Facebook Pixel Πρέλεβιτς: «Θέλουμε τον Σαββίδη, αλλά...»
| 2015-12-19 17:52:00

Πρέλεβιτς: «Θέλουμε τον Σαββίδη, αλλά...»

Πρέλεβιτς: «Θέλουμε τον Σαββίδη, αλλά...»

Ο εορτάζων σήμερα Μπάνε Πρέλεβιτς (σ.σ. κλείνει τα 49) σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη ενώ δεν έκρυψε και την πίκρα του για τη μικρή συμπαράσταση του κόσμου

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν θα εμπλακεί με την ΚΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης:
«Δεν έχουμε δικαίωμα να του ζητήσουμε κάτι. Έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις με τον κύριο Σαββίδη για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την επιχειρηματικότητα στο μπάσκετ, που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Τον θέλουμε πάρα πολύ. Εννοείται. Δεν έχουμε δικαίωμα όμως να προσεγγίσουμε μεγαλομέτοχο. Άλλωστε εμείς είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου και υπάρχει ο Ερασιτέχνης. Από την πλευρά του ξέραμε πήραμε ως αντίδραση πως ό,τι και να κάνουμε δεν μπορούμε να παίξουμε Euroleague. Το ίδιο προβληματίζει και την ΑΕΚ και τον Άρη. Αν διεκδικήσεις μέσω ελληνικού πρωταθλήματος την έξοδο στην Euroleague δεν μπορείς να την πάρεις. Δεν υπάρχει επιχειρηματικό κίνητρο. Το μπάσκετ για εμένα χρεοκοπεί έναν επιχειρηματία, αν θέλει εκείνος θα ασχοληθεί».

Για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Eurocup: «Αυτό σημαίνει περισσότερα έξοδα. Ακόμα περισσότερα έξοδα. Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα, τους παίκτες και τον προπονητή. Αλλά εγώ είμαι σε θέση που πρέπει να βλέπω λίγο διαφορετικά τα πράγματα».

Για το κλειστό κλαμπ της Ευρωλίγκας και τη διοργάνωση της FIBA: «Θα το οργανώσει η FIBA; Δεν είναι σίγουρο... Έτσι όπως το πάει η Euroleague με τα εγγυημένα συμβόλαιο στην ουσία το εγχώριο πρωτάθλημα χάνει την ουσία του, δεν υπάρχει λόγος να παίζεται. Μία ομάδα με φιλοδοξίες έχει πάρα πολύ λίγες πιθανότητες να πάει στην Euroleague».

Για την άνοδο του Άρη: «Ο Άρης φέτος φαίνεται ότι έχει οργανωθεί με την παρουσία του νέου ιδιοκτήτη. Η ομάδα κυνηγάει όλους τους στόχους. Εμείς είμαστε σε ένα πολύ μεγάλο επίπεδο εδώ και χρόνια. Δεν το αναγνωρίζει κανένας αλλά δεν έχει σημασία. Πιστεύω πως σύντομα θα φτάσουμε στο επίπεδο να κρίνεται ο πρωταθλητής από εμάς. Η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετική πόλη, θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ η παρουσία του Άρη και του ΠΑΟΚ σε ένα υψηλό επίπεδο».

Για την εξήγηση που δίνει για τη μικρή παρουσία του κόσμου στην Πυλαία: «Μήπως ο ΠΑΟΚ δεν είναι μπασκετική ομάδα; Το έχουμε συζητήσει τόσες φορές και όλοι με ρωτάνε. Δεν μπορώ να γνωρίζω...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags