Facebook Pixel Να δώσουν στον Ραντούλιτσα το βίντεο του Μήτσου!
| 2016-03-18 00:45:00

Να δώσουν στον Ραντούλιτσα το βίντεο του Μήτσου!

Να δώσουν στον Ραντούλιτσα το βίντεο του Μήτσου!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης αποθεώνει στο SportDog τον αρχηγό του «τριφυλλιού» για τη νίκη  απέναντι στη Λοκομοτίβ Κόυμπαν, αλλά τα χώνει στον Σέρβο σέντερ και τον Μπαρτζώκα!

Όσοι έχουν δει τον Δημήτρη Διαμαντίδη να αγωνίζεται, θα λένε στα παιδιά τους ιστορίες. Πολλές και ξεχωριστές, μια εκ των οποίων θα είναι κι αυτή με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Γιατί αν ο Παναθηναϊκός νίκησε οφείλει το μεγαλύτερο μέρος στον αρχηγό του και δευτερευόντως στο κακό κοουτσάρισμα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε (και δεν ήταν εύκολη υπόθεση) χειρότερες επιλογές από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ας ξεκινήσουμε με τους αριθμούς, που ακόμα κι αν δεν λένε την αλήθεια, κάτι δείχνουν. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 με το κάρφωμα του Γκιστ, 4-2 με τον Ουίλιαμς και ξανά με 64-63 με καλάθι του Χάντερ. Από το 78-77 και μετά οι "πράσινοι" είχαν τον πρώτο λόγο ως το τέλος και παραλίγο να πάρουν και τη διαφορά, χωρίς καν να καταλάβουν πώς.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο μόνος ο οποίος πίστεψε στη νίκη. Κατάλαβε την αξία της, πάλεψε στις δύο πλευρές του παρκέ, έδωσε και την ψυχή του. Και ίσως, αντί άλλων, να πρέπει αντί για οδηγίες, να δώσουν στον Ραντούλιτσα ένα βίντεο με την προσπάθεια του "μεγάλου αρχηγού", μήπως και αντιληφθεί ότι το μπάσκετ παίζεται στις δύο πλευρές, ότι δεν φτάνουν μόνοι οι πόντοι.

Ο Καλάθης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μισό, ο Γκιστ ήταν στα συνήθη στάνταρ του, ο Χάντερ ήταν καθοριστικός σε κρίσιμο σημείο και με απόσταση ο καλύτερος από τους ψηλούς.

Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρόκριση, όμως όταν Μάρτη μήνα παίζει …τυχαίο μπάσκετ (στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα), πρέπει να προβληματιστεί. Γιατί η πρόκριση δεν φτάνει και στα δύο τελευταία ματς (ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα) οι "πράσινοι" είναι κακοί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε πολύ κακό κοουτσάρισμα. Στο δεύτερο μισό έπαιξε όπως ο Παναθηναϊκός στο πρώτο: τουρλουμπούκι. Σταμάτησε να παίζει με τον Ράντολφ, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα, εκμεταλλευόμενος τα αργά πόδια του Ραντούλιτσα. Ακόμα και στο τέλος, όταν ο Τζόρτζεβιτς του έκανε δώρο επαναφέροντας τον Ραντούλιτσα, δεν "σημάδεψε".

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα (και) του Παναθηναϊκού. Ούτε τον Ντρέιπερ πόσταρε κάποιος από τους ψηλότερους γκαρντ των "πράσινων", αλλά ούτε ο Κλαβέρ επιχείρησε να "βάλει πλάτη" τον Πάβλοβιτς, όταν ο Μπαρτζώκας τον έβαλε στο "3".

Η επιλογή να αφήσει έξω από την πεντάδα στα τελευταία τέσσερα λεπτά τον καυτό Ντρέιπερ και να δώσει το τιμόνι στον Τζάνινγκ, ήταν η απόλυτη καταστροφή. Τέσσερα λάθη, 4/6 επιθέσεις ένας εναντίον ενός χωρίς αρχή και τέλος και το ματς γύρισε τούμπα.

Το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών. Ζητούμενο είναι η διαρκής διόρθωσή τους. Ο Παναθηναϊκός έχει (ακόμα) τον Διαμαντίδη, που καλύπτει όλες τις ανορθογραφίες. Είναι νωρίς να αναζητήσουμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Για την ώρα ας χειροκροτήσουμε τον 3D για άλλο ένα μοναδικό σόου.

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags