Facebook Pixel Αποκαλύψεις Λάκοβιτς για Ζοτς και ΠΑΟ!
| 2015-12-12 22:19:00

Αποκαλύψεις Λάκοβιτς για Ζοτς και ΠΑΟ!

Αποκαλύψεις Λάκοβιτς για Ζοτς και ΠΑΟ!

Ο Σλοβένος άσος μιλάει για τον τρόπο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό, εξηγεί τι συνέβη και παρουσιάζει τη μεγάλη του κόντρα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από τη δική του πλευρά.

Τη δική του διάσταση για το επεισοδιακό διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό εξήγησε ο Γιάκα Λάκοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό περιοδικό.

H συνέντευξη όπως παρουσιάστηκε στο Euroleague Greece:

"Ο Τζοάν Κρέους μου πρότεινε να παίξω στην Μπαρτσελόνα Β' ως μέντορας των νέων παικτών κι εν συνεχεία να παραμείνω στον οργανισμό ως προπονητής! Η ιδέα με ενθουσίασε πολύ, στο μυαλό μου είχα ήδη την σκέψη να ασχοληθώ με την προπονητική, επομένως η συγκεκριμένη επιλογή ήταν ο ιδανικός συνδυασμός. Δεν είχα καμία αμφιβολία για το αν αξίζει τον κόπο να παίξω στην LEB Oro", επεσήμανε αρχικά.

Μίλησε επίσης για...

...τους λόγους που έχει να αισθάνεται υπερήφανος για την καριέρα του: "Μα φυσικά για όλους τους τίτλους που κατέκτησα! Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης για παραπάνω από μια δεκαετία!".

...το μπασκετικό του απωθημένο: "Θα ήθελα να είχα πανηγυρίσει κάποιο μετάλλιο με την εθνική Σλοβενίας. Η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά όμως δεν τα κατάφερα. Επίσης δεν έπαιξα σε κάποιο ολυμπιακό τουρνουά".

...το ΝΒΑ: "Όταν ήμουν πιτσιρικάς, είχα όνειρο να αγωνιστώ στο ΝΒΑ. Το 2006, πριν υπογράψω στην Μπαρτσελόνα, είχα δυο προσφορές από τους Warriors και τους Pistons. Αποφάσισα να μην κάνω το βήμα αφού δεν ήμουν σίγουρος για τον ρόλο που θα είχα εκεί. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα μου εξήγησαν από την πρώτη στιγμή ότι με προόριζαν για έναν από τους ηγέτες της ομάδας. Ήθελαν να γράψουν ιστορία, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα δελεαστικό πρότζεκτ".

...τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την κόντρα με τον πρώην προπονητή του στον Παναθηναϊκό: "Όταν αποχώρησα από τον Παναθηναϊκό, o κόσμος εξαγριώθηκε μαζί μου! Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα ανέφεραν ότι είχα ήδη συμφωνήσει να ανανεώσω όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. O Zέλικο Ομπράντοβιτς θύμωσε πολύ επειδή πίστεψα ότι το σωστό για εμένα και την καριέρα μου ήταν να συνεχίσω κάπου αλλού. Εκείνο το καλοκαίρι είχα πολλές προτάσεις στο τραπέζι. Όλες, εκτός από εκείνη της ομάδας μου (σ.σ. Παναθηναϊκός), η οποία άργησε να γίνει! Είχα την ελευθερία να διαλέξω και επέλεξα την Μπαρτσελόνα, τον πιο μεγάλο οργανισμό στην Ευρώπη. Η Liga ACB είναι η πιο δυνατή στην Ευρώπη και η συμφωνία με την Μπάρτσα ήταν ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην καριέρα μου".

...τη Βαρκελώνη: "Η σύντροφός μου, η οποία θα γίνει σύντομα γυναίκα μου, είναι Καταλανή. Η Βαρκελώνη είναι το δεύτερο σπίτι μου".

...την αποχώρηση από τα παρκέ: "Δεν με τρομάζει αυτή η απόφαση! Υπάρχουν παίκτες top επιπέδου που δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν αποσύρονται. Ίσως γι' αυτό αναβάλλουν διαρκώς την απόφασή τους να κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Ξέρω καλά τι θα κάνω όταν σταματήσω, επομένως δεν μου είναι δύσκολο να αλλάξω το τσιπ. Θα αποχωρήσω όταν δεν θα έχω όρεξη να παίζω, όμως είναι κάτι φυσιολογικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Η επένδυση αποδίδει…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags