Facebook Pixel Κατσικάρη-Ιτούδη κοιτάει όλη η Ευρώπη
| 2014-05-21 17:21:00

Κατσικάρη-Ιτούδη κοιτάει όλη η Ευρώπη

Κατσικάρη-Ιτούδη κοιτάει όλη η Ευρώπη

Εμείς το ξέραμε ότι οι Ελληνες προπονητές είναι εξαιρετικά ικανοί και έχουν δημιουργήσει πλέον τη δική τους σχολή. Ηρθε η ώρα κι επισήμως να το αποδεχθούν και οι ξένοι… Ο σκύλος εξηγεί!

Μετά την ήττα της Ρεάλ από την Μακάμπι στον τελικό της Ευρωλίγκας θεωρητικά υπήρχε η πιθανότητα να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα προπονητικά ντόμινο που έχουν συμβεί ποτέ. Παρόλα αυτά, οι ξένοι δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται οι Ελληνες. Και όπως λένε οι πληροφορίες του σκύλου, το ντόμινο δε θα συμβεί, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που όλοι περίμεναν.

Ο,τι κι αν συμβεί πάντως, ο Φώτης Κατσικάρης και ο Δημήτρης Ιτούδης (στη λίστα θα ήταν και ο Ηλίας Ζούρος, αν είχε ολοκληρώσει την προηγούμενη σεζόν εργαζόμενος) βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των ομάδων που θα αλλάξουν προπονητές το προσεχές καλοκαίρι.

Μετά και την ολοκλήρωση του Φάιναλ Φορ, οι πληροφορίες που συνέλεξε το τετράποδο από το Μιλάνο είναι οι εξής…

Ντέβιντ Μπλατ: Είχε συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ και ήταν κρυφό μυστικό ότι η επόμενη σεζόν θα τον βρει στη Μόσχα. Μετά το “θαύμα” του Μιλάνου όμως, είναι πολύ πιθανό τα σχέδια αυτά να πάνε περίπατο. Η Μακάμπι θα κάνει το παν για να κρατήσει τον Μπλατ στον πάγκο της και ο ίδιος, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, δε θα απορρίψει τη συζήτηση πριν ακούσει τι έχει να του πει ο Μιζράχι. Κι αν ο ισραηλινός δικηγόρος τα πει σωστά κι ωραία, τότε η ανανέωση της συνεργασίας θα είναι ακόμα πιο κοντά.

Πάμπλο Λάσο: Πάνω σε μία θεωρητική βάση έχει αποτύχει καθώς μπήκε σε δύο διαδοχικά Φάιναλ Φορ ως φαβορί με τη Ρεάλ και βγήκε με το κεφάλι σκυμμένο. Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια. Για τους ανθρώπους της Βασίλισσας ο Λάσο ίσως και να μην είναι αποτυχημένος. Και μέσα στο συμβούλιο της ομάδας υπάρχει μία φωνή που μπορεί να υπερασπιστεί αυτή την άποψη: Η φωνή του πατέρα του! Ο πατήρ Λάσο είναι μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη διαδικασία των αποφάσεων και οι γλώσσες αναφέρουν ότι με τα πολλά η επιλογή του Λάσο για ακόμα μία σεζόν (ή περισσότερες) θα προκριθεί.

Τσάβι Πασκουάλ: Το συμβόλαιό του τελειώνει το 2015 και υπάρχει εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Αν όμως, για δεύτερη χρονιά δεν καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα της Ισπανίας, μπαίνοντας μάλιστα στα πλει οφ με μειονέκτημα έδρας ακόμα και στους ημιτελικούς, η θέση του μπορεί να δυσκολέψει. Δεν είναι απίθανο να το δούμε στην πόρτα της εξόδου.

Ετορε Μεσίνα: Εχει ανακοινώσει ότι φεύγει εδώ και μήνες. Και η αποτυχία στο Φάιναλ Φορ, απλά έκανε ακόμα πιο εύκολη την αποδοχή της φυγής του από όλους.

Για πάμε τώρα στις ομάδες…

Για τη Μακάμπι και τη Ρεάλ τα γράψαμε… Ποιες ομάδες μένουν ανοιχτές; Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός (πιθανότατα), ίσως η Μπαρτσελόνα, ενώ όλα συνηγορούν ότι εκτός Βιτόρια και Λαμποράλ Κούτσα θα βρεθεί και ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Στο κάδρο βάλτε επίσης την Μπάμπεργκ, για την οποία ερίζουν όλοι οι προπονητές που έρχονται από το αμέσως πιο χαμηλό ράφι, αλλά και η Μπάνβιτ σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Δημητρης Ιτούδης.

Οι δύο Ελληνες προπονητές είναι υποψήφιοι για την ΤΣΣΚΑ με τον Κατσικάρη να έχει πλεονέκτημα έναντι του Ιτούδη και σε περίπτωση που δεν αποδεχθεί ο Μπλατ την προ-συμφωνία που υπήρξε, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι ο διάδοχος του Μεσίνα. Το σενάριο αυτό βολεύει και την Εθνική ομάδα η οποία μπορεί να στηρίζεται στον Κατσικάρη, κάτι που δε θα συνέβαινε αν υπέγραφε σε ομάδα της Ισπανίας και η αναζήτηση θα ξεκινούσε από την αρχή.

Ο Ιτούδης λέγεται ότι θα έχει προσφορά από τον Παναθηναϊκό, αλλά στο κόλπο θα μπει και η Λαμποράλ Κούτσα, αλλά και η Μακάμπι στην ακραία περίπτωση που δεν βρει λύση με τον Μπλατ.

Επίσης ο Ηλίας Ζούρος είναι στα πλάνα της Μπάμπεργκ έχοντας πολλές πιθανότητες να πάρει τη δουλειά, ενώ για τον Ζούρο θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την Μπάνβιτ σε περίπτωση που ο Δημήτρης Ιτούδης αποφασίσει να αποχωρήσει.

Η Μπάνβιτ και η Μπάμπεργκ δεν είναι στο υψηλότερο επιπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι γερμανοί όμως είναι ομάδα Ευρωλίγκας, ενώ η Μπάνβιτ δημιουργεί όνομα με την πορεία της και έχει το οικονομικό πλαίσιο για να μπει στο χάρτη των ομάδων της Ευρωλίγκας.

Πάρτε και μία πληροφορία μπονους που εξασφάλισε ο σκύλος… Σε περίπτωση που ο Αλβέρτης δε συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ένα από τα ονόματα που θα πέσουν στο τραπέζι και μάλιστα με ουσιαστικές πιθανότητες θα είναι αυτό του Νέβεν Σπάχια, για τον οποίο μεσούσης της σεζόν και μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μεσίνα, εκεί περίπου στον Φεβρουάριο, υπήρξε μία πρώτη επαφή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags