Facebook Pixel "Δάσκαλος ο Ζοτς, τεράστιος ο Μήτσος"
Μπάσκετ
| 2011-05-09 10:22:00

"Δάσκαλος ο Ζοτς, τεράστιος ο Μήτσος"

"Δάσκαλος ο Ζοτς, τεράστιος ο Μήτσος"

Αποθέωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Δημήτρης Παπανικολάου.
 

Αναλυτικά όσα είπε στον "Sentra" ο Δημήτρης Παπανικολάου:

Για τον Παναθηναϊκό:

"Ήταν η πιο έμπειρη ομάδα. Είχε και καλή ψυχολογία παό τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα. Ήταν η πιο έτοιμη. Και χρόνια τώρα είναι η πιο καλή ομάδα στο πέντε εναντίον πέντε που κρίνει τους μεγάλους αγώνες. Το αγωνιστικό κομμάτι οφείλεται στο προπονητικό τιμ. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που επιμένει από την αρχή της σεζόν και αυτό βγαίνει. Από όλη αυτή την δυναστεία που έχει κάνει ο Ομπράντοβιτς ο πιο σημαντικός χρόνος είναι ο πρώτο όπως είπε και ο ίδιος.

Από τότε απέκτησε την εμπιστοσύνη του κόσμου και της διοίκησης για να δουλέψει όπως θέλει. Πάντα μετράει το αποτέλεσμα. Για αυτές τις ομάδες αξία δεν έχει η διαδρομή, αλλά ο προορισμός. Φτιάχνονται για έξι εφτά αγώνες την σεζόν. Τα άλλα είναι για τον κόσμο. Σίγουρα αμφισβητήθηκε, σίγουρα υπήρξε προβληματισμός για τον πλέι μέικερ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε το βάθος των προηγούμενων χρόνων."

Για τον Ομπράντοβιτς και τον Καλάθη:

"Είναι πολύ καλό. Έχει κάνει τεράστιο καλό στο ελληνικό μπάσκετ ο Ομπράντοβιτς. Έχει μάθει μπάσκετ σε Έλληνες παίκτες. Ο Νικ Καλάθης έχει πολύ ταλέντο. Μην ξεχνάμε ότι είναι 22 χρονών. Το μέλλον του ανήκει. Είναι καταπληκτικό παιδί, που τον γνώρισα μέσω του Φώτση και εντυπωσιάστηκα από τον χαρακτήρα του."

Για τον Διαμαντίδη:

"Ο Μήτσος αξίζει τα πάντα. Είναι πολύ χαμηλών τόνων. Δουλεύει πολύ. Κάθε χρόνο είναι καλός, απλά φέτος πήρε την ταμπακέρα πάνω του. Πήρε πιο πολλές προσπάθειες πάνω του. Ο Δημήτρης και γενικά η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού είναι να φτιάχνει μικρούς προπονητές μέσα στο γήπεδο. Και όταν έρχεται τα τελευταία 10-15 λεπτά χτυπάει εκεί που πρέπει.

Απορούσα που έλεγαν όλοι ότι δεν ήταν ο Διαμαντίδης που ξέραμε στον ημιτελικό. Ο μεγάλος παίκτης ξέρει πότε να εκτελεί. Έβγαλε 9 ασίστ δηλαδή μίνιμουμ 18 πόντους. Τι άλλο να κάνει; Συνδυάζει όλο το πακέτο. Η ομάδα παίρνει καλές θέσεις και το βοηθάει. Είναι τεράστιος για την θέση του, όπως ο Παπαλουκάς. Είναι ο μόνος παίκτης που μπορεί να κάνει ένα μπάσιμο και να κάνει πάσα στον αέρα, λόγω ύψους και χεριών. Μαζί με τον Θοδωρή είναι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει."

Για το αν ο Διαμαντίδης είναι ο πληρέστερος όλων των εποχών:

"Πρέπει να συγκρίνουμε κάθε παίκτη στην εποχή του. Τα πράγματα εξελίσσονται. Το μπάσκετ προχώρησε εξελίχθηκε, άλλαξε. Έγινε πιο πολύ του βίντεο. Ας αφήσουμε τον Γκάλη στην εποχή του ότι ήταν ο κορυφαίος και ο Δημήτρης στην εποχή του, ίσως είναι ο κορυφαίος."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags