Facebook Pixel "Περιμένοντας τα ...λιοντάρια"
| 2011-04-15 11:56:00

"Περιμένοντας τα ...λιοντάρια"

"Περιμένοντας τα ...λιοντάρια"

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το λιοντάρι που λέγεται Παναθηναϊκός και τον στόχο των Πειραιωτών να γίνουν ο βασιλιάς της ζούγκλας!

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ο Ολυμπιακός οφείλει να πορευτεί κόντρα στον Παναθηναϊκό, που γεννούν και τα κοκκόρια του αφού ακόμα και ο Νίκολας γύρισε υγιέστατος, έχοντας την ομάδα του πληγωμένη. Ίσως αυτή να είναι τελικά και η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Μέσα από μία σειρά αγωνιστικών αποτυχιών και ατυχίας, να βρει δύναμη και χαρακτήρα ώστε να γίνει αυτό που θέλει: βασιλιάς στην... ζούγκλα.

Ήταν η πρώτη χρονιά της αναγέννησης του Ολυμπιακού όταν σε έναν αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Λιθουανός σέντερ Εουρέλιους Ζουκάουσκας έπεσε κάτω με εξάρθρωση στην αριστερή ωμοπλάτη. Δεν έπαιξε ποτέ ξανά στους ερυθρολεύκους.

Την δεύτερη χρονιά, ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, σε ένα φιλικό στην Ιταλία, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2006, υπέστη ρήξη αχιλείου τένοντα και ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά σε υψηλό επίπεδο.

Το 2009, οι ερυθρόλευκοι φτάνουν στο φάιναλ φορ κι ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μία ημέρα πριν τον ημιτελικό ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος λυγίζει για πρώτη φορά κτυπημένος από πρόβλημα στην μέση. Δύο χρόνια αργότερα ο όχι και τόσο νεαρός φόργουορντ, συνεχίζει να βρίσκεται εκτός δράσης και να παλεύει με την κακοδαιμονία.

Δύο ημέρες πριν ξεκινήσει μία...σειρά αγώνων με τον Παναθηναϊκό το 2011, ο Ράσο Νεστέροβιτς στην πιο αδιάφορη αναμέτρηση της χρονιάς πέφτει τραυματίας με εξάρθρωση ωμοπλάτης. Μένει εκτός για έναν μήνα, δεν θα είναι απίθανο όμως να χάσει ουσιαστικά όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Το να πει κανείς ότι η ατυχία αποτελεί βασικό λόγο για την αδυναμία μέχρι τώρα του Ολυμπιακού να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή την Ευρωλίγκα, δεν αντικατοπτρίζει την πάσα αλήθεια. Ότι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, ισχύει σίγουρα. Δεν μπορεί όμως να αποτελέσει δικαιολογία για μία ομάδα η οποία έχει επενδύσει αμύθητα ποσά προκειμένου να υλοποιήσει το όραμα των ιδιοκτητών της.

Δεν γίνεται να αποτελέσει βασική δικαιολογία διότι εν πολλοίς ο Ολυμπιακός έχει ...παίξει με την τύχη του. Φέτος για παράδειγμα σε ρυθμούς υαλοκαθαριστήρα έβαζε κι έβγαζε από την λίστα του στην Ελλάδα τους ξένους του. Το ένα βράδυ ο ο Τζαμόν Λούκας, το άλλο ο ...Γκόρντον, μετά ο Κέσελι, μετά ο Νίλσεν κλπ. Μία από αυτές την έκαψε για τον τελικό του κυπέλλου όταν αυτός είχε οριστεί για την έξι Μαρτίου. Για κάποιους λόγους, άγνωστους ακόμα, τότε η αναμέτρηση δεν διεξήχθη οι ερυθρόλευκοι όμως εκτός από το μομέντουμ, έχασαν πολλά περισσότερα αφού τώρα δεν μπορούν να προσθέσουν παίκτη στο ρόστερ. Τραγική ειρωνεία, το βράδυ όπου αποδεσμεύονταν εξαιρετικοί αθλητές από τις ΗΠΑ, ο Ολυμπιακός μάθαινε ότι αδυνατεί να αλλάξει τον Νεστέροβιτς.

Οι κυπελλούχοι οφείλουν να πορευτούν κόντρα στον μεγάλο τους αντιπαλο, που γεννούν και τα κοκκόρια του αφού ακόμα και ο Νίκολας γύρισε υγιέστατος, έχοντας την ομάδα τους πληγωμένη. Ίσως αυτή να είναι τελικά και η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Μέσα από μία σειρά αγωνιστικών αποτυχιών και ατυχίας, να βρει δύναμη και χαρακτήρα ώστε να γίνει αυτό που θέλει: βασιλιάς στην... ζούγκλα. Το Σάββατο έχουν την πρώτη συνάντηση με το... λιοντάρι.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags