Facebook Pixel Όχι που θα `χανε από τη... Νίζνι!
Μπάσκετ
| 2015-02-12 21:13:00

Όχι που θα `χανε από τη... Νίζνι!

Όχι που θα `χανε από τη... Νίζνι!

Κάποιος... Παραχούσκι είχε βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό στο μακρινό Νόβγκοροντ, αλλά οι πόντοι του Πρίντεζη και το "κρύο αίμα" του "Kill Bill" , που μίλησε στο τέλος, έδωσαν τη νίκη στους ερυθρόλευκους με 82-91

Παίζοντας άμυνα στα τελευταία καθοριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της Νίζνι με 91-82 και έφτασε το ρεκόρ του στην όμιλο του Τοπ 16 στο 6-1, περνώντας από μια έδρα στην οποία “σκόνταψε” η Εφές Ανατολού.

Για περισσότερο από τρία δεκάλεπτα, ο Ολυμπιακός είχε παραδοθεί στο ρυθμό της Νίζνι, αδυνατούσε να παίξει την καλή του άμυνα και βρισκόταν να κυνηγάει στο σκορ τη ρωσική ομάδα. Στα καθοριστικά τελευταία λεπτά, έδειξε χαρακτήρα, επέβαλε το δικό του ρυθμό και με κρίσιμους πόντους από Πρίντεζη και τον μέτριο –μέχρι εκείνο το σημείο- Σπανούλη κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση!

Το ματς

Σπανούλης, Μάντζαρης, Ντάρντεν, Πέτγουεϊ και Ντάνστον ξεκίνησαν για τον Ολυμπιακό με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκοράρισμα στα πρώτα 5` και τους Ρώσους να έχουν 3/3 τρίποντα εξ ου και το 12-11 στο 4`. Πέτγουεϊ και Ντάρντεν ηγούνταν στο σκοράρισμα με 6 πόντους, αλλά η Νίζνι συνέχιζε να είναι εύστοχη από μακρινή απόσταση, με τον Ολυμπιακό να έχει σαφές πρόβλημα στην άμυνα. Ο Τρέι Τόμπκινς έκανε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό, που συντηρούταν από τα καλά του ποσοστά στα δίποντα (9/11) και στο γεγονός πως δεν είχε κάνει λάθος με το δεκάλεπτο να λήγει 24-24. Δέχθηκε πολλούς πόντους ο Ολυμπιακός αλλά η Νίζνι είχε 4/5 τρίποντα. Οι "ερυθρόλευκοι" έμοιαζαν να έχουν πλεονέκτημα πάνω από το στεφάνι, αν και τα τρία φάουλ του Ντάνστον ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα...

Τη σκυτάλη από τον Τόμπκινς πήρε ο Παραχούσκι που με 4 σερί πόντους έκανε το 30-26 για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός στο 15`, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν και σ` αυτή την περίοδο χέρι-χέρι στο σκορ. Όποτε έμοιαζε ο Ολυμπιακός να βάζει λίγο περισσότερη ένταση στην άμυνα του, οι Ρώσοι έμοιαζαν να έχουν τις απαντήσεις, ενώ ο Λαφαγιέτ είχε μπει ζεστός με 5 γρήγορους πόντους και 2 ασίστ. Τα επιθετικά ριμπάουντ των Ρώσων, είχαν φτάσει τα 7 στο 18`, ήταν... μάστιγα, ενώ οι ερυθρόλευκοι πλέον είχαν φτάσει τα 3 λάθη. Ο Καββαδάς έδινε λύσεις πάντως κάτω από το καλάθι, με το ημίχρονο να λήγει 42-41. Ένα... γιατρικό στην άμυνα έλλειπε λοιπόν, αφού οι ερυθρόλευκοι στην επίθεση είχαν βρει ρυθμό.

Η Νίζνι έκανε ένα 9-2 προηγούμενη 51-43 στο 24` και τον Παραχούσκι να συνεχίζει το... πάρτι του με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ! Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα δικό του 7-2 για το 53-50 στο 26`, αλλά η άμυνα συνέχιζε να μπάζει... Οι δεύτερες μπάλες, τα επιθετικά ριμπάουντ των Ρώσων (9` στο 27`) δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να τους φτάσει, με το τρίποντο του φοβερού Πρίντεζη να μειώνει σε 60-57 στο 28`! Ο Πέτγουει με τρίποντο στο τέλος της επίθεσης μείωσε 64-61, με το δεκάλεπτο να λήγει 66-63 με buzzer beater του Σλούκα!

Ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Λοτζέσκι μείωσε 72-69 στο 33`, όμως στη συνέχεια οι επιλογές στην επίθεση δεν ήταν πολύ καλές, αν και οι ερυθρόλευκοι δεν άφηναν τη Νίζι να ξεφύγει, ενώ πάλι ο Λοτζέσκι μείωσε με σουτ 3 πόντων σε 73-72! Ο Ρότσεστι στο 35` απάντησε με το ίδιο νόμισμα, ο Πρίντεζης ισοφάρισε 76-76, με τον Παραχούσκι όμως να δίνει εκ νέου λύση. Με εκπληκτικό τρίποντο του Σπανούλη ο Ολυμπιακός στο 37` πέρασε μπροστά με 79-78 και 81-78 με Πρίντεζη! Ένα φοβερό κλέψιμο του Σπανούλη, που ισοφάρισε το δικό του λάθος, έφερε το 80-84 με τον Χάντερ στα 42`` πριν από το τέλος. Ο Τόμπκινς αστόχησε σε τρίποντο, ο Σπανούλης πήγε στις βολές δυο φορές με το τελικό σκορ να γράφει 82-91 με τρίποντο του Σπανούλη!

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-41, 66-63, 82-91

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags