Facebook Pixel To σήκωσαν οι Σπερς!
Μπάσκετ
NBA
| 2014-06-16 08:23:00

To σήκωσαν οι Σπερς!

To σήκωσαν οι Σπερς!

Το πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους πανηγύρισαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς, που συνέτριψαν με 104-87 στον πέμπτο τελικό τους Χιτ (4-1) και τους αποκαθήλωσαν από το θρόνο του ΝΒΑ. MVP ο Λέοναρντ.

Πέρυσι έφτασαν στην... πηγή, αλλά νερό δεν έμελλε να πιουν, χάνοντας το πολυπόθητο πέμπτο δαχτυλίδι του πρωταθλητή στον 7ο τελικό ξανά με αντιπάλους τους Χιτ. Ένα χρόνο μετά η φοβερή ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς πήρε και με το παραπάνω το... αίμα της πίσω, πανηγυρίζοντας αρκετά πιο εύκολα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς τον πρώτο της τίτλο έπειτα από επτά χρόνια και τρίτο την τελευταία δεκαετία (1999, 2003, 2005, 2007, 2014).

Με κορυφαίο και αυτή τη φορά τον Καουάι Λέοναρντ, την... αποκάλυψη κι απολύτως δίκαια MVP των τελικών, οι Σπερς νίκησαν σε τρίτο σερί παιχνίδι τους back2back πρωταθλητές και για μία ακόμα φορά το πέτυχαν με πολύ μεγάλη άνεση, χάριν στο καταιγιστικό τρίτο τους δωδεκάλεπτο.

Τα όσα ωστόσο ακολούθησαν με τη λήξη του αγώνα, είναι αρκετά δύσκολο να περιγραφούν με λόγια. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο κατά τεκμήριο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, έδειξε ότι εκτός των άλλων αποτελεί και μία τεράστια προσωπικότητα του αθλήματος. Η εικόνα του άλλωστε να έχει αγκαλιάσει τόσο τον Πόποβιτς, όσο και τον Τιμ Ντάνκαν (στη συνέχεια έκαναν το ίδιο και οι υπόλοιποι παίκτες των Χιτ) δίνοντας τους συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιλάει από μόνη της, δείχνοντας να αναγνωρίζει απόλυτα την ανωτερότητα του Σαν Αντόνιο σε αυτή τη σειρά.

Το παιχνίδι πάντως δεν προμήνυε σίγουρα αυτή την εξέλιξη στο ξεκίνημά του, αφού οι Χιτ μπήκαν... φουριόζοι και 5 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου βρέθηκαν να προηγούνταν με 22-6! Με μπροστάρη ωστόσο τον Τζινόμπιλι που είχε πέντε σερί πόντους, έφτασαν σε ένα 12-0 οι Σπερς για το 22-18, ενώ για πρώτη φορά πέρασαν μπροστά στα -4:47 του ημιχρόνου (37-35) με το τρίποντο του Λέοναρντ. Η ανάπαυλα τους είχε ήδη βρει στο +7, πριν αρχίσει το... πάρτι στο τρίτο δωδεκάλεπτο όπου τα «σπιρούνια» έκαναν... ό,τι ήθελαν.

Ο άφαντος μέχρι τότε Μιλς είχε 4/4 τρίποντα, τη στιγμή που το Μαϊάμι έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο στις δικές του επιθέσεις, έχοντας μπλοκάρει απόλυτα. Τους πρώτους πόντους του μάλιστα τους σημείωσε μετά από τέσσερα και πλέον λεπτά με τον Μπος, τη στιγμή που ο Γουέιντ βρισκόταν ξεκάθαρα σε... άλλο γήπεδο κι ο Τζέιμς που πάλευε ουσιαστικά μόνος του (31 π., 10 ρ., 5 ασ.) έβαλε το πρώτο του καλάθι ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου!

Όσο για το τελευταίο δωδεκάλεπτο είχε την σφραγίδα του Τόνι Πάρκερ, που έφτασε να έχει 0/10 σουτ μέχρι τότε, αλλά... ρέφαρε με 7/8, μιας και μετά το 81-65, σημείωσε τους 14 από τους 19 επόμενους πόντους των γηπεδούχων, που διατηρούσαν σταθερά μία διαφορά ασφαλείας τουλάχιστον στο +14.

Στα -6:30 ο «King James» αποσύρθηκε οριστικά στον πάγκο με το σκορ στο 88-72, αφού ο Σποέλστρα έδειχνε να το έχει πάρει απόφαση πλέον ότι το ματς δεν γίνεται να γυρίσει, δίνοντας τη θέση του στον Άλεν κι άπαντες στις τάξεις των Χιτ περίμεναν... καρτερικά τη λήξη του αγώνα.

Τα δωδεκάλεπτα: 22-29, 25-11, 30-18, 27-29

Σαν Αντόνιο Σπερς: Λέοναρντ 22, Ντάνκαν 14, Ντιό 5, Γκριν, Πάρκερ 16, Τζινόμπιλι 19, Σπλίτερ 3, Μιλς 17, Μπόνερ, Μπελινέλι 4, Αΐρες 2, Μπέινες 2, Τζόσεφ

Μαϊάμι Χιτ: Τζέιμς 31, Λιούις 3, Μπος 13, Γουέιντ 11, Άλεν 5, Μπατίερ, Άντερσεν, Κόουλ 2, Χάσλεμ 2, Μπίσλεϊ 9, Τσάλμερς 8, Τζόουνς, Ντάγκλας

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags