Facebook Pixel Το τραίνο... συνεχίζει στον δρόμο του!
Μπάσκετ
| 2014-12-06 00:36:00

Το τραίνο... συνεχίζει στον δρόμο του!

Το τραίνο... συνεχίζει στον δρόμο του!

Μετά από μία... μικρή στάση, ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί του στην Ευρωλίγκα (7-1), αφού νίκησε τη Νεπτούνας με 89-79. Φοβερή εμφάνιση ο Πέτγουεϊ με 20 πόντους, 15 ο Ντάνστον, 13 ο Σπανούλης.

Στις νίκες και μάλιστα χωρίς να... ιδρώσει ιδιαίτερα επέστρεψε ο Ολυμπιακός, αφού νίκησε στο ΣΕΦ τη Νεπτούνας με 89-79, έφτασε στο 7-1 και απέδειξε γιατί είναι πρώτος στον όμιλό του.

Κορυφαίος του αγώνα ο Πέτγουεϊ που σταμάτησε στους 20 πόντους, ακολούθηαν ο Ντάνστον με 13, ο Σπανούλης με 13 και ο Λαφαγιέτ με 12.

Επόμενη αναμέτρηση στην Ευρώπη και πάλι στο Φάληρο, σε ένα ματς γιορτή με τον Ερυθρό Αστέρα!


Υποψίες για ντέρμπι...

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ και πρόθυμος να μην έχει... περιπέτειες με τη Νεπτούνας, όπως συνέβη στο μεταξύ τους ματς στην Λιθουανία για τον πρώτο γύρο. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 4-0, όμως οι φιλοξενούμενοι με ένα εντυπωσιακό σερί έκαναν το 4-11 και συνέχισαν να είναι μπροστά (12-13) και να δίνουν στον αγώνα «άρωμα» ντέρμπι. Οι «ερυθρόλευκοι» με τρίποντα των Αγραβάνη και Ντάρντεν προσπέρασαν στο 20-19, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 24-19 με ένα ακόμα εντυπωσιακό τρίποντο του Σπανούλη στην λήξη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αισθητή και παρά την κακή του άμυνα, ανέβασε την διαφορά σταθερά στο +10. Μάλιστα με τρίποντο του Λαφαγιέτ και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Πέτγουεϊ, έφτασε στο 29-19 και από εκεί... πάτησε γκάζι. Οι Λιθουανοί ωστόσο βρίσκοντας σκορ έμεναν μέσα στο παιχνίδι και τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 47-36.

Βροχή από τρίποντα και νίκη χωρίς... γκάζι

Επιστρέφοντας στο παρκέ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς στην επίθεση, όμως δεν μπόρεσε να βελτιώσει την άμυνα του και έτσι δεν... καθάρισε το ματς από νωρίς, αφού η Νεπτούνας ήταν σταθερά σε απόσταση 10 πόντων. Με τέτοιον Πέτγουεϊ βέβαια, οι Πειραιώτες δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα. Ο Αμερικανός με τρίποντα έκανε το 50-39 και το 60-45, ενώ στην συνέχεια είχαμε τα τρίποντα των Σλούκα και Λαφαγιέτ. Το άσχημο βέβαια για τον Ολυμπιακό, ήταν ότι σκορ από σουτ τριών πόντων έβρισκαν και οι Λιθουανοί, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να τελειώσει στο 69-53.

Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε λοιπόν να... αυτοκτονήσει για να χάσει αυτό το ματς, πράγματα που δεν έκανε στην τελευταία περίοδο. Βέβαια, ούτε γκάζι πάτησε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανοίξει την διαφορά. Η Νεπτούνας με ένα γρήγορο σερί μείωσε στο 69-60, όμως με τρίποντο του Πέτγουεϊ και κάρφωμα του Ντάνστον, οι Πειραιώτες ξέφυγαν στο 80-64. Οι φιλοξενούμενοι με «τραβηγμένα» τρίποντα έμειναν σταθερά στο -10 και το τελικό σκορ ήταν 89-79, σε μία βραδιά που θα ξεχάσουμε γρήγορα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags