Facebook Pixel “Μακάρι να ερχόταν ο Γιάννης” (BINTEO)
Μπάσκετ
| 2016-04-08 16:41:00

“Μακάρι να ερχόταν ο Γιάννης” (BINTEO)

“Μακάρι να ερχόταν ο Γιάννης” (BINTEO)

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην κάμερα της ΚΑΕ ΑΕΚ, ανήρτησαν οι άνθρωποι της ομάδας. Ο άσος της “Ένωσης”, απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια στις ερωτήσεις των φίλων της ΑΕΚ και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, κάνοντας όλους να αναμένουν με ανυπομονησία και το δεύτερο μέρος.

Αρχικά ο MVP του πρώτου γύρου της Basket League ρωτήθηκε για το ποιον Έλληνα παίκτη θα ήθελε στην ΑΕΚ μαζί του κάτω από την ρακέτα, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να απαντά: “Εντάξει, έτσι όπως θέτει την ερώτηση είναι εύκολη απάντηση. Τον Μπουρούση. Μακάρι να ερχόταν ο Γιάννης. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Νομίζω όσο περνάει η ηλικία του τόσο καλύτερος γίνεται, γιατί περισσότερο μεγαλώνει στο μυαλό. Ήμασταν πολλά χρόνια μαζί και στις εθνικές και στον Ολυμπιακό. Γνωριζόμαστε πολύ“, δήλωσε αρχικά ο άσσος της ΑΕΚ, ενώ σχετικά με τα λεγόμενα του Χριστόφορου Ζαραλίκου για το ταλέντο του Μπουρούση στο “stand up comedy“, ο άσσος της ΑΕΚ αποκάλυψε ότι: “Ο Γιάννης είναι showman. Είναι ευχάριστο να έχεις τέτοιους ανθρώπους. Ξέρουμε ότι γκρινιάζει πολύ, αλλά είναι καλό παιδί“.

Όσον αφορά την ερώτηση φίλου της ΑΕΚ για τον φόβο που επιδεικνύουν στα εκτός έδρας παιχνίδια, ο άσσος της “Βασίλισσας” απάντησε πως: “Νομίζω γίνεται το αντίθετο. Εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα και εντός χειρότερα. Δεν έχουμε φόβο. Έχουμε ψυχολογικό φόβο εντός έδρας. Είναι ανάλογα στον παίκτη. Εμένα μου αρέσει να έρχεται ο κόσμος, να μας βλέπει και να μας υποστηρίζει. Από την άλλη, μου αρέσει περισσότερο όταν είναι εκτός έδρας και γεμάτο το γήπεδο και σε βρίζει. Τότε θέλω περισσότερο να κερδίζω με την ομάδα μου. Το ευχαριστιέμαι πιο πολύ“.

Ο stand up comedian, Χριστόφορος Ζαραλίκος, βέβαια, έκανε και τις δικές του παρμεβάσεις–ερωτήσεις, ρωτώντας ευθέως τον Μαυροκεφαλίδη αν θεωρεί άδικη την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Άρη.

“Ήταν άδικη. Καθαρά άδικη. Λεπτομέρειες δεν χρειάζεται να λέμε. Είναι αδικία“, ήταν η λακωνική απάντηση του Μαυροκεφαλίδη.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τον στόχο του Πρωταθλήματος την φετινή χρονιά, με τον 31χρονο φόργουορντ να απαντά: “Από την πλευρά μου, η απάντηση είναι “γιατί όχι;”. Έχουμε δείξει σε μεγάλα παιχνίδια ότι μπορούμε να προβληματίσουμε πάρα πολύ τους δύο μεγάλους αντιπάλους, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Το θέμα είναι όμως τι πιστεύει όλη η ομάδα. Από τον φροντιστή μέχρι τον τελευταίο οπαδό“.

Παράλληλα, δεν απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν αγαπάει την ΑΕΚ, λέγοντας: “Είμαι πολύ μικρό διάστημα στην ομάδα, δεν είμαι χρόνια στην ΑΕΚ. Νομίζω ότι δένομαι με όλη την ομάδα, είμαι χαρούμενος εδώ και γιατί όχι να μείνω και χρόνια” και πρόσθεσε: για τον κόσμο της ομάδας: “Σε όποια ομάδα και να πήγα δεν δέθηκα με τον κόσμο, όμως είναι καλό να έχεις μία επαφή. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία. Μέσα στο παιχνίδι δε θέλω να δείχνω συναισθήματα, γιατί χάνει την συγκέντρωσή σου. Όμως, στον δρόμο ότι περπατάω και μου μιλάνε, νιώθω μεγάλη χαρά“.

Ακόμα, δεν διάλεξε την θέση που του ταιριάζει στο παρκέ, απαντώντας χαρακτηριστικά πως: “Είναι ανάλογα του αντιπάλου που έχω. Δεν έχει σχέση τι θέλω εγώ ή ο προπονητής. Έχει να κάνει με τον αντίπαλο, πόσο βαρύς είναι, πόσο ψηλός είναι κτλ. Εμένα μου αρέσει να χτυπάω στην αδυναμία του αντιπάλου. Δεν υπάρχουν θέσεις πλέον στο μπάσκετ“.

Τέλος, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης κλήθηκε να… διαλέξει ανάμεσα σε κάρφωμα, καλάθι και φάουλ και τρίποντο, με την απάντηση του να είναι ξεκάθαρη: “Καλάθι και φάουλ. Μπορεί στο τρίποντο να ζητωκραυγάζει πιο πολύ ο κόσμος, όμως ανεβαίνεις πιο πολύ ψυχολογικά και πέφτει ο αντίπαλος“.

Περισσότερα σε λίγο…

 

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης απαντά στις ερωτήσεις των φίλων της ΑΕΚ. Ακολουθεί το Α' μέρος της συνέντευξης. Το Β' μέρος θα δημοσιευθεί την Κυριακή. #AEKBC #ASKLOUKAS Δημοσιεύτηκε από ΑΕΚ Basketball Club στις Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags