Facebook Pixel Απόφαση ΣΤΑΘΜΟΣ! Αλλάζει ο χάρτης του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!
| 2016-03-03 16:36:00

Απόφαση ΣΤΑΘΜΟΣ! Αλλάζει ο χάρτης του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Απόφαση ΣΤΑΘΜΟΣ! Αλλάζει ο χάρτης του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Είναι επίσημο! Έπεσαν οι υπογραφές στη Γενεύη και από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα έχουμε…

Αυτό που μήνες προετοιμάζονταν με διαδοχικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις χτες πήρε σάρκα και οστά και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα. Η δημιουργία του FIBA Champions League είναι πλέον γεγονός. Δικαίωμα συμμετοχής στη νεοσύστατη διοργάνωση θα έχουν δέκα λίγκες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, όπως και η Ένωση των Ευρωπαϊκών Λιγκών Μπάσκετ (ULEB), που θα έχει εξ ημισείας (50-50%) με την FIBA την ιδιοκτησία και τη διοίκηση του όλου εγχειρήματος.

Πιο αναλυτικά, πέραν της ελληνικής λίγκας (που θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση από Άρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) αυτές των Βελγίου, Τσεχίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισραήλ, Ιταλίας, Λιθουανίας, Πολωνίας και Τουρκίας, ενώ απουσιάζουν η ισπανική (ACB), η Αδριατική (ABA Liga) και η λίγκα Βορειοανατολικής Ευρώπης, VTB League.

Μία νέα και ανεξάρτητη αρχή θα αναλάβει τη διοργάνωση και την εμπορική εκμετάλλευση Η FIBA Champions League θα «τρέξει» οργανωτικά και εμπορικά από μια ανεξάρτητη αρχή, ενώ στο παρθενικό ΔΣ αυτής, συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης. Η επίσημη παρουσίαση της νέας διοργάνωσης θα γίνει στις 21 Μαρτίου στο Παρίσι.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags