Facebook Pixel "H άμυνα δίνει πρωταθλήματα"!
| 2014-01-22 10:24:00

"H άμυνα δίνει πρωταθλήματα"!

"H άμυνα δίνει πρωταθλήματα"!

Κι όμως, αυτή η φράση δεν ανήκει στον Πεδουλάκη! Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε αυτή τη δήλωση;

Ο Μάικ Μπατίστ, που παραχώρησε δηλώσεις στη "SportDay" και σχολίασε:

«Το πάθος και η ενέργεια πάντα αποτελούν το κλειδί. Είναι η βα΄ση για να μπορέσεις να κερδίσεις έναν αγώνα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι που από μόνο του δίνει έξτρα κίνητρο, θυα έπαιζε ρόλο ποιος το θέλει περισσότερο κι εμείς το θέλαμε πιο πολύ και αποδείχθηκε ειδικά όταν η μπάλα έκαιγε. Ακούσαμε τα όσα μας ζήτησε ο κόουτς τις μέρες που προηγήθηκαν και δουλέψαμε αρκετά, εφαρμόζοντας το πλάνο που είχαμε. Σίγουρα η άμυνά μας λειτούργησε άψογα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολυμπιακό. Κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Με αυτό τον τρόπο».

Σχετικά με το αν η άμυνα που παίζει φέτος ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων χρόνων, είπε πως: «Είναι γιατί έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Δηλαδή έχουμε ψηλούς που μαρκάρουν τα αντίπαλα γκαρντ όπως ο Τζέιμς (σ.σ. Γκιστ) ή ο Λάσμε, ενώ οι παίκτες παίζουν δύο και τεις διαφορετικές θέσεις, ανάλογα με το σχήμα οπυ θέλει να παρατάξει ο προπονητής μας. Είναι διαφορετικό το στυλ της άμυνάς μας σε σχέση με άλλα χρόνια., αλλά είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις. Όταν βάζουμε την άμυνα σε λειτουργία, κάνουμε τη ζωή των άλλων ομάδων δύσκολη. Ξέρουμε κι έχουμε τον τρόπο να το κάνουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε γιατί ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Άλλωστε όπως και να το κάνουμε, η άμυνα είναι αυτή που δίνει πρωταθλήματα. Αυτό αναφέρει το προσωπικό μου βιβλίο του μπάσκετ».

Για την ενέργεια που βγάζει το Τριφύλλι όταν οι αντίπαλοι δείχνουν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις, σημείωσε ότι: «Κάθε ομάδα έχει ενέργεια στο ρεζερβουάρ της, αλλά θα μιλήσω για εμάς. Έχουμε βρεθεί καλά μεταξύ μας. Υπάρχει η απαιτούμενη χημεία που ξεκινάει από τον παίκτη που αγωνίζεται στη θέση “1” μέχρι όσους είναι στον πάγκο. Τα πράγματα πάνε πλέον καλά, αλλά θέλουμε και πρέπει να μείνουμε ταπεινοί γιατί η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη».

Παράλληλα ο Μπατίστ αναφέρθηκε και στον αυριανό αγώνα των «πρασίνων» με τη Φενέρ στην Πόλη: «Θα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Δεν κρύβω ότι θα είναι λίγο περίεργο να δω τον κόουτς σε άλλον πάγκο, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτή είναι η αποστολή μας. Να νικήσουμε για να παραμείνουμε σε πλεονεκτική θέση».

Ενώ για το αν πει κάτι με τον άλλοτε προπονητή του, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: «Φυσικά θα πούμε κάτι. Θα μιλήσουμε. Άλλωστε ήμασταν μαζί εννιά χρόνια. Η σχέση μας είναι σχέση ζωής πάνω απ' όλα κι αυτό δεν ξεχνιέται. Έχει προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό». 

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, δήλωσε: «Πρέπει να πολεμήσουμε και να μην αφήσουμε τη Φενέρ να κάνει το παιχνίδι της. Έχουμε ανεβασμένη αυτοπεποίθηση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags