Facebook Pixel Οι εξηγήσεις Σφαιρόπουλου για Όντομ
Μπάσκετ
| 2015-12-28 20:40:00

Οι εξηγήσεις Σφαιρόπουλου για Όντομ

Οι εξηγήσεις Σφαιρόπουλου για Όντομ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Μπαρτσελόνα (30/12, 21:00) ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι ερυθρόλευκοι προχωρούν στην απόκτηση του Νταράιους Τζόνσον-Όντομ

Ο προπονητής των πρωταθλητών ανέφερε χαρακτηριστικά σ' εκείνο το κομμάτι τις συζήτησης: "Προχωρήσαμε σε μια μεταγραφή, αυτήν του Όντομ από την Τράμπζονσπορ. Είναι ένα γκαρντ που θα έρθει να βοηθήσει και να ενισχύσει την προσπάθεια των υπολοίπων. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ, είδαμε όμως ότι έχουμε κάποιο έλλειμμα όταν υπάρχουν τραυματισμοί διότι και λιγοστεύουν οι περιφερειακοί και επιβαρύνονται κάποιοι άλλοι. Δεν χωρούν πισωγυρίσματα στο Top16 και δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε. Θέλαμε να θωρακίσουμε την ομάδα με έναν ακόμη παίκτη για να συμπληρώσουμε την περιφέρεια, όχι γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι από κάποιον. Όλοι έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά. Επειδή στο Top16 δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή αν συμβεί κάτι, προχωρήσαμε σε αυτήν την απόκτηση.

Στην πορεία θα δούμε για αλλαγή στην Α1. Το σημαντικό είναι ο παίκτης να ενσωματωθεί. Το σημαντικό είναι να μπει στην ομάδα και μετά θα δούμε ποιος θα μείνει εκτός.

Δεν θεωρώ ότι δεν έχουμε παίκτη πίσω από τον Πρίντεζη. Έχουμε αξιόπιστες λύσεις, έχουμε έξι ψηλούς. Να πάρουμε κι άλλον;"

Για την έναρξη του Top16 και το παιχνίδι της Τρίτης στο ΣΕΦ ο κόουτς του Ολυμπιακού σχολίασε: "Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε έναν μαραθώνιο 3,5 μηνών. Μετράει πολύ να είμαστε αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλες ομάδες, τις σεβόμαστε, αλλά δεν τις φοβόμαστε. Έχουμε επικεντρωθεί στο πώς θα βελτιωθούμε για ν' ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.

Μπαίνουμε στην πρεμιέρα μ' ένα σημαντικό αντίπαλο, ένα ντέρμπι. Αυτά που έχουμε σχεδιάσει, να παίξουμε μυαλωμένα και με ένταση. Με ενέργεια, να διαβάσουμε το ματς. Η Μπαρτσελόνα είναι μια φύσει επιθετική και εμείς ως η καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα στους πόντους ανά κατοχή θέλουμε πάνω σε αυτό να στηριχθούμε για να την μπλοκάρουμε και να φέρουμε το ματς στα δικά μας μέτρα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Είναι ένα παιχνίδι που κινεί το ενδιαφέρον του κόσμο, τα εισιτήρια σχεδόν εξαντλούνται, κάτι πολύ σημαντικό.

Πρέπει κάθε φορά ν' αναχαιτίσουμε την επίθεση που θα κάνει η Μπαρτσελόνα.

Η χθεσινή εμφάνιση της Μπαρτσελόνα δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είχε μια κάμψη στο τέλος των ομίλων, αλλά το ισπανικό πρωτάθλημα τούς έδωσε τη δυνατότητα να βρουν ρυθμό και να είναι έτοιμοι για αύριο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί μπορούν να παίξουν καλά οπουδήποτε.

Όταν αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα δεν στέκεσαι σ' έναν ή δύο παίκτες. Με απουσίες ή χωρίς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να παίξουμε ατομική και ομαδική άμυνα για να τους σταματήσουμε".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags