Facebook Pixel Άρθρο για Διαμαντίδη: Θα στείλει άλλον στη θέση του...
Μπάσκετ
| 2016-04-02 16:15:00

Άρθρο για Διαμαντίδη: Θα στείλει άλλον στη θέση του...

Άρθρο για Διαμαντίδη: Θα στείλει άλλον στη θέση του...

Ο Νίκος Παπαδογιάννης απορεί πότε θα σταματήσουν τα μουτράκια μεταξύ Παναθηναϊκού και διοργανώτριας αρχής

To γλέντι στη Βιτόρια ξεκίνησε με το νικητήριο τρίποντο του Λεττονού Μπέρτανς και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ στα μπαρ της μεσαιωνικής πόλης. Επειτα, κάποιος σκέφτηκε να μελετήσει τα σενάρια των προημιτελικών. «Αμίγος, μάλλον παίζουμε με τον Παναθηναϊκό». Μονομιάς τα χαμόγελα θάμπωσαν. Καμία ομάδα με τα σύγκαλά της δεν θέλει για αντίπαλο την ομάδα του Διαμαντίδη και των έξι αστεριών στα πλέι-οφ. Oι Βάσκοι περίμεναν μεγαλύτερη επιβράβευση για τη θεαματική τους πορεία...

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός έπεσε στο καλύτερο δυνατό σενάριο. Δεν γράφω «win-win», διότι αυτό προϋποθέτει και νίκες – και άλλωστε δύο «win» δεν φτάνουν στα πλέι-οφ. Θα χρειαστεί «win-win-win» όποιος ονειρεύεται Βερολίνο! Ωστόσο, ο κυπελλούχος Ελλάδας μπαίνει στη μάχη με αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης, εκτός πια κι αν του κάτσει από το πουθενά ΤΣΣΚΑ.

* Εάν τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής τον ανεβάσουν στη 2η θέση του Ομίλου του (με δικό του διπλό επί της αποκλεισμένης Εφές και ήττα της «Λόκο» από τη Νταρουσάφακα), ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μάλλον τη Μπαρτσελόνα, με δικό του το πλεονέκτημα έδρας. Ποιος δεν φοβάται το ΟΑΚΑ του Απρίλη; Η Μπάρτσα, πάντως, τη θυμάται καλά τη γλύκα, ασχέτως αν μια στο τόσο βρίσκει η ίδια τον κρυμμένο θησαυρό. Εάν νικήσει στο Κάουνας, είναι σίγουρα 3η. Πιο ψηλά δεν μπορεί να τερματίσει, ούτε όμως έχει απολύτως εξασφαλισμένη την πρόκριση.

* Εάν πάλι το φινάλε προσγειώσει τον Παναθηναϊκό στην 3η θέση του Ομίλου, το πιθανότερο ζευγάρωμα είναι με τη Λαμποράλ, αρχής γενομένης από τη Βιτόρια. Η ομάδα του θαυμάσιου Γιάννη Μπουρούση έκλεψε τις εντυπώσεις στο Τop-16, αλλά δεν είναι αχτύπητη ούτε έχει την πείρα για να διαχειριστεί με ευκολία την πίεση. Η σειρά θα ξεκινήσει από το 50-50 ή κάπου εκεί.

* Ένας και μοναδικός συνδυασμός μπορεί να στείλει τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα: ήττα της ΤΣΣΚΑ στο Φάληρο και νίκη της Λαμποράλ στη Γερμανία. Αν είναι να δώσει πρόκριση στον Ολυμπιακό αυτή η καραμπόλα, έχει καλώς. Ειδάλλως, θα σημάνει καταστροφή για το ελληνικό μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν ζωντανοί εν όψει ΤΣΣΚΑ εάν προηγουμένως χάσουν η Μπαρτσελόνα στο Κάουνας, η Χίμκι στη Μαδρίτη και η Μπάμπεργκ από τη Λαμποράλ. Οποιαδήποτε άλλη ακολουθία τους αφήνει στον καναπέ.

* Οι μοναδικές θέσεις που έχουν κλειδώσει είναι η 1η της Φενέρ και η 4η του Ερυθρού Αστέρα στον Όμιλο Ε. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει εκτός απροόπτου τον νικητή του ντέρμπι Ρεάλ-Χίμκι, ενώ τους Σέρβους περιμένει πιθανότατα η Μόσχα. Η Ρεάλ δεν μπορεί να τερματίσει ψηλότερα από την 4η θέση, ενώ η Χίμκι έχει κάποιες πιθανότητες και για την 3η. Η Μπάμπεργκ έχει πιθανότητες μόνο αν ηττηθεί η Μπαρτσελόνα στο Κάουνας.

Η Ευρωλίγκα επιμένει να ορίζει τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής «σκόρπιους», σαν να μη κουμπώνουν ο ένας με τον άλλον. Το τζάμπολ του Κάουνας απέχει 26 ώρες από αυτό του Φαλήρου. Η Λαμποράλ παίζει Πέμπτη, η ΤΣΣΚΑ Παρασκευή. Ο Παναθηναϊκός παίζει Πέμπτη, η Λοκομοτίβ Παρασκευή.

Οι φωστήρες της Βαρκελώνης επιμένουν να υπερασπίζονται την τιμή των ομάδων σε πείσμα της πραγματικότητας που τους βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα. «Πιστεύουμε ότι όλοι παίζουν πάντοτε για τη νίκη», απαντά ο Μπερτομέου όταν βρίσκεται στριμωγμένος με τέτοιου είδους ενοχλητικές ερωτήσεις.

Δεν τον πτόησαν ούτε οι γελοιότητες του α’ γύρου στον αγώνα Νταρουσάφακα-Μακάμπι ούτε εκείνη η πολυσυζητημένη ήττα της Ρεάλ στο Κάουνας το 2014 ούτε τίποτε.

Η Ευρωλίγκα συνεχίζει να κάνει μουτράκια στον Παναθηναϊκό, όπως κάνει και ο Παναθηναϊκός μουτράκια στην Ευρωλίγκα. Το ψευτοτελετουργικό που διοργανώθηκε για τη βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν υποτιμητικό για τον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Αρκεί μία πλακέτα σαν αυτές που δίνουμε στο πρωτάθλημα Τύπου, για έναν ζωντανό θρύλο του αθλήματος; Δεν έπρεπε να επιδαψειλεύσει τις τιμές ο Μπερτομέου αυτοπροσώπως; Μήπως έχει πολλούς σαν αυτόν το φοβερό του πρωτάθλημα;

Για τον Διαμαντίδη μιλάμε, όχι για κάποιον MVP παιδικού πρωταθλήματος της Καταλωνίας. Για τον Δ-ι-α-μ-α-ν-τ-ί-δ-η, ίνδαλμα εκατομμυρίων φιλάθλων εντός και εκτός Ελλάδας και ζωντανή διαφήμιση για την Ευρωλίγκα.

Η φυσική συστολή του Διαμαντίδη έκανε την τελετή να μοιάζει ακόμα πιο ασήμαντη. Την επόμενη φορά, μπορεί να βάλει κάποιον άλλον να παραλάβει το βραβείο στη θέση του.

Ο αγώνας με την Τσεντεβίτα δεν αξίζει περισσότερες από 10 αράδες. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο σοβαρός και συγκεντρωμένος, όπως ακριβώς έπρεπε ώστε να μη δώσει δικαιώματα στον επικίνδυνο αντίπαλο. Η άμυνα του εναρκτήριου 10λέπτου κράτησε τους Κροάτες στους 5 πόντους (με 2/11 σουτ και 10 λάθη), οπότε τους έκοψε τον βήχα.

Η χαλαρότητα ήταν φυσιολογικό και απολύτως δικαιολογημένο επακόλουθο. Η αρχή, χθες, ήταν το ήμισυ του παντός και κάτι παραπάνω.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags