Facebook Pixel Μεγάλη είδηση για Βεζένκοφ!
| 2015-12-30 16:45:00

Μεγάλη είδηση για Βεζένκοφ!

Μεγάλη είδηση για Βεζένκοφ!

Σπουδαία εξέλιξη στην καριέρα και στην ζωή του Αλέξανδρου Βεζένκοφ.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα και πρώην του Άρη ορκίστηκε και επίσημα σήμερα Έλληνας πολίτης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσο για τον αν μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική... Ο 20χρονος φόργουορντ έχει παίξει με την εθνική Βουλγαρίας, αλλά όσο υπάρχει το... δεδικασμένο των Πρέλντζιτς (Σλοβενία, Τουρκία) και Γκαβέλ (Σλοβακία, Γερμανία), τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο Βεζένκοφ διάβασε τον απαραίτητο όρκο αρχικά: «Διαβεβαιώνω στην τιμή και την υπόληψή μου να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου ως Έλληνας πολίτης».

Μετά την ορκωμοσία δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που τόσα άτομα βρίσκονται εδώ πέρα σήμερα. Εγώ γεννήθηκα στην Κύπρο, μεγάλωσα στην Κύπρο, έπειτα ήρθα στην Ελλάδα, οπότε η ελληνική παιδεία και η κουλτούρα βρίσκεται στο αίμα μου. Εκεί έμαθα τα πάντα και εκτός μπάσκετ και μπασκετικά ανδρώθηκα στην Ελλάδα, οπότε νιώθω διπλά χαρούμενος. Σήμερα ήταν μια τυπική διαδικασία» και πρόσθεσε: «Αυτή η διαδικασία κρατάει 2-2,5 χρόνια. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει λίγο πιο νωρίς, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Έγιναν όλα τυπικά και με το νόμο, ομαλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το ελληνικό διαβατήριο με κάνει χαρούμενο, γιατί όλα μέσα μου είναι ελληνικά. Και ο τρόπος σκέψης μου και ο τρόπος ζωής μου μπορώ να πω. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα τώρα που είμαι μακριά. Με ολοκληρώνει ως άνθρωπο αυτή η διαδικασία, μπορείτε να το πείτε και έτσι».

Για το ζήτημα της Εθνικής ομάδας είπε: «Αυτή τη στιγμή ας μη σχολιάσουμε κάτι, υπάρχει χρόνος στο μέλλον», ενώ για τα στρατιωτικά του καθήκοντα τόνισε: «Να τελειώσει η σεζόν με την Μπαρτσελόνα και θα δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags