς νιώθει ότι πήρε πολλά από τον ΑΡΗ, εμείς ξέρουμε ότι έδωσε πολλά, είναι και μια επιβράβευση της επιμονής μας το καλοκαίρι για τον κόουτς Αγγέλου, παρά τα όσα ακούγαμε. Μακάρι οι επιλογές και στο μέλλον να είναι τόσο πετυχημένες. Θέλω να πω πολλά ακόμη αλλά δεν είναι η στιγμή γιατί η ομάδα έχει πολλές και συνεχόμενες υποχρεώσεις. ».

Ο Κώστας Χαρίσης από την πλευρά του τόνισε πως “Δεν είναι πολλά αυτά που θέλω να πω. Προσπαθήσαμε να θέσουμε τις βάσεις του καινούριου ΑΡΗ από τότε που ήρθε ο κόουτς. Σίγουρα έχουμε κάνει λάθη, αλλά τα έχουμε καταφέρει αρκετά. Θα έρθουν στην συνέχεια αυτά τα αποτελέσματα, γιατί θα δουλέψουμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Είμαστε εδώ για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Αγγέλου, με βοήθησε πολύ και την ομάδα μας σε όλα τα σημεία. Καλή συνέχεια στο καινούριο του βήμα κι αν γίνεται ακόμα πιο ψηλά”.

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος τόνισε: “Υπάρχουν ανάμικτα συναισθήματα, συνέχεια των δύο βδομάδων με όλα αυτά που αντιμετώπισε η ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια σε αυτή την ομάδα, από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες. Βασίζονται στο συναίσθημα και την αγάπη αυτοί οι δεσμοί. Χαιρόμαστε πολύ που ένα μέλος της οικογένειάς μας βρίσκεται στην κορωνίδα, συγκλονιστήκαμε όταν είχαμε μια απώλεια, συνεχίστηκαν με τον Σάσα που μπήκε νοσοκομείο και ο Γκίκας έσπασε το χέρι του. Προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι, έρχεται και το χαστούκι της φυγής του κόουτς. Πολλά που πρέπει να διαχειριστεί μια οικογένεια.

Θα ήταν εύκολο να πούμε ότι έχουμε ένα άλλοθι εμείς οι παίκτες. Μετά τη κουβέντα που είχαμε με τον κόουτς, η σχέση μας στηρίχθηκε στην αλήθεια. Δεν μπήκε στα αποδυτήρια για να χαϊδέψει αυτιά. Εμείς κλειστήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να αρμόζει. Το αποτέλεσμα φάνηκε χθες, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, το καλύτερο το κρατάμε για το τέλος. Του κάναμε ένα δώρο και ελπίζω να το κρατήσει μέσα του. Μακάρι να βρει αθλητές που θα τον αγαπήσουν και θα τον σέβονται όπως κάναμε εμείς. Καλή συνέχεια να έχει».

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε: “Όλο αυτό για μένα πρέπει να το κάνουμε σαν συνέχεια, όπως είναι το παιχνίδι. Ο αγώνας του ΑΡΗ δεν θα τελειώσει ποτέ. Εγώ είμαι μικρός και λίγος να ερμηνεύσω την ιστορία αυτού του Συλλόγου.
Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος το ότι συμμετείχα σε αυτή τη προσπάθεια. αναλαμβάνω την ευθύνη της διαχείρισης αυτής της πρότασης και ευχαριστώ τους παίκτες και τη διοίκηση και τους φίλους γύρω από την ομάδα για στον τρόπο που είδαν την πρόταση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στην ομάδα, γι’ αυτή τη συνεργασία, την πολύπλευρη συμπαράστασή τους, όταν έδιναν δύναμη και κουράγιο για την προσπάθεια.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με έφεραν εδώ, τον πρόεδρο, τον κ. Γαλιλαία, τον κ. Κουρόγλου, τον κ. Σαμολαδά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου εδώ, τον Σάββα Καμπερίδη, τον Θανάση Μολυβδά, τον Παναγιώτη Ζάλογγο, τον Παρασκευά Μουρατίδη, που τσακωνόμασταν, αλλά είναι πολύτιμος συνεργάτης και για τους παίκτες τι να πω; Τους είπα χθες ότι ‘θέλω να σας πω ότι αυτό που έγινε στα 52 μου χρόνια, σε αυτή την πρόταση έχετε συμμετοχή και στη διοίκηση. Σας οφείλω πολλά.

Η ομάδα δίνει τρία πολύ κρίσιμα παιχνίδια για την πορεία της, που μπορεί όλο αυτό το συναισθηματικό, να γυρίσει μπούμερανγκ, πρέπει να κρατήσουν την ομάδα και την συγκέντρωσή τους, γιατί δύσκολα θα μαζευτεί ένα άσχημο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος ότι ο καινούριος καπετάνιος στο καράβι θα είναι άνθρωπος που με τη συνεργασία διοίκησης και παικτών θα έχει τη δύναμη και την αντοχή να συνεχίσει αυτό που ξεκινήσαμε. Και πιστεύω πως αυτό θα γίνει».

Οι ερωτήσεις κυρίως στον Βαγγέλη Αγγέλου.

Για το πότε το μάθανε οι παίκτες ο Αντώνης Ασημακόπουλος είπε:
«Το μάθαμε Πέμπτη βράδυ, την Παρασκευή την ώρα που βίντεο εκεί κάναμε την κουβέντα μας».

Ο Βαγγέλης Αγγέλου σε ερώτηση για το πώς βγήκε το θέμα στον αέρα πριν τον ημιτελικό είπε:
«Εγώ δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό το πράγμα. Είχε γίνει εδώ και 15 μέρες, είχαμε συζητήσει. Ήταν σημαντικά τα ματς με Ελευσίνα και Πανιώνιο. Εμένα μου είπαν ότι αυτό βγήκε από την Τουρκία. Προσπαθήσαμε να μη βάλουμε αρνητικές σκέψεις. Μπορεί να ισχύει και αυτό, αλλά δεν θέλαμε να το βάλουμε για να χαλάσουμε το μυαλό μας. Εμείς είχαμε προτεραιότητες για τα παιχνίδια και θέλαμε να ξέρουμε οι παίκτες την αλήθεια και ο επαγγελματισμός τους, τους οδήγησε σε αυτή τη νίκη».

Ρωτήθηκε επίσης αν είναι ηθικό το θέμα της αποχώρησής του και απάντησε πως «Με κάποια μάτια ίσως να μην το δεις ηθικό, αλλά τίμιο ήταν σίγουρα».αν αισθάνεται ότι αφήνει κάτι στη μέση τόνισε:

«Αισθάνομαι κομμάτι μιας σκυταλοδρομίας, πήρα μια σκυτάλη και τη δίνω σε κάποιον άλλον. Ο πρώτος άνθρωπος που μου είπε μη το κάνεις ήταν η γυναίκα μου. Ένιωσα ότι εγκαταλείπω, αλλά το μπάσκετ δεν έχει ισοπαλία και πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Δεν μπορώ να απαιτήσω να σεβαστεί την απόφασή μας.

Άφησα και ένα μεγάλο συμβόλαιο το καλοκαίρι, εφάμιλλο με αυτό. Σε αυτή την ερώτηση, αυτά που χάνω τα έχω μέσα μου, δεν θέλω να τα δημοσιοποιήσω. Αυτό που μένει είναι ότι η ομάδα το Σάββατο έχει ένα παιχνίδι. Πρέπει να μη μείνει ο μηχανισμός της ομάδας στο πρόσωπο».

Για το αν μίλησε για τον διάδοχό του είπε: «Συζήτησα. Δεν πρότεινα. Εγώ είπα για Δημήτρη Πρίφτη, Φώτη Κατσικάρη, τον Μίλαν Μίνιτς. Άκουσα για τον Νέναντ Μάρκοβιτς, σήμερα ο πρόεδρος μου είπε για τον Κώστα Μίσσα. Ο Αρβανίτης δεν παραμυθιάζεται».

Ρωτήθηκε αν το βλέπει σαν ευκαιρία ζωής και απάντησε πως «εμένα μου αρέσει ότι τρώω να είναι καμμένο. Δεν έχω στρες καριέρας».

Πηγή: AllAboutAris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ