Facebook Pixel Η αλεπού και τα κρεμαστάρια
Μπάσκετ
| 2011-05-12 22:05:00

Η αλεπού και τα κρεμαστάρια

Η αλεπού και τα κρεμαστάρια

O Nίκος Παπαδογιάννης παρακολουθεί μελαγχολικός τα πλέι-οφ του ΝΒΑ και αναρωτιέται πότε θα δούμε έναν Έλληνα σε ρόλο Νοβίτσκι, Πέτζα ή έστω Γκασόλ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό της Ευρωλίγκας, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ρωτήθηκε, ως συνήθως, αν σκοπεύει ν'αφήσει την Ευρώπη για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Απάντησε, ως συνήθως, ότι δεν ενδιαφέρεται. Για τους Έλληνες δημοσιογράφους, αυτός ο διάλογος δεν άξιζε ούτε μονόστηλο. Οι ξένοι έξυσαν το κεφάλι τους απορημένοι. Τι σόι μπασκετμπολίστας προτιμάει το μικρόκοσμο της Ευρώπης από τον πλανήτη ΝΒΑ;

Λίγες μέρες αργότερα, ο Νικ Καλάθης ψήφισε Αμερική. "Μεγάλωσα σε μία χώρα, όπου το όνειρο όσων πιάνουν την πορτοκαλί μπάλα είναι να αγωνιστούν κάποτε στο ΝΒΑ", είπε, σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε μέσα στην εβδομάδα. Έσπευσε βέβαια να υπενθυμίσει, ότι ο Παναθηναϊκός τον έχει δεμένο μέχρι το 2012, οπλισμένος και με ρήτρα ανανέωσης. Ενθουσιασμένοι από τα κατορθώματα του Νικ στη Βαρκελώνη, οι Μάβερικς ετοιμάζονται να χτυπήσουν την πόρτα του. Αργά ή γρήγορα, θα τον κάνουν δικό τους. Αρκεί να το επιθυμεί και ο ίδιος.

Ο Νίκολα Πέκοβιτς μετακόμισε πέρυσι στο ΝΒΑ και υποθέτω ότι το μετάνιωσε, αφού έγινε ρεζέρβα του Μίλιτσιτς σε μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ. "Ήταν λάθος του να φύγει τόσο γρήγορα", δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. "Αλλά ήταν προσωπική του επιλογή και οφείλουμε να τη σεβαστούμε".

Ο Κώστας Κουφός άλλαξε τρεις ομάδες σε μία τριετία στο ΝΒΑ. Είναι στέλεχος των Ντένβερ Νάγκετς από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά παίζει ελάχιστα. Το όνομά του θα ακουστεί πολλές φορές στη δεύτερη (ή μάλλον πρώτη) πατρίδα του το ερχόμενο καλοκαίρι.

"Εγώ δεν θα πάρω", επιμένει ο Διαμαντίδης.

Την ίδια ώρα που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έψαχνε άδεια βαλίτσα για να φορτώσει τα λάφυρά του από το φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς μετέτρεπαν τους πρωταθλητές Λέικερς σε σωρό από κίτρινα συντρίμμια. Εμαθα το μαντάτο την ώρα της μεταμεσονύκτιας μπυροκατάνυξης στο Πορτ Ολύμπικ και χειροκρότησα με ενθουσιασμό.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags