Facebook Pixel Άνετος ο ΠΑΟΚ στην Καλαμίτσα
| 2016-04-09 18:47:00

Άνετος ο ΠΑΟΚ στην Καλαμίτσα

Άνετος ο ΠΑΟΚ στην Καλαμίτσα

Ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα από το κλειστό της Καλαμίτσας, επικρατώντας της ουραγού Καβάλας με 74-87, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Basket League.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους με 6/11 τρίποντα. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Κλάντον, ο οποίος κάλυψε επάξια το κενό του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, μετρώντας 12 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους που αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφαλί την κατηγορία, ξεχώρισε ο Λέιζερ με 14 πόντους και 7 ασίστ.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκαν με 21-14 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στη δεύτερη περίοδο, χάρη στο κρεσέντο του Κώστα Βασιλειάδη από τη γραμμή του τριπόντου. Ο πολύπειρος σουτέρ ευστόχησε σε τρία σερί τρίποντα, διαμορφώνοντας το 48-35 του ημιχρόνου.

Οι “Αργοναύτες” προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού στην τρίτη περίοδο, έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (64-56 στο 30′), αλλά δεν κατάφεραν να φανούν πιο απειλητικοί, καθώς ο ΠΑΟΚ ανέβασε εκ νέου στροφές, φτάνοντας στο ρελαντί στην τελική επικράτηση.

Στο φινάλε ο κόουτς Μαρκόπουλος άνοιξε το ροτέισιον, ενώ ο Στιβ Γιατζόγλου προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του σε ανταγωνιστικό επίπεδο, στο τελευταίο της παιχνίδι στην Α1. Το τελικό 87-74 ήταν ο επίλογος της σεζόν για την Καβάλα, ενώ ο ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη μπόρεσε να κατακτήσει την 5η θέση. Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρει στον δρόμο του στα πλέι οφ τον «Δικέφαλο του Νότου» στο μεγάλο ντέρμπι των πλέι οφ: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (4-5)!

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 35-48, 56-64, 74-87.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags