Facebook Pixel Στο... κλαμπ και ο Σοφοκλής!
| 2015-11-07 18:42:00

Στο... κλαμπ και ο Σοφοκλής!

Στο... κλαμπ και ο Σοφοκλής!

Ο 30χρονος σέντερ με τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ έγινε μέλος ενός ολιγομελούς κλαμπ...

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ και αυτομάτως θα μπει στο «κλειστό κλαμπ» με τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο 30χρονος σέντερ μετά τη δεύτερη θητεία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και το σύντομο πέρασμα από τον Ερυθρό Αστέρα, επέστρεψε στην Ελλάδα και ανηφόρησε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Έτσι, ο «Σόφο» το Σάββατο (7/11) που θα φορέσει – εκτός απροόπτου – τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στο Ρέθυμνο για την 5η αγωνιστική της Basket League θα γίνει ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ που θα έχει αγωνιστεί και στις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Την αρχή είχε κάνει είχε κάνει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρη, όπου αγωνίστηκε από το 1971 έως το 1980, ενώ στη συνέχεια «μετακόμισε» στον ΠΑΟΚ, όπου παρέμεινε για μία πενταετία (1980-85). Επόμενος σταθμός στην καριέρα του και τελευταίος ήταν ο Ηρακλής, όπου αγωνίστηκε για μόλις μία σεζόν (1985-86).

Το... παράδειγμα του «τίγρη» ακολούθησε ο επί χρόνια αρχηγός του ΠΑΟΚ, Μάνθος Κατσούλης. Μετά από 14 χρόνια και 274 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον «Δικέφαλο του βορρά», ο βετεράνος διεθνής μπασκετμπολίστας μετακόμισε στον Άρη, όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν (1988-1990), κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας, ενώ είχε και δύο συμμετοχές σε φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (Μόναχο, Σαραγόσα). Μετά τη θητεία του στον Άρη, πήγε στον Ηρακλή και φόρεσε την κυανόλευκη φανέλα 50 φορές.

Ο τρίτος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε και στις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ουόλτερ Μπέρι. Ο Αμερικανός μάλιστα είχε δύο διαφορετικές θητείες σε Άρη και ΠΑΟΚ. Πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1991 για λογαριασμό του Άρη, όμως έπαιξε σε μόλις τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος, για να επιστρέψει στους «κιτρινόμαυρους» το 1996. Στο διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης θητείας του στον Άρη, αγωνίστηκε τόσο στον ΠΑΟΚ (η πρώτη του θητεία), όσο και στον Ηρακλή (1994-95). Με τη φανέλα του «Δικεφάλου» αγωνίστηκε τις περιόδους 1993-94 και 1998-99.

Ο επόμενος που μπήκε στο «κλειστό κλαμπ» των παικτών που έχουν αγωνιστεί και στις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης ήταν ο Χρήστος Ταπούτος. Έπαιξε για μία σεζόν σε Ηρακλή (2004-05) και ΠΑΟΚ (2009-10) και δύο χρονιές στον Άρη (2010-12).

Πάντως, η περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη διαφέρει από τις υπόλοιπες, αφού είναι ο μοναδικός παίκτες που έχει αγωνιστεί και σε δύο από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Αν στο μέλλον φορέσει και τη φανέλα της ΑΕΚ, τότε θα είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ που θα έχει παίξει και στις έξι μεγάλες ομάδες της χώρας.  

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags