Facebook Pixel Την πρόκριση ο Απόλλωνας, το χειροκρότημα η Πανιωνάρα!
| 2014-10-09 19:00:00

Την πρόκριση ο Απόλλωνας, το χειροκρότημα η Πανιωνάρα!

Την πρόκριση ο Απόλλωνας, το χειροκρότημα η Πανιωνάρα!

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Απόλλων Πάτρας, ο οποίος επικράτησε απέναντι στα “μωρά” του Πανιωνίου με 63-81 και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο που θα βρει στο δρόμο για τον τελικό.

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με μόλις τρεις επαγγελματίες παίκτες και μέσο όρο ηλικίας της 12άδας ήταν 17,3 χρόνια, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που προέρχονταν από την εφηβική ομάδα.

Οι νεαροί παίκτες των Νεοσμυρνιωτών κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο, ωστόσο, στην επανάληψη παραδόθηκαν στην εμπειρία και την ανωτερότητα των παικτών του Απόλλωνα.

Μουδιασμένα ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι νεαροί του Πανιωνίου, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλων και γρήγορα-γρήγορα προηγήθηκε με 7-0, δείχνοντας την πρόθεση να αποτελέσει το αφεντικό της αναμέτρησης. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, όμως, είχε άλλη άποψη και με τον νεανικό ενθουσιασμό να ξεχειλίζει και σε συνδυασμό με τη βοήθεια από την εξέδρα, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να μειώσει στον πόντο με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (19-20).

Όπως τελείωσε η πρώτη περίοδος, συνεχίστηκε και η δεύτερη με τον Πανιώνιο να αντέχει και να παραμένει σε επαφή με το σκορ. Οδηγός αποτέλεσε η άμυνα, χάρη στην οποία κράτησε χαμηλά τον Απόλλωνα, και μάλιστα κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ (29-28), λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Οι Πατρινοί ήταν νευρικοί στις επιθετικές τους επιλογές και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, γεγονός που δεν τους επέτρεπε να διατηρήσουν και να αυξήσουν τις διαφορές που ανά διαστήματα “έχτιζαν”. To“καθαρό” μυαλό έλλειψε και από τον Μπατή, ο οποίος γνώρισε έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της πρώην ομάδας του. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Βετούλα είχε τον τελευταίο λόγο στο πρώτο μέρος και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός πόντου (30-29).

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά ξανά και ξέφυγε με 38-34 στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, ωστόσο, κάπου εκεί έδειξε να… παραδίδει πνεύμα! Με εντυπωσιακό επιθετικό κρεσέντο του Ελ Αμίν, οι Πατρινοί έκαναν τρομερό σερί 20-0 (!) και όχι μόνο πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, αλλά εκτόξευσαν και τη διαφορά στους 16 πόντους (54-38). Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στη λήξη του δεκαλέπτου σε 62-49, ενώ ο Μοτσενίγος πραγματοποιούσε εντυπωσιακή εμφάνιση με 5 (!) τρίποντα.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε  ο Απόλλων μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση, καθώς οι παίκτες του Πανιωνίου δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 30-29, 62-49, 63-81

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags