Facebook Pixel “Λάτρεψα τον Διαμαντίδη και τον Νοβίτσκι”
| 2016-03-30 19:22:00

“Λάτρεψα τον Διαμαντίδη και τον Νοβίτσκι”

“Λάτρεψα τον Διαμαντίδη και τον Νοβίτσκι”

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στην ιστοσελίδα sport.es, τονίζοντας πως τα είδωλα του ήταν ο Διαμαντίδης και ο Νοβίτσκι. Παράλληλα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ, στη φιλία του πατέρα του με τον Χρίστο Στόιτσκοφ και στη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: “Ο πατέρας (σ.σ. Σάσο) ήταν διεθνής παίκτης την δεκαετία του ’80 και η αδερφή μου έπαιζε μπάσκετ, όποτε η ζωή με οδήγησε στο μπάσκετ. Δεν μπορώ να πω πως από την αρχή αγαπούσα το άθλημα. Το εξασκούσα σαν χόμπι, αλλά δεν σκεφτόμουν πως θα γίνω επαγγελματίας”.

τα είδωλά του: “Πρώτα ήταν ο πατέρας μου και μετά λάτρεψα τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Ντιρκ Νοβίτσκι”.

το πώς περιγράφει τον εαυτό του ως παίκτη: “Μου αρέσει να δουλεύω και καθημερινά να βελτιώνω την φυσική μου κατάσταση και την άμυνά μου”.

την καλύτερη συμβουλή που του έχουν δώσει: “Ο πατέρας μου και η οικογένειά μου πάντα μου λένε να δουλεύω σκληρά κάθε ημέρα, να μην είμαι ικανοποιημένος, όταν τα πράγματα πάνε καλά και να μην απογοητεύομαι, όταν δεν συμβαίνει αυτό”.

την φιλία του πατέρα του με τον Χρίστο Στόιτσκοφ: “Είναι καλοί φίλοι. Οταν ήμουν 3-4 ετών, περάσαμε χρόνο μαζί, αλλά δεν το θυμάμαι, γιατί ήμουν μικρός… Εχουμε καλή σχέση. Είναι ένας θρύλος για την Μπαρτσελόνα και την Βουλγαρία και είναι τιμή μου που τον συνάντησα”.

τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα: “Ηταν ευχάριστο. Νιώθω υπερηφάνεια εδώ. Είχα μιλήσεις με τον προπονητή και τον κ. Κρέπους και η αλήθεια είναι πως ο οργανισμός είναι υπέροχος. Ολα δουλεύουν καλά. Πρέπει να κερδίσω κάθε λεπτό συμμετοχής, αλλά κάθε ημέρα και κάθε μήνα, μαθαίνω περισσότερα και βελτιώνομαι στις προπονήσεις και στους αγώνες. Θα είμαι έτοιμο να κάνει ό,τι ζητήσει ο προπονητής μου και θα δώσω το 100%”.

το τι του έχει ζητήσει ο Πασκουάλ: “Να είμαι επιθετικός, να παίζω με ενέργεια και να δίνω ενέργεια στην ομάδα. Να παίζω δυνατά στην άμυνα και να έχω αυτοπεποίθηση στην επίθεση”.

τους φετινούς του στόχους: “Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να βελτιώνομαι κάθε ημέρα και σε ομαδικό να κατακτήσουμε τίτλους. Γνωρίζω ανθρώπους που περιμένουν πως μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα θα κατακτήσει τα πάντα, αλλά αυτό δεν γίνεται να συμβεί σε μία νύχτα. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να υποφέρεις, σε κάθε παιχνίδι να βελτιώνεσαι και πάντα να παρουσιάζεσαι καλύτερος. Πρέπει να έχουμε υπομονή και η ώρα μας θα έρθει”.

την Μπάμπεργκ: “Δεν σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο της ήττα, καθώς είμαστε αισιόδοξοι. Είναι ένας ματς τελικό. Η Μπάμπεργκ είναι μία ομάδα που παίζει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Εχει νικήσει την Χίμκι, την ΤΣΣΚΑ και δύο φορές τον Ολυμπιακό. Εχουν καλή χημεία”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags