Facebook Pixel Πληγώθηκε από την άμυνά του!
Μπάσκετ
| 2014-11-28 00:38:00

Πληγώθηκε από την άμυνά του!

Πληγώθηκε από την άμυνά του!

Πραγματοποιώντας την χειρότερη φετινή του εμφάνιση ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του ήττα στην Ευρωλίγκα από την Λαμποράλ με 89-70. 27 πόντους ο Σπανούλης που πάλευε μόνος του. Δεν χάνουν την πρωτιά οι "ερυθρόλευκοι".

Αγνώριστη η άμυνα, τα βρήκε σκούρα από Σαν Εμετέριο και Μπέγκιτς

Ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών του κατάφερε να προηγηθεί με 7-9 και 10-11 στο ξεκίνημα, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά εμφάνισε αμυντικά προβλήματα που επέτρεψαν στην Λαμποράλ να σκοράρει 24 πόντους και να προηγηθεί με +7 (24-17) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Σε αυτό το διάστημα οι Ισπανοί είδαν τον Κοζέρ να τιμωρεί την περιφερειακή άμυνα των «ερυθρόλευκων» με 2/2 τρίποντα, παίζοντας επιθετική άμυνα προσαρμοσμένη πάνω στον Βασίλη Σπανούλη.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπάθησε να αποφορτίσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού, δίνοντας την οργάνωση του παιχνιδιού στον Μάντζαρη. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι να είναι χαμένος στην άμυνα, ωστόσο εκμεταλλευόταν τα επιθετικά ριμπάουντ και την κάκιστη αμυντική λειτουργία της Λαμποράλ για να παραμένει κοντά στο σκορ. Μάλιστα, με τρίποντο του Σλούκα στο 14’ το σκορ έγινε 30-29, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις τόσο από τον Σαν Εμετέριο που βρήκε ρυθμό, όσο και με έναν πρώην «ερυθρόλευκο», τον Μίρζα Μπέγκιτς, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και με έξι πόντους έκανε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό.

Το 44-37 του ημιχρόνου ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, με την Λαμποράλ να σουτάρει με 69% στα δίποντα και 41% στα τρίποντα, καταδεικνύοντας το αμυντικό θέμα του Ολυμπιακού.

Χαμένος στη… μετάφραση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς η Λαμποράλ με ένα σερί 9-0 εκτόξευσε την διαφορά στο +16 (53-37), βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που ήταν νωθροί, χωρίς αυτοπεποίθηση και δεν μπορούσαν να βρουν το εύκολο καλάθι ούτε από την ρακέτα, ούτε και έξω από τα 6.75μ. Σενγκέλια, Μπέρτανς και Ερτέλ έκαναν ό, τι ήθελαν την άμυνα του Ολυμπιακού και μάλιστα πήγαν την διαφορά στο +20 (66-46), λίγο πριν μειώσουν οι «ερυθρόλευκοι» σε 68-52 με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το 70-52 με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου έγινε γρήγορα 70-59 με ένα σερί 0-7 του Ολυμπιακού, ο οποίος προσπάθησε μέσα από την άμυνά του να επανέλθει στην διεκδίκηση του ματς. Ωστόσο, κάποια καλάθια του Μπέρτανς και του Σενγκέλια και ορισμένες κακές επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» ανέβασαν ξανά την διαφορά στο 77-61, με την Λαμποράλ να «παίζει» με τον χρόνο και να την διατηρεί μέχρι το τέλος παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη με 89-70.

Ο Σπανούλης με 27 πόντους ήταν ο μόνος μαζί με τον Ντάνστον (12 π.) που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων για έναν Ολυμπιακό που εμφανίστηκε αγνώριστος ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, γνωρίζοντας όμως μια ήττα που δύσκολα θα του στερήσει την πρωτιά του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 44-37, 68-52. 89-70.

Λαμποράλ Κούτσα (Ναβάρο): Άιβερσον 3, Κοζέρ 9 (3), Σενγκέλια 14, Πέρκινς, Τίγι, Μπέγκιτς 12, Βούγιασιτς 4, Σαν Εμετέριο 12 (1), Ερτέλ 18 (1), Μπέρτανς 17 (3).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 4, Ντάνστον 12, Σπανούλης 27 (1), Σλούκας 5 (1), Αγραβάνης 7, Μάντζαρης 2, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 6 (1), Ντάρντεν 7.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags