Facebook Pixel Η Σμύρνη μάνα καίγεται
| 2014-10-07 23:22:00

Η Σμύρνη μάνα καίγεται

Η Σμύρνη μάνα καίγεται

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για τα νέα από τον Πανιώνιο που δεν είναι καλά, για την ομάδα που... πήγε στα σκουπίδια, αλλά και για την συμπεριφορά – ντροπή!

Όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ήμουν (ήμασταν, αφού οι καλοί συνάδελφοι που έχουν την ευθύνη του site με εμπιστεύτηκαν απόλυτα - και τους ευχαριστώ γι' αυτό) από τους ελάχιστους που υποστήριξαν ότι ο Πανιώνιος ανήκε στην Α1. Και δεν αλλάζω γνώμη, όχι γιατί παραμένω "δογματικός" στην άποψή μου, αλλά γιατί αυτό ήταν το δίκιο. Ο Πανιώνιος έμεινε, ο Λιανός έφυγε (;), αλλά τα νέα από την πλατεία δεν είναι καλά.

Η Σμύρνη μάνα (ξανά) καίγεται. Κι αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη, τη φωτιά την έβαλαν άνθρωποι από την ομάδα. Άνθρωποι που όταν όλοι όσοι αγαπούν τον σύλλογο θέλησαν να βοηθήσουν, αυτοί είδαν την ευκαιρία να αλώσουν μια ιστορική ομάδα. Κι η άλωση έχει να κάνει σχέση με την περιουσία, και περιουσία του Πανιωνίου ήταν και είναι οι Ακαδημίες του.

Πάρτι έστησαν οι μάνατζερ, που προσπαθούν να πάρουν τα ηνία. Ο ένας προτείνει πακέτο σωτηρίας με δικό του προπονητή, ο άλλος προπονητή και άνθρωπο να… τρέξει την ομάδα. Όχι έξω από τη λογική των ημερών, όχι έξω από την πραγματικότητα. Αλλά υπάρχουν δύο στοιχεία που, εκτός από ανήθικα, είναι κι επιζήμια για τον Πανιώνιο.

Μια ομάδα στα σκουπίδια

Καλώς ή κακώς ο Γιώργος Καλαφατάκης είχε στήσει μια ομάδα. Είχε φέρει τέσσερις ξένους παίκτες. Δεν ξέρω αν είναι καλοί, αν μπορούν να φορέσουν τη φανέλα του Πανιωνίου. Γνωρίζω, όμως, από το ρεπορτάζ ότι ο ένας (τουλάχιστον) θα μείνει στην Ελλάδα και θα μετακομίσει στην ΑΕΚ (Μίλαν Μιλόσεβιτς).

Κάνει στην ΑΕΚ, αλλά δεν κάνει στον Πανιώνιο των… εφήβων και του "τρεχάτε να προλάβουμε"; Δεν το αντιλαμβάνομαι. Καταλαβαίνω να μην θέλουν τον "Καλάφα", για τους όποιους λόγους, αλλά το να μην γυρίζουν καν να δουν τί υπάρχει στην αυλή τους, τί μπορεί να έχει ενδιαφέρον και να ξεκινούν λίγες μέρες πριν το τζάμπολ από το μηδέν, δεν το καταλαβαίνω.

Η μπασκετική λογική επιβάλλει να βρεθούν (έτσι κι αλλιώς) τα χρήματα για να κλείσει το θέμα Ζορόσκι, να ξεκινήσεις με αυτούς που έχεις κι αν στην πορεία βρεθεί κάτι καλύτερο, τότε αλλάζεις. Γιατί, αδιαφορώντας για το Κύπελλο, κανείς έφηβος και κανένας ξένος που ενδεχομένως να προλάβει να έρθει στην Ελλάδα ως την Παρασκευή (δεν το βλέπω) δεν μπορεί να αποδώσει καλύτερα από παιδιά που ήδη βρίσκονται εδώ και -αν μη τι άλλο- έμαθαν πού πέφτουν οι τουαλέτες στο "Αρτάκης".

Συμπεριφορά - ντροπή

Από τη στιγμή που ο Γιώργος Καλαφατάκης δεν ήταν στα πλάνα της νέας διοίκησης, "έπαιξε" παντού το όνομα του Νίκου Λινάρδου. Ενός ανθρώπου που έχει διαγράψει τη δική του πορεία στον Πανιώνιο. Δεν είμαι αυτός που θα κρίνει αν είναι καλός προπονητής ή όχι. Είναι σίγουρα αξιοπρεπής, είναι κύριος και με τη συνολική του στάση έδειξε πως βάζει τον Πανιώνιο πάνω από το όνομά του.

Ο τρόπος που του φέρθηκαν, ο τρόπος που τον άδειασαν, δείχνει πολλά, αλλά πάνω απ' όλα ότι η ηθική υποχωρεί απέναντι στο όποιο συμφέρον. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον Θανάση Παπαχατζή, ο οποίος καλά έκανε και πήρε την ευκαιρία του. Έχει να κάνει με αυτούς που μέχρι πριν λίγη ώρα μιλούσαν με τον Λινάρδο. Δεν πρόκειται να τα πει ο ίδιος, δεν θα το πράξω εγώ. Δεν έχω το δικαίωμα.

Βέβαιον είναι ότι ο κόσμος του Πανιωνίου και πρόσωπα γνωρίζει, και άποψη έχει, και θέση θα πάρει. Μπορεί αυτή τη στιγμή να προέχει το καλό της ομάδας, να μην είναι η ώρα για να ξεκαθαρίσουν οι λογαριασμοί. Όμως, όλα είναι φανερά, ο ρόλος καθενός είναι ξεκάθαρος και θα αποδοθεί σύντομα δικαιοσύνη…

ΑΣΧΕΤΟ: Έγραψα, τον καιρό των "μικρών" Εθνικών, ένα άρθρο με τίτλο "είναι ταλέντα; Σκοτώστε τα". Αναφερόμουν πρωτίστως στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Κατά πώς φαίνεται χάνει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό. Θλάση υπέστη. Διαβάστε ξανά το κομμάτι. Προφήτης δεν είμαι, λογικές σκέψεις έκανα…

Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό: Αυτή είναι η μαγκιά του μπασκετικού Άρη! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags