Facebook Pixel «Στις λεπτομέρειες με Παναθηναϊκό»
Μπάσκετ
| 2011-05-04 17:32:00

«Στις λεπτομέρειες με Παναθηναϊκό»

«Στις λεπτομέρειες με Παναθηναϊκό»

Για τον ημιτελικό της Ευρωλίγκα ανάμεσα στην Σιένα και τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Μάρκο Γιάριτς, ο οποίος μίλησε επίσης και για την… σφαλιάρα από τον Ολυμπιακό που τους ξύπνησε.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, τόνισε:

«Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να γυρίσω στην Ευρώπη από το ΝΒΑ ήταν για να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο της διοργάνωσης και, γιατί όχι, να κερδίσω έναν ευρωπαϊκό τίτλο πριν σταματήσει η καριέρα μου. Τώρα που είμαι εδώ σε ακόμη ένα φάιναλ φορ, είμαι πολύ ενθουσιασμένος όσο και συγκεντρωμένος. Είναι ήδη ένα μεγάλο επίτευγμα και ελπίζω να φύγουμε ως πρωταθλητές Ευρώπης» είπε αρχικά ο Γιάριτς και συνέχισε:

«Ήταν σπουδαία εμπειρία, αλλά ήμουν νέος. Μπορεί να είχα επιτυχίες σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και να πήγα σε δύο φάιναλ φορ, ωστόσο δεν εκτίμησα πλήρως αυτό το επίτευγμα, καθώς ήταν νωρίς στην καριέρα μου. Τώρα είμαι μεγαλύτερος, έχω συνειδητοποιήσει ότι το να φτάσεις στους "4" της διοργάνωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι σίγουρα τεράστιο επίτευγμα».

Σχετικά με τις αλλαγές στην ομάδα μετά την ήττα με 48 πόντους στην πρεμιέρα των πλέι οφ από τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Αυτή ήταν από τις πιο σκληρές στιγμές στην καριέρα μου. Ευτυχώς, δύο μέρες αργότερα στο επόμενο παιχνίδι καταφέραμε να συνέλθουμε. Αν ήταν παιχνίδι κανονικής περιόδου, θα είχαμε μία εφιαλτική εβδομάδα. Ήταν πολύ δύσκολη ήττα και ξέραμε ότι, για να το ξεχάσουμε όλοι, έπρεπε να κερδίσουμε».

Σχετικά με το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, είπε: «Και οι δύο ομάδες έχουμε σπουδαίο μπασκετικό ταλέντο και καλό προπονητικό τιμ. Ίσως έχουν λίγη εμπειρία παραπάνω από μας, αλλά σίγουρα πρόκειται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα τα παρατήσουμε όταν θα είμαστε πίσω με 5-10 πόντους ή θα παλέψουμε ως το τέλος μαζί; Δεν θα υπάρξει άλλο παιχνίδι μετά από αυτό! Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να φροντίσουμε για να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ, κλεψίματα, ασίστ, να κάνουμε απλά σουτ, να είμαστε εύστοχοι στις βολές».

Σχετικά με τον Διαμαντίδη, ανέφερε: «Σίγουρα είναι σπουδαίος παίκτης, χωρίς αμφιβολία. Έκανε μεγάλα παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πρέπει να τον σταματήσουμε, όμως πρέπει να είμαστε και σίγουροι πως κάποιος άλλος παίκτης που φαίνεται λιγότερο σημαντικός δεν θα κάνει το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια κάνει τη διαφορά κάποιος που δεν περιμένεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags