Facebook Pixel Στο μυαλό του «Φράγκι»
| 2014-07-10 22:00:00

Στο μυαλό του «Φράγκι»

Στο μυαλό του «Φράγκι»

Aναρωτιέμαι τι σκέφτεται αυτές τις μέρες ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Πώς να βλέπει το μέλλον του στο μπάσκετ και τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό; Θα παραμείνει στην ομάδα ή θα φύγει; Θα αναλάβει ξανά τον μάλλον διακοσμητικό ρόλο που είχε στην εποχή Πεδουλάκη και στα τελευταία χρόνια του Ομπράντοβιτς ή θα φορέσει κάποιο παραπανίσιο γαλόνι; Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης

Θα είναι μάνατζερ, τεχνικός διευθυντής, βοηθός προπονητή ή κάτι άλλο;

Θα έχει το ραντάρ του στραμμένο στην αγορά των προπονητών ή θα παραμείνει ταγμένος διά βίου στα πράσινα χρώματα; Θα περιμένει, μήπως, το διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον νεοσύλλεκτο Ντούσκο Ιβάνοβιτς για να αναλάβει ξανά το πόστο του μέχρι νεωτέρας υπηρεσιακού; Θα παρακολουθεί τους αγώνες με το βλέμμα του εκκολαπτόμενου προπονητή ή με το πιο αποστασιοποιημένο βλέμμα του «ανθρώπου της ομάδας». Θα δίνει και οδηγίες στα κλεφτά ή θα αφήσει όλες τις αρμοδιότητες στον Ιβάνοβιτς;

Πώς θα χειριστεί το θέμα, εάν του προταθεί να αναλάβει κάποια άλλη ελληνική ή ξένη ομάδα; Θα είναι στο εξής ο Φραγκίσκος Αλβέρτης του Παναθηναϊκού, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης του ελληνικού μπάσκετ ή ο Φραγκίσκος Αλβέρτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη;

Οσο κι αν δηλώνει «στρατιώτης του "τριφυλλιού"», δεν μπορεί παρά να γλυκάθηκε από την επιτυχημένη θητεία στο πόστο του head coach. Πλέον, το κοστούμι του μάνατζερ του πέφτει στενό.

Ο «Φράνκι» βαφτίστηκε προπονητής εν μια νυκτί μετά την απρόσμενη απόλυση του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά άλλαξε καπέλο σαν έτοιμος από καιρό. Σπανιότατα θύμισε ο Παναθηναϊκός του ακυβέρνητη ομάδα. Σχεδόν ποτέ. Είχε βεβαίως στέρεες βάσεις, τις οποίες ενίσχυε ακόμα περισσότερο η παρουσία των Μανωλόπουλου, Πρίφτη στο επιτελείο.

Ωστόσο, ο Αλβέρτης καταξιώθηκε στην πράξη. Απέδειξε ότι έχει μάτι που κόβει και προσωπικότητα ικανή να αναδείξει κρυμμένα προσόντα και καταπιεσμένα τάλαντα. Ολοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι ο νεόκοπος προπονητής «βελτίωσε την ψυχολογία της ομάδας».

Άλλο είναι, όμως, το μέγιστο κατόρθωμά του: ότι κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο μετά την εντός έδρας ήττα του 3ου τελικού. Η εικόνα των «πρασίνων» στο 4ο ματς, αυτό που θα έδινε τον τίτλο στον Ολυμπιακό μπροστά σε αφιονισμένο κοινό, ήταν βγαλμένη από τους παγετώνες της Ανταρκτικής. Ψυχρό αίμα, καθαρό μυαλό, αισιόδοξο βλέμμα, σιγουριά παγερού εκτελεστή.

Οταν ο Αλβέρτης αποφασίσει να διαφημίσει τη δουλειά του, θα πάρει το dvd αυτού του αγώνα και θα το διαδώσει. Ακόμα και αν δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι ο Ολυμπιακός έχει δίκαιο να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, που ξέρετε πια την άποψή μου, αυτό δεν αφαιρεί το παραμικρό από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού και από τη σφραγίδα του «Φράνκι».

Όπως έγραφα και τις προάλλες, ο Αλβέρτης θα έπρεπε να παρασημοφορηθεί από τη διοίκηση Γιαννακόπουλου και όχι να αντικατασταθεί. Κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να συνεχίσει, αλλά του το αφαίρεσαν εν ονόματι της μεγαλομανίας και της ξενομανίας.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags