Facebook Pixel Αυτό είναι σωστό: Ο Αλβέρτης βραβεύει τον Διαμαντίδη
| 2016-03-31 14:58:00

Αυτό είναι σωστό: Ο Αλβέρτης βραβεύει τον Διαμαντίδη

Αυτό είναι σωστό: Ο Αλβέρτης βραβεύει τον Διαμαντίδη

Η Ευρωλίγκα θα βραβεύσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη δια χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη, που αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή για να τιμήσει έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος…

Η απόφαση της Euroleague να βραβεύσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της περιόδου, ήταν γνωστή. Το έχει κάνει, άλλωστε, στο παρελθόν και με άλλες μεγάλες μορφές, που προσέφεραν στο άθλημα και έγραψαν ο καθένας την δική του ιστορία στη διοργάνωση. Τα σενάρια που «έπαιζαν» ήταν δύο. Αυτό που δεν επιβεβαιώθηκε: ότι, δηλαδή, η βράβευση του μεγάλου αρχηγού του Παναθηναϊκού θα γινόταν δια χειρός Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ και αυτό που τελικά θα γίνει: ο «3D» θα τιμηθεί από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στον αγώνα με την Τσεντεβίτα.

Η Τσεντεβίτα μπορεί να μην είναι ο πιο εμπορικός αντίπαλος (το αντίθετο μάλιστα), αλλά το παιχνίδι είναι κρίσιμο, αφού ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη για να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο για τα play-offs. Αλλά ακόμη κι αν επρόκειτο για έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, είναι δεδομένο ότι το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα ήταν κατάμεστο. Κι αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, το μεγάλο κίνητρο για να ανηφορίσει κάποιος το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ, είναι η βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη και όχι το συγκεκριμένο παιχνίδι. Για να μην παρεξηγηθώ: Όχι ότι υπάρχει αδιαφορία για την ομάδα (ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια), αλλά αν μπουν στη ζυγαριά, ξέρουμε όλοι προς τα πού θα γείρει.

Όπως και να έχει, το πλέον σίγουρο είναι ότι το ΟΑΚΑ θα ζήσει για μια ακόμη φορά ΜΕΓΑΛΕΣ στιγμές, όπως έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Είτε σε μεγάλες νίκες, που έδωσαν τρόπαια και προκρίσεις, είτε σε περιπτώσεις όπως οι επιστροφές των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Μάικ Μπατίστ, είτε, είτε, είτε… Θαρρώ, όμως, ότι αυτή τη φορά η συγκίνηση θα είναι μεγαλύτερη. Και θα γίνεται αβάσταχτη, όσο πλησιάζει περισσότερο η στιγμή για το μεγάλο αντίο του αρχηγού. Του αρχηγού, που θα βραβεύσει ένας άλλος τεράστιος αθλητής, που φόρεσε και δόξασε την πράσινη φανέλα: Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Ο άνθρωπος που αποτέλεσε σημαία και υπηρέτησε τον σύλλογο ως παίκτης για 19 συναπτά έτη και ο οποίος το 2009 έδωσε το… δαχτυλίδι της διαδοχής στα σίγουρα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη. Από την στιγμή που δεν επιβεβαιώθηκε το πρώτο σενάριο με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θεωρώ ότι η επιλογή του «Φράγκι» είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Και από τη στιγμή που οι ιθύνοντες της Euroleague του το πρότειναν, θα ήταν αδιανόητο να μην δεχθεί. Κι έτσι, ο Διαμαντίδης θα έχει την τιμή να βραβευτεί από το ιερό τοτέμ του Παναθηναϊκού, που με τη σειρά του θα έχει την τιμή να βραβεύσει έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών στη διοργάνωση και όχι μόνο!

Μπορεί ως παίκτες, οι δυο τους να συνυπήρξαν μόνο πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά κατάφεραν κάτι πάρα πολύ σπουδαίο: να πανηγυρίσουν 12 από τους 15 τίτλους που διεκδίκησε η ομάδα και συγκεκριμένα δύο τρόπαια Ευρωλίγκας και άλλα πέντε νταμπλ! Και δεν βάζω τα τρόπαια που κατέκτησαν, όταν ο Διαμαντίδης συνέχισε να μεγαλουργεί στο παρκέ και ο Αλβέρτης είχε τη θέση του team manager ή του προπονητή. Άλλωστε, ο τελευταίος δεν έφυγε ποτέ από την «πράσινη» οικογένεια, γι’ αυτό και λέω ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για αυτή τη βράβευση. Αυτό είναι σωστό και αυτό θα γίνει! Και μπορεί όλοι να φαντάζονται τι θα γίνει, αλλά μόνο αν το ζήσουν από κοντά, θα το νοιώσουν πραγματικά. Γιατί, κάτι τέτοιες βραδιές είναι πραγματικά συλλεκτικές…

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags