Facebook Pixel Η άποψη του Ντικούδη για Δίπλαρο!
| 2015-08-11 17:13:00

Η άποψη του Ντικούδη για Δίπλαρο!

Η άποψη του Ντικούδη για Δίπλαρο!

Ο Δήμος Ντικούδης μιλάει για το θέμα που έχει προκύψει με τον νεαρό άσο και την ΑΕΚ, για την απόκτηση του Μαυροκεφαλίδη, αλλά και για την Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά μίλησε στον ΣπορτΦμ για:

-την ενίσχυση της ΑΕΚ και την απόκτηση του Μαυροκεφαλίδη: «Το βλέπω πολύ αισιόδοξα, είναι καλο που εμφανίζεται και πάλι η ΑΕΚ δυνατή. Τέτοιες κινήσεις με Έλληνες διεθνείς που έχουν εμπειρία, είναι καλό να μοιράζονται και σε άλλες ομάδες όπως η ΑΕΚ και όχι μόνο στους δύο μεγάλους που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Το Eurocup σου δίνει άλλο κύρος σαν ομάδα, άλλο ρυθμό. Όμως μέσα στη χρονιά μπορεί να σου βγει η κούραση. Εξαρτάται το τι ρόστερ θα έχεις και δεν ξέρω αν έχουν κλείσει το ρόστερ από πλευράς ξένων».

- την ΑΕΚ στην οποία έπαιζε αυτός και την τωρινή: «Τότε, η ομάδα μας ήταν πιο έτοιμη. Ξεκινούσαμε και λέγαμε ότι μπορούμε το πρωτάθλημα. Ναι, μου θυμίζει το ξεκίνημα το δικό μας αυτή η ομάδα».

-τις δηλώσεις του Δίπλαρου: «Αναμφίβολα το παιδί έκανε ένα λάθος. Δικαιλογείται η στενοχώρια. Ήτανε άστοχή δήλωση. Είναι νέο παιδί και έχει το μέλλον μπροστά του. Έφθασε εδώ χωρίς να τον βάλει κάποιος φυτευτό. Δεν χρειάζεται να του πάρουμε το κεφάλι και να στιγματιστεί, είναι επαγγελματίας. Ο καθένας ό,τι και να πει σε αυτήν την περίπτωση έχει δίκιο από την πλευρά του».

-την πορεία της Εθνικής U-18 στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, το οποίο κατέκτησε: «Ξεκίνησε με κάποια σκαμπανεσβάσματα. Έδειξε όμως χαρκτήρα Είχε ταλέντο και δίκαια κατέκτησε το τρόπαιο. Το θέμα είναι να βρούνε τα παιδιά τον χρόνο να παίξουνε. Είτε ως δανεικοί, είτε στην ομάδα τους όπως ο Βασίλης (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος) στον Παναθηναϊκός. Μπορεί να δούμε κάτι εξωπραγματικό από άλλα παιδιά στα 20-21. Πρέπει όμως να έχουμε χρόνο. Πολλά παιδιά από τη δική μου τη φουρνιά δεν ήμασταν στις μικρές Εθνικές. Εύχομαι να στελεχώσουν και την Ανδρών και να κάνουν μεγάλη καριέρα».

-το ρόστερ της Εθνικής Ανδρών: «Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Είναι η πλήρης η ομάδα, το καλύτερο ρόστερ τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια. Ευτυχώς, δεν είχαμε κάποια απώλεια. Να βρεθεί η ομάδα, να έχει χημεία να περάσουν αυτά που θέλει κι ο προπονητής. Το σημαντικό θα είναι να βγάλει χαρακτήρα στα νοκ άουτ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα με τέτοιο ταλέντο. Υπάρχουν άλλες ομάδες παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα. Δεν είναι όμως τόσο πλήρεις. Η Γαλλία σίγουρα δεν έχει τον δωδέκατο παίκτη. Έχει εμπειρία και ποιότητα, αλλά δεν είναι τόσο πλήρης. Ίσως η Ισπανία είναι πλήρης και κάπου εκεί είμαστε και εμείς».

-τον Βασίλη Σπανούλη: «Αυτό που μου μένει από τον Βασίλη είναι ότι από μικρός που ήταν γυάλιζε το μάτι του. Και άλλοι παίκτες είχαν ταλέντο, αλλά δεν έκαναν την καριέρα του. Όμως, ο Βασίλης είχε αυτό στοιχείο, γυάλιζε το μάτι του. Θα χρειαστεί η προσωπικότητα του».

- το γεγονός ότι δεν είναι στα πάνω του το μπάσκετ της Λάρισας: «Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στη Λάρισα. Είναι αθλητική πόλη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags