Facebook Pixel "O Φιλ Τζάκσον της Ευρώπης, ο Φέργκιουσον του μπάσκετ"
Μπάσκετ
| 2011-05-12 16:47:00

"O Φιλ Τζάκσον της Ευρώπης, ο Φέργκιουσον του μπάσκετ"

"O Φιλ Τζάκσον της Ευρώπης, ο Φέργκιουσον του μπάσκετ"

Mεγάλο αφιέρωμα και μεγάλη συνέντευξη Ομπράντοβιτς σε εφημερίδα της πατρίδος του. "Θα πάω για ψάρεμα, αν...", αποκαλύπτει...

«Όποιος νομίζει πως τα ξέρει όλα είναι ηλίθιος», είναι ο τίτλος της συνέντευξης που έδωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην εφημερίδα «Arena» του Μαυροβουνίου, όπου αποκάλυψε πως «μετά το πρώτο τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη, πίστευα πως δεν θα πάρω άλλο» και τι θα κάνει όταν εγκαταλείψει τους πάγκους!

Ο «Ζοτς» ήταν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που ανέφερε «ο Φιλ Τζάκσον της Ευρώπης, ο Αλεξ Φέργκιουσον του μπάσκετ, ο γεννημένος νικητής είναι αρκετά για να περιγράψουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς»! Στο δισέλιδο που του αφιέρωσαν, ομολόγησε ότι:

«Το τηλέφωνο μου χτυπά ασταμάτητα από την Κυριακή. Είναι πολύ όμορφο που ο κόσμος με καλεί για συγχαρητήρια. Έκανα προσπάθεια... για να κοιμηθώ λίγο παραπάνω».

Όταν του είπαν πως το Guinness σκέφτεται να μετονομαστεί σε «Ζέλικο Ομπράντοβιτς» απάντησε «πολύ καλό αστείο», για να προσθέσει ότι όταν ο Άτσα Νίκολιτς μου είπε μετά την Κωνσταντινούπολη ότι θα τα πάρω όλα, του είπα «είσαι τρελός».

Τότε σκεφτόμουν πως θα το πάρω ή τώρα ή ποτέ και όταν κατακτήσαμε το τρόπαιο πίστεψα πως αυτή η επιτυχία δεν θα επαναλαμβανόταν! Είμαι χαρούμενος που συνέβη ξανά και ξανά, και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά (οκτώ φορές... και συνεχίζει).

«Θα πάω... για ψάρεμα»

Που βρίσκει την ενέργεια; «Λατρεύω τη δουλειά μου. Έχω διάθεση, μεγάλη διάθεση για κάθε προπόνηση, για να ξανασυναντήσω τους παίκτες μου. Ακόμα και σήμερα, κάθε μέρα μαθαίνω κάτι. Όποιος νομίζει πως τα ξέρει όλα, είναι ηλίθιος». Και τι θα γίνει όταν δεν θα 'χει κίνητρο; «Πιθανόν να πάω για ψάρεμα»!

Έπειτα, ρώτησαν τον Ομπράντοβιτς σε ποιο σημείο του τελικού πίστεψε πως τα πάντα έχουν κριθεί. Είπε πως «πήγαμε στην Βαρκελώνη με μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή: να πάρουμε το τρόπαιο. Το πιο σημαντικό ήταν να ετοιμάσουμε τον ημιτελικό, γιατί για τον τελικό δουλεύεις όλη τη χρονιά και δεν έχει σημασία ποιος είναι απέναντι σου.

Με την Μακάμπι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι στην τρίτη περίοδο και τότε ήμουν... αρκετά σίγουρος πως θα νικήσουμε. Και παρ' ότι στο τέλος χάσαμε μπάλες, υπό την πίεση των αντιπάλων μας, επιτύχαμε να κάνουμε καλό τελείωμα. Βέβαια, είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε πιο νωρίς το ματς».

«Κίνητρο, το πιο μεγάλο πράγμα»

Στην τοποθέτηση «δεν αλλάζετε και πολλά χρόνο με το χρόνο, υπάρχει συνέχεια του στιλ και των συστημάτων» εξήγησε πως «το πιο σημαντικό είναι το μπάτζετ! Είχαμε ένα αρκετά δύσκολο καλοκαίρι, γιατί έφυγαν τρεις εκπληκτικοί παίκτες, οι Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς και Σπανούλης, οι οποίοι έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι μας. Στην αρχή της Ευρωλίγκας, κανείς δεν μας έδινε έστω μια πιθανότητα να καταφέρουμε κάτι. Μίλησα στους παίκτες, τους είπα πως «έχετε την ποιότητα να παίξετε εκπληκτικό μπάσκετ. Αν δουλέψουμε πολύ σκληρά και με πάθος, θα καταφέρουμε να πάρουμε τον τίτλο» και τα κατάφεραν και γιατί «οι Διαμαντίδης, Φώτσης, Τσαρτσαρής και Μπατίστ που παίζουν τα περισσότερα χρόνια στην ομάδα, έχουν πάντα την αποστολή να μάθουν στους νέους τι σημαίνει να παίζουν για τον Παναθηναϊκό. Το κίνητρο ήταν το πιο μεγάλο πράγμα σε αυτήν μας την επιτυχία».

Έπειτα, υπενθύμισε ότι «το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς άλλαξε τη ζωή όλων μας» και στην ερώτηση «ποιοι είναι οι παίκτες που είχατε και λειτουργούσαν ως προπονητές στο γήπεδο» είπε τα ονόματα των «Διαμαντίδη, Τζόρτζεβιτς, Μποντιρόγκα, Ντανίλοβιτς, Βιγιακάμπα και Σαμπόνις».

«Λάθος απόφαση ο Πέκοβιτς»

Ο Μαυροβούνιος Νίκολα Πέκοβιτς δεν μπορούσε να απουσιάσει από τις ερωτήσεις της εκ Μαυροβουνίου εφημερίδας, με τον «Ζοτς» να τονίζει πως «νομίζω πως έκανε λάθος που επέλεξε να πάει στο ΝΒΑ. Αυτή η απόφαση δεν ήταν τόσο καλή για αυτόν. Αυτή όμως, ήταν η επιλογή του και πρέπει να τη σεβαστούμε. Μας βοηθούσε με κάθε τρόπο και είμαι χαρούμενος που δούλεψα μαζί του».

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή και συνδυάστηκε με φωτογραφία του κουμπάρου του, Ντούσαν Ιβκοβιτς. «Η αντιπαλότητα είναι μεγάλη. Αν όλα όσα αφορούσαν τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό ήταν λίγο πιο φυσιολογικά, για παράδειγμα οι φίλαθλοι, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα! Πρόκειται για δυο πολύ καλές ομάδες, κάτι που γνωρίζουν όλοι και περιμένω ότι θα γίνει μεγάλη μάχη, μέχρι το τέλος».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags